stdClass Object ( [id] => 501705 [title] => Danijela Dvornik prisjetila se '87.: Bili smo mladi, blesavi, a Split pun života... Druženja na Rivi, na Jadrana, s ekipom... [alias] => danijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vijest da se Dino Dvornik priko ušiju zaljubio u jednu Splićanku Danijelu koja se upravo vratila iz Londona, preko Splita je u ljeto '87. protutnjala brzinom munje. Na Obojenoj, tada kultnom kafiću na plaži Kaštelet, u koji se ekipa masovno selila nakon prve večernje štacije na Rivi, svi su s nestrpljenjem očekivali njihov zajednički dolazak. Ipak to nije bila mala stvar, Dino je već tada bio pojam, pa je sve, a posebice žensku populaciju zanimalo koja je to splitska cura ukrala njegovo srce. Danijela je imala drukčiji stil, pomalo boemski, ni nalik onom tadašnjih splitskih cura.

Nosila je kratku crnu kosu, zalizanu, velike naušnice, a usne mazala crvenim ružem. Bila je uočljiva, posebice kada bi na glavu stavila crni šešir sa širokim obodom. U vrijeme kada su žene stilom i frizurom pokušavale nalikovati na raskuštranu Kim Wilde ili cure iz Bananarame, ona je gurala nešto samo svoje.

- Kako ne, moj španjolski crni šešir. Sićam ga se. Volila sam ga nosit. Imala sam ga i u Dinovom spotu "Ljubav se zove imenom tvojim", pjesmi meni posvećenoj. Dina sam upoznala na drugo lito od mog odlaska u London. Išla sam tamo radit. Ali s litom sam se uvik vraćala doma. Ma ne na deset dana, s početkom lita bi dala otkaz jer bi doma ostala dva, tri miseca. Ko je moga tada zamislit litovanje ispod dva miseca. I tako bi šefu rekla ja idem, i otišla bi… U deveti bi se vraćala u London, i krenula tražit novi posal – kaže Danijela.

Mogli smo mi s njom proćakulati i u njenom rodnom Splitu kojem se uvijek rado vraća, povoda imamo sto. No radije smo se zbog nje uputili u dragu joj bazu, u Sutivan, u kuću koju je Dino dobio od pokojne bake. Kuća je stara, kamena, smještena odmah pored crkve, iz koje svako malo bučno odzvanja s kampanela. Danijela se na taj zvuk naučila, nije ni čudo, jer već godinama tu dolazi. Kaže kako uvijek ima nešto za raditi, kuću srediti tako da u njoj može živjeti i tijekom zime.


Uživa na Braču

Uživa u Sutivanu, uživala je tu i s Dinom, voli ga i njihova Ella i njezin nevjenčani suprug Charles, Londončanin. A vjerojatno će tu ljubav prenijeti i na unuče koje stiže u prosincu. Da, Ella je trudna, konačno je tu vijest i službeno objavila, i od trenutka kada je to urbi et orbi napisala na FB profilu, Danijelin mobitel nije prestao cijukati.

- Ajde fala Bogu više da je to i službeno rekla jer su svi znali i svi mi po Sutivanu čestitali, i stalno me pitali kad će rodit. A ja se morala nešto meškoljit, sve ka nešto govorit ma nije ovo, ono, jer ona to nije objavila. A drob joj je već narasta. Neka je više rekla. I koliko mi je drago, toliko nekako mi je i čudno. Svoje dite uvik gledaš i doživljavaš ka da je još uvik malo dite. A moja Ella sad postaje i sama mama. Sritna sam puno. I fala Bogu da ću baka bit sad, a ne kasnije kad buden imala dva bolesna kuka, i ništa joj ne budem mogla pomoć. Ima prekrasnog čovika kraj sebe, i sritna je. Charles voli Zagreb, Sutivan, more. Samo mu smeta vrućina. Naučit će se on i na to - kaže Danijela.



Od Dina ne možemo pobjeći, ni njihove ljubavne priče zbog koje je na Danijelin zahtjev otišao u London. Kada je čula njegove skladbe, misli, ideje, ciljeve, zanimanja, kaže, odmah je shvatila kako je Split za njega malen. I inzistirala je, priznaje, da krene s njom za London. Ma čak je i uvjetovala raspadom veze. A da to nije bila samo ljubavna ljetna priča s puno lipih druženja, splitskih tuluma, odlazaka na koncerte, pokazalo je i to što ju je poslušao. A onda s njom poslije našao i dom u Zagrebu.

- Bili smo mladi, blesavi, raspamećeni, zatelebani, a Split pun života, druženja na Rivi, po kafićima, na Jadrana, s ekipom. Ludi litnji đir kakvog više nema. Ma nema više ništa od toga, Split ja puno volim, ali on je doli u gradu za lita posta jedna velika kužina. Čisti dernek. Dođen i jedva čekan pobić u moj Sutivan, u moj mir. Eh, Dino. Odma sam znala da je on taj. Nisam tip koji može živit u nekom uštogljenom ritmu. Sve po crti. Planirano. Uvik sam volila iznenađenja, preokrete. Dino je karakterno bija takav, donosia je život – veli.

Bili su ludi i ljubomorni, posesivni od silne ljubavi. On bi je navečer otpratio na bus, na 18-ku, za doma. A ona ne bi izdržala pa bi kraj Pojišana izašla vani, i na noge u tada ultra popularnu diskoteku "Shakespeare" na Zenti. I našla bi ga na šanku s momačkom družinom, koja je isto tako svoje cure u poštenu uru otpratila svojim kućama. Ali Danijela nije bila poslušnica, ona je svima njima odmah pokazala da tako baš neće i s njom ići. Priznaje i kako su je njegovi prijatelji baš zbog toga mrko gledali. Ali i Dino kada bi je vidio da se vratila u klub, i još mu najavila kako će je netko drugi odvesti doma.

- Ma šta neko drugi, šta tebe ima ko drugi vodit doma, šta ti misliš… Tako smo se mi karali. Jednom smo se zakarali dva dana prije vinčanja. Ja na svoju, on na svoju stranu, sve zbog neke gluposti. Naši su pukli na živce. Ali to je tako bilo s Dinom. S nama. To je bila velika ljubav. Naredne godine bit će deset godina da je umra. Zajedno smo bili 21 godinu. Bila su to lipa vrimena. E i uvik je kasnija, zakasnija je i na naše vinčanje. Ali di ćeš mu to zamirit. On je jednostavno bio zaigran. Živio je sto na sat, pa ono dok prkneš, prkneš. Znao je da penziju doživjet neće. Samo šta ja u to tad nisam virovala - kaže.


Novi život

Danijela je žena koju Zagreb promijenio nije. Ima njih puno koje već nakon nekoliko tjedana života u metropoli zaborave splitski, dalmatinski naglasak. Nestane im preko noći, ostave ga tamo iza svetog Roka, odbace olako od sebe kao teški uteg, kao da nikada s njim rasle nisu. Danijela nije od takvih, drži je i dalje splitsko stanje uma i ponašanje tipa što na umu - to na drumu.

Nije od foliranja, spontana je, otvorena za sve teme. Recimo po pitanju izgleda. Kaže kako joj je jednostavno jedno jutro dosadilo gledati se s viškom kilograma. Svatko ima takvih trenutaka, no ona je otišla korak dalje, pa je odlučila sebe promijeniti. Počela je od prehrane, izbacila je kruh, slatko. I koliko joj god bilo teško odreći se točavanja kruha u neku lipu domaću pašticadu s njokima, ili brudet, rekla je - nećeš. E, i evo nam je danas, kile su pale. Zadovoljna je sobom. Ali da je preobrazba trajala, trajala je.



- Ma daj, dopizdiš više samom sebi, probudiš se, uvik isto. Baš poželiš promjenu, ali ne ide to priko noći. I malo-pomalo, kreneš s prehranom, uvedeš treninge. Izbaciš peciva, ubaciš vožnje biciklom. Sada u Sutivanu plivam, idem tu dole na plažu Lučica, odma ispod kuće. Bacin se u more i krenem. Ako kreneš, onda kreneš, nemoš sebe varat. Nemoš pet dana ić, pa dva dana zezat. Ma volin ja i izać, i pojist, i potočat kruh, ali znam se i zaustavit. I bolje se onda osjećaš. Treniram jogu, trčin do Miraca, ne vozim auto nego iden pješke. To ti je tajna mog novog izgleda – kaže.

A tu se onda nekako dogodio i ReebaWish. Riječ je o oblucima koje Danijela skuplja na stivanskim plažama, pa ih kistovima, akrilnim bojama i ostalim radovima oblikuje u slatke suvenire. Dakle, Reebawish je naziv branda iza kojeg se, za sada, kriju magnetići s ribicama nacrtanim tehnikom mandale, što se prodaje u nekoliko suvenirnica uzduž obale. Interesa ima puno više od toga, ali ne i toliko vremena da se sa svim narudžbama uhvati ukoštac.



- Eto kako to dođe, iz čiste dosade. Glupo ti je tri miseca bit na Braču i ne radit ništa. Iako ja uvik nešto radim, iako ljudi misle da ništa ne radim. To mi je gušt, hobi, kreativa, radiš nešto, a ne moraš pričat toliko s ljudima. Godinu dana mi je trebalo dok san došla do ove faze, ima tu posla. Dok san našla način kako ću kamen izbrusit, pa lakirat. Pa ne igra svaki kist. Ni svaka akrilna boja. Ribice nekima daruješ, pa oni pokažu drugima. Pa staviš na Face, pa se javi ovaj, pa onaj. Pa opet onaj šta je već uzea. I došla sam tako i do pustih narudžbi. Smiruju me te moje ribice, dok crtam mandale mantram, uživam u mislima sama sa sobom. Razmišljam o tisućama stvari – veli.

Sluša pritom i Dinove skladbe, i najviše voli one koje se ne puštaju tako često ili nikako na radiopostajama. Kaže da glazbeni urednici uvijek vrte istih deset stvari, a Dino ima toliko odličnih pjesama u svojim arhivama. Razmišlja pritom i o ReebaWish ekspanziji, širenju branda na staklo, keramiku. U svom tom poslu baš toliko posla ima. A među njima i jedan upravo aktualan,vezan uz organizaciju "Aj cha" festivala, koji će u Splitu od 18. do 20. kolovoza na nekoliko lokacija ekipirati niz glazbenika. Bit će tu funkyja, soula, groovea, nastupa Splitske dice, Dinovih prijatelja, sada već i didova, koji će završni koncert imati na splitskom Starom placu zadnjeg dana festivala.

 


'Aj cha'
- Ta koncepcija tributea, kakva je bila na Baćama, nije nam se sviđala pa smo odlučili napraviti nešto drukčije. Zapravo smo baš htjeli imati jednu posve novu dimenziju, stvoriti festival koji će biti otvoren za različite glazbene smjerove. Volili bi da s "Aj cha" zaživi i jazz, elektronička glazba, funky, reggae, hip hop, da tu bude svih profila, da budu i Splitska dica… Namjera nam je afirmirati klupsku, plesnu glazbu, organizirati glazbene radionice, ima tu masu mogućnosti i dobrih ideja. Ma samo da ovaj prvi "Aj cha" dobro prođe, pa da mi dobijemo zeleno svitlo. U čast Dina koji bi puno volija da se ta priča zavrti u njegovom Splitu – kaže Danijela.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"'Ludi litnji \u0111ir kakvog vi\u0161e nema' "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2017-08-14 09:27:32 [created_by] => 3217 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-08-14 12:25:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-08-14 09:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22514 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988199.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988202.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988201.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988200.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988196.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988195.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988193.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988192.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/8988189.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/6384943.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/6384942.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/5014309.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/3028297.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/5403112.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/3028292.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/09\/Nedjelja\/4909178.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x1800"},{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x790"},{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x1800"},{"size0":"1200x798"},{"size0":"1200x1800"},{"size0":"640x640"},{"size0":"1200x754"},{"size0":"640x640"},{"size0":"681x1024"},{"size0":"640x960"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15046384 Threads: 5 Questions: 3154683737 Slow queries: 7046240 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235048083 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/danijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom-501705 [printLink] => /scena/showbiz/danijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom-501705?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 352881 [name] => danijela dvornik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => danijela-dvornik [link] => /tag/danijela-dvornik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296340 [name] => Ella Dvornik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ella-dvornik [link] => /tag/ella-dvornik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 284347 [name] => Dino Dvornik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dino-dvornik [link] => /tag/dino-dvornik ) [3] => stdClass Object ( [id] => 468629 [name] => SD Lito [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sd-lito [link] => /tag/sd-lito ) [4] => stdClass Object ( [id] => 335376 [name] => aj cha [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aj-cha [link] => /tag/aj-cha ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Danijela Dvornik prisjetila se '87.: Bili smo mladi, blesavi, a Split pun života... Druženja na Rivi, na Jadrana, s ekipom... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3217 [name] => Tanja Šimundić Bendić [username] => tanja-imundi-bendi [email] => tanja-imundi-bendi@sd.hr [password] => $2y$10$pUwQkXak8MBBFRZddgYi7O8lKWTvyopqB9.l9GaJ1mTnpzbpYht4O [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-simundic-bendic-3217 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1735 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/22fccec878c9560c0665062e0cc12aa5?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988199.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988199.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988202.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988201.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988200.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988196.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988195.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988193.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988192.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/8988189.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/6384943.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/6384942.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/5014309.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/3028297.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/5403112.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/3028292.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/09/Nedjelja/4909178.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vijest da se Dino Dvornik priko ušiju zaljubio u jednu Splićanku Danijelu koja se upravo vratila iz Londona, preko Splita je u ljeto '87. protutnjala brzinom munje. Na Obojenoj, tada kultnom kafiću na plaži Kaštelet, u koji se ekipa masovno selila nakon prve večernje štacije na Rivi, svi su s nestrpljenjem očekivali njihov zajednički dolazak. Ipak to nije bila mala stvar, Dino je već tada bio pojam, pa je sve, a posebice žensku populaciju zanimalo koja je to splitska cura ukrala njegovo srce. Danijela je imala drukčiji stil, pomalo boemski, ni nalik onom tadašnjih splitskih cura.

Nosila je kratku crnu kosu, zalizanu, velike naušnice, a usne mazala crvenim ružem. Bila je uočljiva, posebice kada bi na glavu stavila crni šešir sa širokim obodom. U vrijeme kada su žene stilom i frizurom pokušavale nalikovati na raskuštranu Kim Wilde ili cure iz Bananarame, ona je gurala nešto samo svoje.

- Kako ne, moj španjolski crni šešir. Sićam ga se. Volila sam ga nosit. Imala sam ga i u Dinovom spotu "Ljubav se zove imenom tvojim", pjesmi meni posvećenoj. Dina sam upoznala na drugo lito od mog odlaska u London. Išla sam tamo radit. Ali s litom sam se uvik vraćala doma. Ma ne na deset dana, s početkom lita bi dala otkaz jer bi doma ostala dva, tri miseca. Ko je moga tada zamislit litovanje ispod dva miseca. I tako bi šefu rekla ja idem, i otišla bi… U deveti bi se vraćala u London, i krenula tražit novi posal – kaže Danijela.

Mogli smo mi s njom proćakulati i u njenom rodnom Splitu kojem se uvijek rado vraća, povoda imamo sto. No radije smo se zbog nje uputili u dragu joj bazu, u Sutivan, u kuću koju je Dino dobio od pokojne bake. Kuća je stara, kamena, smještena odmah pored crkve, iz koje svako malo bučno odzvanja s kampanela. Danijela se na taj zvuk naučila, nije ni čudo, jer već godinama tu dolazi. Kaže kako uvijek ima nešto za raditi, kuću srediti tako da u njoj može živjeti i tijekom zime.


Uživa na Braču

Uživa u Sutivanu, uživala je tu i s Dinom, voli ga i njihova Ella i njezin nevjenčani suprug Charles, Londončanin. A vjerojatno će tu ljubav prenijeti i na unuče koje stiže u prosincu. Da, Ella je trudna, konačno je tu vijest i službeno objavila, i od trenutka kada je to urbi et orbi napisala na FB profilu, Danijelin mobitel nije prestao cijukati.

- Ajde fala Bogu više da je to i službeno rekla jer su svi znali i svi mi po Sutivanu čestitali, i stalno me pitali kad će rodit. A ja se morala nešto meškoljit, sve ka nešto govorit ma nije ovo, ono, jer ona to nije objavila. A drob joj je već narasta. Neka je više rekla. I koliko mi je drago, toliko nekako mi je i čudno. Svoje dite uvik gledaš i doživljavaš ka da je još uvik malo dite. A moja Ella sad postaje i sama mama. Sritna sam puno. I fala Bogu da ću baka bit sad, a ne kasnije kad buden imala dva bolesna kuka, i ništa joj ne budem mogla pomoć. Ima prekrasnog čovika kraj sebe, i sritna je. Charles voli Zagreb, Sutivan, more. Samo mu smeta vrućina. Naučit će se on i na to - kaže Danijela.



Od Dina ne možemo pobjeći, ni njihove ljubavne priče zbog koje je na Danijelin zahtjev otišao u London. Kada je čula njegove skladbe, misli, ideje, ciljeve, zanimanja, kaže, odmah je shvatila kako je Split za njega malen. I inzistirala je, priznaje, da krene s njom za London. Ma čak je i uvjetovala raspadom veze. A da to nije bila samo ljubavna ljetna priča s puno lipih druženja, splitskih tuluma, odlazaka na koncerte, pokazalo je i to što ju je poslušao. A onda s njom poslije našao i dom u Zagrebu.

- Bili smo mladi, blesavi, raspamećeni, zatelebani, a Split pun života, druženja na Rivi, po kafićima, na Jadrana, s ekipom. Ludi litnji đir kakvog više nema. Ma nema više ništa od toga, Split ja puno volim, ali on je doli u gradu za lita posta jedna velika kužina. Čisti dernek. Dođen i jedva čekan pobić u moj Sutivan, u moj mir. Eh, Dino. Odma sam znala da je on taj. Nisam tip koji može živit u nekom uštogljenom ritmu. Sve po crti. Planirano. Uvik sam volila iznenađenja, preokrete. Dino je karakterno bija takav, donosia je život – veli.

Bili su ludi i ljubomorni, posesivni od silne ljubavi. On bi je navečer otpratio na bus, na 18-ku, za doma. A ona ne bi izdržala pa bi kraj Pojišana izašla vani, i na noge u tada ultra popularnu diskoteku "Shakespeare" na Zenti. I našla bi ga na šanku s momačkom družinom, koja je isto tako svoje cure u poštenu uru otpratila svojim kućama. Ali Danijela nije bila poslušnica, ona je svima njima odmah pokazala da tako baš neće i s njom ići. Priznaje i kako su je njegovi prijatelji baš zbog toga mrko gledali. Ali i Dino kada bi je vidio da se vratila u klub, i još mu najavila kako će je netko drugi odvesti doma.

- Ma šta neko drugi, šta tebe ima ko drugi vodit doma, šta ti misliš… Tako smo se mi karali. Jednom smo se zakarali dva dana prije vinčanja. Ja na svoju, on na svoju stranu, sve zbog neke gluposti. Naši su pukli na živce. Ali to je tako bilo s Dinom. S nama. To je bila velika ljubav. Naredne godine bit će deset godina da je umra. Zajedno smo bili 21 godinu. Bila su to lipa vrimena. E i uvik je kasnija, zakasnija je i na naše vinčanje. Ali di ćeš mu to zamirit. On je jednostavno bio zaigran. Živio je sto na sat, pa ono dok prkneš, prkneš. Znao je da penziju doživjet neće. Samo šta ja u to tad nisam virovala - kaže.


Novi život

Danijela je žena koju Zagreb promijenio nije. Ima njih puno koje već nakon nekoliko tjedana života u metropoli zaborave splitski, dalmatinski naglasak. Nestane im preko noći, ostave ga tamo iza svetog Roka, odbace olako od sebe kao teški uteg, kao da nikada s njim rasle nisu. Danijela nije od takvih, drži je i dalje splitsko stanje uma i ponašanje tipa što na umu - to na drumu.

Nije od foliranja, spontana je, otvorena za sve teme. Recimo po pitanju izgleda. Kaže kako joj je jednostavno jedno jutro dosadilo gledati se s viškom kilograma. Svatko ima takvih trenutaka, no ona je otišla korak dalje, pa je odlučila sebe promijeniti. Počela je od prehrane, izbacila je kruh, slatko. I koliko joj god bilo teško odreći se točavanja kruha u neku lipu domaću pašticadu s njokima, ili brudet, rekla je - nećeš. E, i evo nam je danas, kile su pale. Zadovoljna je sobom. Ali da je preobrazba trajala, trajala je.



- Ma daj, dopizdiš više samom sebi, probudiš se, uvik isto. Baš poželiš promjenu, ali ne ide to priko noći. I malo-pomalo, kreneš s prehranom, uvedeš treninge. Izbaciš peciva, ubaciš vožnje biciklom. Sada u Sutivanu plivam, idem tu dole na plažu Lučica, odma ispod kuće. Bacin se u more i krenem. Ako kreneš, onda kreneš, nemoš sebe varat. Nemoš pet dana ić, pa dva dana zezat. Ma volin ja i izać, i pojist, i potočat kruh, ali znam se i zaustavit. I bolje se onda osjećaš. Treniram jogu, trčin do Miraca, ne vozim auto nego iden pješke. To ti je tajna mog novog izgleda – kaže.

A tu se onda nekako dogodio i ReebaWish. Riječ je o oblucima koje Danijela skuplja na stivanskim plažama, pa ih kistovima, akrilnim bojama i ostalim radovima oblikuje u slatke suvenire. Dakle, Reebawish je naziv branda iza kojeg se, za sada, kriju magnetići s ribicama nacrtanim tehnikom mandale, što se prodaje u nekoliko suvenirnica uzduž obale. Interesa ima puno više od toga, ali ne i toliko vremena da se sa svim narudžbama uhvati ukoštac.



- Eto kako to dođe, iz čiste dosade. Glupo ti je tri miseca bit na Braču i ne radit ništa. Iako ja uvik nešto radim, iako ljudi misle da ništa ne radim. To mi je gušt, hobi, kreativa, radiš nešto, a ne moraš pričat toliko s ljudima. Godinu dana mi je trebalo dok san došla do ove faze, ima tu posla. Dok san našla način kako ću kamen izbrusit, pa lakirat. Pa ne igra svaki kist. Ni svaka akrilna boja. Ribice nekima daruješ, pa oni pokažu drugima. Pa staviš na Face, pa se javi ovaj, pa onaj. Pa opet onaj šta je već uzea. I došla sam tako i do pustih narudžbi. Smiruju me te moje ribice, dok crtam mandale mantram, uživam u mislima sama sa sobom. Razmišljam o tisućama stvari – veli.

Sluša pritom i Dinove skladbe, i najviše voli one koje se ne puštaju tako često ili nikako na radiopostajama. Kaže da glazbeni urednici uvijek vrte istih deset stvari, a Dino ima toliko odličnih pjesama u svojim arhivama. Razmišlja pritom i o ReebaWish ekspanziji, širenju branda na staklo, keramiku. U svom tom poslu baš toliko posla ima. A među njima i jedan upravo aktualan,vezan uz organizaciju "Aj cha" festivala, koji će u Splitu od 18. do 20. kolovoza na nekoliko lokacija ekipirati niz glazbenika. Bit će tu funkyja, soula, groovea, nastupa Splitske dice, Dinovih prijatelja, sada već i didova, koji će završni koncert imati na splitskom Starom placu zadnjeg dana festivala.

 


'Aj cha'
- Ta koncepcija tributea, kakva je bila na Baćama, nije nam se sviđala pa smo odlučili napraviti nešto drukčije. Zapravo smo baš htjeli imati jednu posve novu dimenziju, stvoriti festival koji će biti otvoren za različite glazbene smjerove. Volili bi da s "Aj cha" zaživi i jazz, elektronička glazba, funky, reggae, hip hop, da tu bude svih profila, da budu i Splitska dica… Namjera nam je afirmirati klupsku, plesnu glazbu, organizirati glazbene radionice, ima tu masu mogućnosti i dobrih ideja. Ma samo da ovaj prvi "Aj cha" dobro prođe, pa da mi dobijemo zeleno svitlo. U čast Dina koji bi puno volija da se ta priča zavrti u njegovom Splitu – kaže Danijela.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/danijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom-501705 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ef37be3cf08f75094f9247e5151e78ab1e1b23d1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Danijela+Dvornik+prisjetila+se+%26%23039%3B87.%3A+Bili+smo+mladi%2C+blesavi%2C+a+Split+pun+%C5%BEivota...+Dru%C5%BEenja+na+Rivi%2C+na+Jadrana%2C+s+ekipom...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdanijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom-501705 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdanijela-dvornik-prisjetila-se-87-bili-smo-mladi-blesavi-a-split-pun-zivota-druzenja-na-rivi-na-jadrana-s-ekipom-501705 )
[{"id":"2","value":"'Ludi litnji \u0111ir kakvog vi\u0161e nema' "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
Showbiz'Ludi litnji đir kakvog više nema'

Danijela Dvornik prisjetila se '87.: Bili smo mladi, blesavi, a Split pun života... Druženja na Rivi, na Jadrana, s ekipom...

14. kolovoza 2017. - 11:27

Vijest da se Dino Dvornik priko ušiju zaljubio u jednu Splićanku Danijelu koja se upravo vratila iz Londona, preko Splita je u ljeto '87. protutnjala brzinom munje. Na Obojenoj, tada kultnom kafiću na plaži Kaštelet, u koji se ekipa masovno selila nakon prve večernje štacije na Rivi, svi su s nestrpljenjem očekivali njihov zajednički dolazak. Ipak to nije bila mala stvar, Dino je već tada bio pojam, pa je sve, a posebice žensku populaciju zanimalo koja je to splitska cura ukrala njegovo srce. Danijela je imala drukčiji stil, pomalo boemski, ni nalik onom tadašnjih splitskih cura.

Nosila je kratku crnu kosu, zalizanu, velike naušnice, a usne mazala crvenim ružem. Bila je uočljiva, posebice kada bi na glavu stavila crni šešir sa širokim obodom. U vrijeme kada su žene stilom i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 14:44