StoryEditorOCM

Ranko Ostojić likuje rezultatom Rijeka pravde u X. izbornoj jedinici, ali slavi i Tomislav Šuta: Očekujemo 7 mandata

Piše split sd
17. travnja 2024. - 21:06

Prema izlaznim anketama u X. izbornoj jedinici HDZ osvaja 6, a Rijeke pravde 4 mandata. Slave, čini se, jedni i drugi... 

Splitski SDP-ovac Ranko Ostojić, nositelj koalicije Rijeke pravde komentirao je trenutne rezultate za Novu TV.

"Spremni smo razgovarati oko formiranja vlasti sa svima onima koji su najavili rušiti HDZ. Ipak, sada nema potrebe kalkulirati. Znamo da je HDZ ostvario minimum od onoga što su očekivali. U X. sjedini smo ih spustili za 2 mandata. Možemo razgovarati sa svima koji su rekli da su protiv HDZ-a. Sada će biti prilike da to i dokažu. Prije šest mjeseci da je netko rekao da će SDP osvojiti 44 mandata svi bi se smijali. Sada Socijaldemokrata više nema. Što se tiče SDP-a, stranka koja je imala 12 ljudi u Saboru danas ima 44" - kazao je Ostojić.

image

Ranko Ostojić

Vojko Bašić/Cropix

‘Očekujemo sedam mandata kao i prošli put. Smatram da će tako i biti. Činjenica je i da Solin nije u X. izbornoj jedinici kao prije. Kad se sve skupa uzme u obzir, mislim da ćemo ostvariti najmanje isti rezultat kao 2020‘, rekao je Tomislav Šuta, šef splitskog HDZ-a za Dalmatinski portal, te dodao ako je ‘velika‘ izlaznost pokazala snagu HDZ-a.

Pozdravio je i izlazak većeg broja mladih na birališta, poručivši da im je njegova stranka kroz osam godina mnogo ponudila te da će kontinuirano kreirati politike za njih. 

image

Tomislav Šuta

Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:55