Scena Mozaik

IMOĆANI SE POLAKOMILI ZA NOVCIMA - IZ ŠALE  

Pet ‘nasljednika’ traži Hansonovih 400 tisuća $

IMOĆANI SE POLAKOMILI ZA NOVCIMA - IZ ŠALE       

‘Pismo’ je izazvalo   živo zanimanje čitatelja portala, a bit će zanimljivo kada u eter pustimo snimljene razgovore ‘nasljednika’ - kaže Leonard Topić, urednik Radio Imotskoga

Portal Radiopostaje Imotski objavio je, a u povodu 1. travnja, navodni dopis jednog odvjetničkog društva iz New Yorka, koji kao opunomoćenici obitelji pok. Victora Hansona traže moguće potomke u Imotskoj krajini, zbog ostavštine jedne trećine od ušteđevine Hansona koja iznosi 1.150.000 američkih dolara.

Naime, kako stoji u pismu, odvjetničko društvo Sullivan & Smith LLP iz New Yorka uputilo je pismo Radiopostaji Imotski u kojemu mole da pročitaju nekoliko puta pismo kako bi se eventualno javili potencijalni potomci pok. Victora Hansona. U pismu se navodi kako je djed sada već pokojnog 72.-godišnjeg Victora bio Matt Hanson i da je podrijetlom iz Hrvatske, regija Dalmacija, odnosno Imotska krajina, te da se prema šturim informacijama bavio poljoprivredom uz Imotsko polje.

Stari, već pokojni Matt oženio se Amerikankom Angelom Hanson. Njegov sin Victor nije imao nasljednike, pa je u oporuci ostavio da jednu trećinu daje sada živim srodnicima, jednu trećinu živim potomcima u Imotskoj krajini, a jednu trećinu jednoj humanitarnoj zakladi u New Yorku. Po prilici potencijalni živi potomci u Imotskoj krajini, negdje uz polje dobili bi nešto manje od 400 tisuća američkih dolara.

U pismu se i navodi da se pok. Matt Hanson doselio u Ameriku davne 1890. godine, te da je, vjerojatno, imao ime Mate, koje je preinačio u Matt. Odvjetničko društvo Sullivan & Smith opunomoćilo je i svoga odvjetnika u Hrvatskoj Zvonimira Markotu kojemu se potencijalna rodbina Victora Hansona može javiti na mobitel.

Pojedinosti u oporuci

Osim toga, stoji u pismu kako su u oporuci napisane još neke pojedinosti, no u interesu zaštite privatnosti njihova klijenta one se neće predočiti javnosti, nego samo rodbini koja se javi i donese odgovarajuće dokaze o povezanosti s pok. Mattom Hansonom.

Dakako da je „pismo“ izazvalo živo zanimanje čitatelja portala, a urednicima radiopostaje već u nedjelju javilo se pet „potomaka“ Hansonovih koji tvrde da su baš oni nasljednici 400 tisuća dolara. Zanimljivo će biti, kako nam reče Leonard Topić, urednik Radio Imotskoga, kada u eter pustimo snimljene razgovore „nasljednika“ i njihove tvrdnje da baš oni imaju rodbinske veze s Hansonom.

braco ćosić


Naslovnica Mozaik