Novosti Crna kronika

U DVORANI

Incidenti na Thompsonovu koncertu u Kutini: prijavljena petorica zbog majica s natpisima “Za dom spremni” i NDH

U DVORANI
Policija je u ponedjeljak priopćila kako je na subotnjem Thompsonovu koncertu u Kutini bilo incidenata, zbog čega je prijavljeno pet osoba.

Kako stoji u policjskom priopćenju, “u Sportskoj dvorani u Kutini, za vrijeme održavanja koncerta, četvorica mladića od kojih je jedan maloljetnik, te 44-godišnji muškarac, nosili su odjevne predmete s obilježjima kojima se poziva ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti”.

Policija je od počinitelja, od kojih su dvojica s područja Kutine, te po jedan s područja Popovače, Hrvatske Kostajnice i Dragalića, oduzela odjevne predmete te protiv njih podnijela, prekršajne prijave zbog nošenja na javnom okupljanju odore, dijelova odore, odjeće, oznaka ili drugih obilježja kojima se poziva ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Doznajemo kako su prijavljeni nosili crne majice s napisima “Za dom spemni”, NDH, “Hrvatska U srcu”, s jako naglašebnim slovom U.

M. Piškor 
FOTO: CROPIX
Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last