Novosti Hrvatska

Jovanović: HDZ je kupovao i svećenike, to je dokazao Milinović

/ Pogriješio sam kada sam izjavio da je vrh HDZ-a u političkom smislu zločinačka organizacija jer sve što se događa proteklih tjedana pokazuje da je to preblaga ocjena, poručio je danas SDP-ovac Željko Jovanović na konferenciji za novinare u Rijeci.

- Pojedini pripadnici HDZ-ove vrhuške pravi su zločinci od kojih su jedni pokrali vojne stanove, drugi opljačkali državni proračun i državne tvrtke, treći neshvatljivom politikom izdali hrvatskog državljanina Purdu, a svi zajedno doveli Hrvatsku sve bliže do brojke od 350 tisuća nezaposlenih i potpunog gospodarskog sloma. Neki su zveckali lancima, a neki su već završili u lancima i čekaju društvo - rekao je Jovanović.

Na novinarsko pitanje tko su konkretno zločinci u vrhu HDZ-a, s obzirom da su određeni procesuirani članovi izbrisani iz stranke, Jovanović je rekao da se to odnosi na vodstvo stranke u posljednjih sedam godina. Prema njegovim riječima, svi pripadnici vrha HDZ-a kandidati su za titulu zločinca, bez obzira da li su još uvijek u stranci ili su izbrisani.

Jovanović je nadodao da je i sama borba protiv korupcije korumpirana, jer sve dok u Vladi sjedi ministar Kalmeta, priče o nultoj stopi tolerancije za korupciju su prazne riječi, a Jadranka Kosor samo čuva svoju fotelju.

Nabrajajući primjere kriminala i korupcije bivše i sadašnje vrhuške HDZ-a, Jovanović istaknuo da je ministar zdravstva privođenjem svećenika na stranačku presicu u prostorije ministarstva i rukom ispisanim papirom kojim je mahao, dokazao da postoji crni fond kojim su se kupovali svi, od svećenika do estradnih zvijezda i političara, a da u svojoj bahatosti toga nije bio ni svjestan. Za Jadranku Kosor rekao je da je izgubila i posljednji djelić vjerodostojnosti i legitimiteta da upravlja Hrvatskom.

- Odgovorna i moralna osoba, čiji je mentor i bivši premijer kao vođa zločinačke grupe u zatvoru izvan Hrvatske, bivši potpredsjednik Vlade također optužen da je vođa jednog drugog kraka zločinačke grupe, nekoliko ministara u zatvoru ili na pragu zatvora, zatražila bi od građana da se izjasne o povjerenju takvoj Vladi. Ali, iluzorno je to očekivati od osobe koja bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac, zbog čega je jedan od njih počinio i samoubojstvo - rekao je Željko Jovanović.

SDP-ovci su premijerkine pozive da se zajednički poradi na rješenjima za gospodarske probleme proglasili predstavom, jer se u praksi radi upravo suprotno.
Kako je istaknuo Slavko Linić, za takve stvari nisu potrebni nikakvi sastanci jer postoji hrvatski parlament. U saborsku proceduru SDP je, prema Linićevim riječima, uputio sedam konkretnih prijedloga za rješavanje gospodarske situacije, poglavito rastuće nelikvidnosti, no Vlada je o svih sedam izrazila negativno mišljenje. O tim su rješenjima, kaže Linić, razgovarali i s poslodavcima i s ekonomskim stručnjacima i sa sindikatima i svi su ih podržali, tako da je front protiv neodgovorne Vlade sve širi i širi.

Luka Benčić
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 7FirstPrevious[1]234567Last