Novosti Crna kronika

toni vantić, otac 18-godišnjakinje koja je stradala prije 12 dana u nesreći na čiovu:

NESREĆA NA ČIOVU Otac 18-godišnjakinje: Još službeno ne znamo što se zbilo i zašto smo izgubili kćer

toni vantić, otac 18-godišnjakinje koja je stradala prije 12 dana u nesreći na čiovu:

Djevojčin otac kaže i da policija nije obavijestila obitelj o nesreći, već su za to doznali od drugih, a tvrdi i da je Hitna pomoć došla tek nakon 25 minuta od trenutka dojave

Osamnaestogodišnja Anamaria Vantić iz Slatina na otoku Čiovu jučer je pokopana nakon što je dva dana prije u splitskoj bolnici podlegla strašnim ozljedama koje je zadobila u prometnoj nesreći na Čiovu 8. srpnja, a njena obitelj još uvijek službeno ne zna što se uistinu dogodilo i zašto je njihova Anamaria izgubila život.

- Nas samo zanima istina, da nam netko službeno kaže što se dogodilo. Do danas, iako je već evo prošlo 12 dana, nismo dobili informacije iz Policije ili Hitne pomoći o okolnostima same nesreće.

- Na Policiji su nam rekli da izvještaj još nije gotov, a istražnog suca koji je obavio očevid ne možemo nikako dobiti na telefon. Isto tako policija nas nije obavijestila o nesreći, nego smo to morali doznati tuđom dojavom. Kada smo ih na Policiji pitali zašto nas nisu obavijestili oni, rečeno nam je da je za to kriv dežurni policajac. Moje je dijete stradalo ni krivo ni dužno, a ja još uvijek ne znam što je bilo - priča nam Toni Vantić, otac tragično preminule djevojke.

Kaže i kako je ogorčen jer ga nakon nesreće nitko iz policije o tome nije obavijestio, već su za nesreću doznali od poznanika. Isto tako, nesretni otac proziva i trogirsku Hitnu pomoć za koju tvrdi da nije došla navrijeme.

Nesreća se dogodila 8. srpnja oko 9.05 na predjelu Gradina, općina Trogir. Skrivio ju je Tomislav Z. iz Arbanije koji je, kako je poslije utvrđeno očevidom i vještačenjem, vozio svoj renault megan između 100 i 110 kilometara na sat iako je na tom mjestu ograničenje brzine 50 km/h.

Prikupljanje dokumentacije

Pokušavao je preteći nekoliko automobila, no kad je primijetio da mu u susret ide automobil, htio se vratiti. No, nije uspio već je udario u stijenu, odbio se i vozilo se počelo okretati. Odsklizalo je potom na suprtoni trak kojim je naišla Anamaria na mopedu koja je upravo išla na posao u Trogir. Doslovno ju je pomeo, te je ona preletjela preko ograde i pala s nekoliko metara visine u more udarivši glavom u kamenja. Kaciga koju je imala joj je od udarca spala s glave. Tomislavov je “megane” potom udario i u nadolazeće vozilo.

Nakon dolaska policije i istražnog suca, mladić je pokušao “prodati” priču da mu je zasmetao neki crveni auto. Nije bio pijan, a do sad nije imao prometnih prekršaja. Nakon nesreće bio je u totalnom šoku, a Hitna pomoć koja je, prema riječima svjedoka i djevojčina oca, stigla tek nakon 25 minuta, odvezla je Anamariu u bolnicu s teškom ozljedom glave, zdjelice, prsnog koša...

Zadnje dane svojeg mladog života provela je u komi trećeg stupnja. Zanimljivo je da do jučer protiv Tomislava Z. nije podignuta nikakva kaznena prijava, no policija najavljuje da mu slijedi prijava za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Pojašnjavaju kako je trebalo pričekati da bude gotova sva dokumentacija vezana uz nesreću da bi prijava mogla biti podnesena.

Dr. Leo Luetić, ravnatelj županijske Hitne pomoći, kaže da je prvo vozilo Hitne s dva tehničara došlo na mjesto nesreće za manje od pet minuta jer su bili na Čiovskome mostu te su preusmjereni.

Prvo im je bilo dojavljeno da se radi o utopljeniku i nisu znali da je u pitanju teška prometna nesreća.

- Poziv je zaprimljen u 9.10, a u 9.20 je na mjesto nesreće stiglo drugo vozilo s kompletnom ekipom te potom i vozilo iz Kaštela. Ozlijeđena djevojka je primljena na Hitni kirurški prijem splitske bolnice u 10.15 sati - kazao je dr. Luetić.

vladimir urukalo 

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last