StoryEditorOCM

Grmoja u Splitu: ‘Ne smije se dogoditi 3P koalicija - Plenković, Penava, Pupovac, ali ni lijeva globalistička politika‘

Piše HINA
11. travnja 2024. - 16:09

Kandidat Mosta za premijera Nikola Grmoja u četvrtak je u Splitu najavio da njihova stranka nudi konkretne mjere, ali i da su garancija za obračun s korupcijom i slanje HDZ- a u oporbu.
Rekao je da im kampanja ne treba jer im njihova djela u protekle četiri godine govore što će raditi kada budu u poziciji da mijenjaju stvari u Hrvatskoj.
Podsjetio je da SDP, Možemo i Domovinski pokret u protekle četiri godine nisu otkrili niti jednu aferu, a jedini koji su razotkrivali afere su upravo Mostovci.
Upozorio je ako HDZ dobije još četiri godine mandata da će Hrvati imati plaće i standard 36 posto manji od prosječnog Slovenca i 63 posto manji od prosječnog Nijemca, te ćemo se i dalje pitati zašto Hrvati odlaze.
"Nudimo konkretne mjere smanjenja poreza na dohodak kako bi svima rasle plaće, povećat ćemo mirovine ukidanjem poreza na mirovine i uskladiti mirovine s inflacijom, brinut ćemo o našim paušalnim obrtima. U potpunosti ćemo se orijentirati na obrtnike koji zapošljavaju pola milijuna ljudi. I dalje ćemo se suprostavljati bankama, korporacijama i tajkunima, biti na strani malih i srednjih poduzetnika, radnika, ribara, seljaka", poručio je Grmoja.
Kazao je i da je Most garancija za obračun s korupcijom i slanja HDZ- a u oporbu jer nam se ne smije dogoditi tzv. 3P koalicija Plenković, Penava, Pupovac, a Most će biti garancija da se u Hrvatskoj neće provoditi lijeve globalističke politike.
Grmoja je kazao da Butković i Milanović "jedan drugog dobro uvaljuju", ali i da ne vjeruje da će Zoran Milanović u petak podnijeti ostavku osim ako nije sam svjestan da je možda otišao predaleko, pa da vidi kako njegov plan ne ide baš u smjeru koji je zaželio.
Istaknuo je da su HDZ i SDP stranke koje su proistekle iz iste partije te da treba završiti s tim jer je vrijeme za nove ljude koji će od Hrvatske napraviti stvarnu, demokratsku državu u kojoj će se poštivati volja građana, koji će osjećati bilo naroda i raditi za narod.
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj je upitao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića gdje je šengen s obzirom da "ne postoji država suverena Hrvatska" i pozvao građane da izađu na izbore i ovoga puta biraju promjene jer Milanović i Plenković su jednako.
Govoreći o migracijama ustvrdio je da je u Hrvatsku ušlo 26 brigada vojno sposobnih muškaraca, a takvu politiku koja se Hrvatskoj gura iz Bruxellesa Most ne želi već žele čvrstu i suverenističku hrvatsku politiku. Smatra da Hrvatska ima problem s tim što je u zemlju uvezeno 200 tisuća legalnih migranata koje uvozi HDZ, odnosno sin državnog tajnika Katića koji ima agenciju za uvoz strane radne snage što dovodi do snižavanja cijene rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:22