stdClass Object ( [id] => 507050 [title] => Mušterije poludjele za silikonskim lutkama u bordelima s kojima sat košta 80 eura, prostitutke 'od krvi i mesa' podižu veliku bunu [alias] => musterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sjajne tamne kose i krupnih očiju, prekriženih dugih nogu, sjedila je ljepuškasta Samantha prije nekoliko dana kao gošća – vrlo neobična gošća – popularne britanske jutarnje emisije ITV-a "This Morning".

Nije puno govorila, tek "i ja tebe volim", "tu sam samo za tebe", i slične stvari kakve čovjek voli čuti. Za to je programirana – Samantha je, naime, jedan od najnovijih modela hiperrealistične robotske lutke kreirane sa svrhom da bude seksualna partnerica. Dakle, seks-lutka.

Sa Samanthom je gost u studiju bio i Arran Squire, predstavljen kao njezin sutvorac. Na pitanje voditelja emisije, popularnih Holly i Phila, zašto uopće i čemu Samantha, Squire je objašnjavao prednosti lutke za seks, ustvrdivši da nije riječ o zamjeni za ljudskog partnera, nego samo o dodatku za "one" aktivnosti.



Ali kakvom "dodatku" – toliko erotičnom da muškarci već razvijaju stvarne osjećaje za nju; proizvođači tvrde da može "zavesti", a zahvaljujući senzorima na licu, ramenima, rukama, grudima i "dolje" može reagirati na dodir i "zahtijeva suptilniji pristup nego prijašnji modeli".


'One te ne gledaju, ne slušaju, ne piju s tobom šampanjac...'

U svijetu je, pa tako i u Europi, sve više pokazatelja popularnosti i traženosti "dodataka" kakav je Samantha, no oni robotski još su preskupi za "široku upotrebu". Zasad je tržište više orijentirano na nerobotske ​seks-lutke: u Barceloni je, na primjer, u samom centru grada, ovoga proljeća otvoren navodno prvi europski bordel u kojemu su "radile" samo silikonske "djelatnice", četiri hiperrealistične lutke s kojima je sat vremena koštao od 80 do 110 eura.

Potražnja je bila tolika da su se prostitutke pobunile jer im lutke kradu posao, pa su preko cehovske udruge Aprosex zatražile da se bordel zatvori. Lutke vas ne slušaju, ne miluju, ne gledaju, ne tješe, ne govore vam o čemu misle niti s vama mogu popiti čašu pjenušca, žalile su se ogorčene praktikantice najstarijeg zanata, no čini se da ništa od toga neće zaustaviti procvat ovoga biznisa: u medijima su iznesene procjene kako bi u amsterdamskim bordelima, na primjer, do 2050. godine ljudi mogli posve ostati bez posla.

Bordel u Barceloni na koncu nije službeno zatvoren – prije nego što su lokalne vlasti stigle reagirati na zahtjev prostitutki, preseljen je na novu, tajnu adresu.
 

Fanny u Beču postala apsolutni hit


Još je novijeg datuma priča iz bečkog bordela Kontakthof o kojemu su ovoga ljeta pisali mnogi europski mediji: bordel je, naime, ponudu obogatio i jednom silikonskom djelatnicom nazvanom Fanny, mušterijama ponuđenom za 80 eura na sat.

Posve neočekivano, Fanny, lutka duge plave kose i velikog poprsja, postala je među posjetiteljima ove javne kuće traženija od "pravih" žena, zbog čega je bordel u kolovozu nabavio još jednu silikonku, a i digao ljestvicu pred konkurencijom, drugim bordelima koji su uvidjeli da je očito riječ o trendi seks-fetišu pa i sami krenuli iz Japana nabavljati lutke koje koštaju do sedam tisuća eura.

Brzorastuća industrija lutaka za seks (uglavnom ženskog, ali sve češće i muškog lika) davno je odmakla od laganih bezobličnih modela na napuhavanje. "Partnerice" su danas modernizirane, sve humanoidnije, perfektnih dimenzija, realističnih "intimnih" dijelova, izrađene od materijala koji na dodir sve više sliče ljudskoj koži, govore. Reklamiraju se kao "žene iz snova" do kojih svaki usamljeni muškarac lako može doći, uvijek "raspoložene za seks".

No snažan novi zamah i pravi izazov donijela je upravo robotika, sa svim mogućnostima koje je otvorila i na polju seksualne robotike.
 

Psihopatski poremećajI i izolacija


Najistaknutiji primjer je američka tvrtka "Abyss Creations" koja se već dva desetljeća bavi proizvodnjom seks-lutaka, a zadnjih pet godina istražuje i razvija robotske modele. Rezultat tog rada je Harmony, robotica koja će, kako je najavljeno, svijetu biti predstavljena idućeg mjeseca, a u prodaji će se, po cijeni od 15.000 dolara (knjiga narudžbi već je prepuna!), naći sljedeće godine.

Harmony je seks-stroj ocijenjen "jezivo sličnim pravoj ženi". Svaki će model imati drukčiji izgled, prema željama naručitelja. Namijenjene ispunjavanju muških fantazija, robotice Harmony trepću, govore mičući usnama, pokreću ruke i noge, smiju se, pozivaju na seks, zavode, "doživljavaju" orgazam itd., no Harmony je također predstavljena kao prva robotica na svijetu koja će ponuditi "emocionalnu vezu".

Stručnjaci u svakom slučaju najavljuju kako je doba intimnih odnosa i zaljubljivanja u robote, čak i braka (uostalom, to se događalo već i s nerobotskim lutkama), neizbježno, te kako će se ovi specijalizirani roboti u kućama običnih ljudi, usamljenika koji traže ljubav, početi pojavljivati u sljedećem desetljeću.



Znanstvenici, međutim, upozoravaju da bi seksualna robotika mogla izazvati vrlo kompleksne probleme i imati nesagledive posljedice na svijet i ljudske odnose. Prakticiranje seksa u bordelima s robotima moglo bi, s jedne strane, biti djelotvoran način borbe protiv širenja spolno prenosivih bolesti i smanjenja razmjera trgovanja ljudima, no to je mali dobitak u odnosu na moguće negativne posljedice.

Futurolog Ian Pearson procjenjuje da će do 2050. godine seks s robotima posve potisnuti vođenje ljubavi među ljudima. No ruski seksolog i psihoterapeut Lev Ščeglov upozorava da je kiborški seks ozbiljna opasnost za ljude jer je samo imitacija odnosa koja može dovesti do psihopatskih poremećaja i izolacije; u život neke osobe, kaže Ščeglov, takav seks ne donosi emocionalni efekt kakav daje istinsko zajedništvo.
 

Porast silovanja i pedofilije


rUpozorava se, potom, da bi odnos s robotima, zbog navikavanja na seks bez krivnje i uz potpuno pokoravanje "partnera", mogao izazvati porast slučajeva silovanja i pedofilije (profesor Noel Sharkey iz Zaklade za odgovornu robotiku kao dodatnu brigu izdvaja to što se tehnologija može upotrijebiti za stvaranje, uz pomoć fotografije, vjerne replike svakog djeteta).

Na koncu, na blogerskom portalu "Chicago Now" jedan od blogera se, pišući o tome kako roboti ljudima preuzimaju radna mjesta u automobilskoj, prehrambenoj i drugim industrijama, zapitao što kad se to dogodi i s prostitucijom. Pa odmah i odgovara kako je siguran da će vlade po svijetu izraditi program za prekvalifikaciju bivših seksualnih radnika koji "možda mogu ući u politiku jer ona je usko povezana s područjem prostitucije, samo s manje poštenja i puno manje dostojanstva".


Komentari korisnika: Od zgražanja, preko ironiziranja do potpunog odobravanja

Reakcije na razvoj "seks-lutkarstva" i seksualne robotike među čitateljima i forumašima izaziva cijeli spektar reakcija, od zgražavanja, najčešće uobličenog u pitanje "kamo ide ovaj svijet", preko ironiziranja, do potpunog odobravanja i nabrajanja dobrih strana seksa s umjetnim partnerima.

"One se ne žale na glavobolju"; "možda bolje 'slušaju'"; "sad su feministice postale suvišne"; "koliko će vremena proći prije nego što feministice zabrane 'ljubavne lutke'"...

Ima (kvazi)analiza u kojima se objašnjava kako se žene žele udati za trećinu najpoželjnijih muškaraca, dok će ostalima preostati i kod njih prevladati traženje umjetnih partnerica, kako je davanje takvog oduška dobro jer muškarce oslobađa frustracija, inače "podmeću eksplozije kao na Bliskom istoku", itd.

A pod jednim internetskim tekstom o sve većem interesu za seks-lutkama netko je napisao: "Smatram da je cijeli članak nevjerojatno tužan."

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kiborški seks [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-09-15 15:39:52 [created_by] => 3157 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-09-15 17:37:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-09-15 17:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10595 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/09\/15\/Mozaik\/9096617.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/15\/Mozaik\/9096618.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/15\/Mozaik\/9096613.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/15\/Mozaik\/9096611.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x1200"},{"size0":"1002x736"},{"size0":"1200x675"},{"size0":"1200x864"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38730514 Threads: 5 Questions: 7120682483 Slow queries: 3308396 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608943956 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/musterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu-507050 [printLink] => /mozaik/zivot/musterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu-507050?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 341965 [name] => seks lutke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seks-lutke [link] => /tag/seks-lutke ) [1] => stdClass Object ( [id] => 403021 [name] => lutke za seks [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lutke-za-seks [link] => /tag/lutke-za-seks ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kiborški seks [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mušterije poludjele za silikonskim lutkama u bordelima s kojima sat košta 80 eura, prostitutke 'od krvi i mesa' podižu veliku bunu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3157 [name] => Lidija Gnjidić [username] => lidija-gnjidi [email] => lidija-gnjidi@sd.hr [password] => $2y$10$mtngOqzQV8jneai0Ik7mIexV4pAvDlAqOL0lsOSs2gQuEk7KEba92 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lidija-gnjidic-3157 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1675 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/30b1a32f8a9df9371676b36d9e6e20f4?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/15/Mozaik/9096617.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/15/Mozaik/9096617.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/15/Mozaik/9096618.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/15/Mozaik/9096613.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/15/Mozaik/9096611.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sjajne tamne kose i krupnih očiju, prekriženih dugih nogu, sjedila je ljepuškasta Samantha prije nekoliko dana kao gošća – vrlo neobična gošća – popularne britanske jutarnje emisije ITV-a "This Morning".

Nije puno govorila, tek "i ja tebe volim", "tu sam samo za tebe", i slične stvari kakve čovjek voli čuti. Za to je programirana – Samantha je, naime, jedan od najnovijih modela hiperrealistične robotske lutke kreirane sa svrhom da bude seksualna partnerica. Dakle, seks-lutka.

Sa Samanthom je gost u studiju bio i Arran Squire, predstavljen kao njezin sutvorac. Na pitanje voditelja emisije, popularnih Holly i Phila, zašto uopće i čemu Samantha, Squire je objašnjavao prednosti lutke za seks, ustvrdivši da nije riječ o zamjeni za ljudskog partnera, nego samo o dodatku za "one" aktivnosti.



Ali kakvom "dodatku" – toliko erotičnom da muškarci već razvijaju stvarne osjećaje za nju; proizvođači tvrde da može "zavesti", a zahvaljujući senzorima na licu, ramenima, rukama, grudima i "dolje" može reagirati na dodir i "zahtijeva suptilniji pristup nego prijašnji modeli".


'One te ne gledaju, ne slušaju, ne piju s tobom šampanjac...'

U svijetu je, pa tako i u Europi, sve više pokazatelja popularnosti i traženosti "dodataka" kakav je Samantha, no oni robotski još su preskupi za "široku upotrebu". Zasad je tržište više orijentirano na nerobotske ​seks-lutke: u Barceloni je, na primjer, u samom centru grada, ovoga proljeća otvoren navodno prvi europski bordel u kojemu su "radile" samo silikonske "djelatnice", četiri hiperrealistične lutke s kojima je sat vremena koštao od 80 do 110 eura.

Potražnja je bila tolika da su se prostitutke pobunile jer im lutke kradu posao, pa su preko cehovske udruge Aprosex zatražile da se bordel zatvori. Lutke vas ne slušaju, ne miluju, ne gledaju, ne tješe, ne govore vam o čemu misle niti s vama mogu popiti čašu pjenušca, žalile su se ogorčene praktikantice najstarijeg zanata, no čini se da ništa od toga neće zaustaviti procvat ovoga biznisa: u medijima su iznesene procjene kako bi u amsterdamskim bordelima, na primjer, do 2050. godine ljudi mogli posve ostati bez posla.

Bordel u Barceloni na koncu nije službeno zatvoren – prije nego što su lokalne vlasti stigle reagirati na zahtjev prostitutki, preseljen je na novu, tajnu adresu.
 

Fanny u Beču postala apsolutni hit


Još je novijeg datuma priča iz bečkog bordela Kontakthof o kojemu su ovoga ljeta pisali mnogi europski mediji: bordel je, naime, ponudu obogatio i jednom silikonskom djelatnicom nazvanom Fanny, mušterijama ponuđenom za 80 eura na sat.

Posve neočekivano, Fanny, lutka duge plave kose i velikog poprsja, postala je među posjetiteljima ove javne kuće traženija od "pravih" žena, zbog čega je bordel u kolovozu nabavio još jednu silikonku, a i digao ljestvicu pred konkurencijom, drugim bordelima koji su uvidjeli da je očito riječ o trendi seks-fetišu pa i sami krenuli iz Japana nabavljati lutke koje koštaju do sedam tisuća eura.

Brzorastuća industrija lutaka za seks (uglavnom ženskog, ali sve češće i muškog lika) davno je odmakla od laganih bezobličnih modela na napuhavanje. "Partnerice" su danas modernizirane, sve humanoidnije, perfektnih dimenzija, realističnih "intimnih" dijelova, izrađene od materijala koji na dodir sve više sliče ljudskoj koži, govore. Reklamiraju se kao "žene iz snova" do kojih svaki usamljeni muškarac lako može doći, uvijek "raspoložene za seks".

No snažan novi zamah i pravi izazov donijela je upravo robotika, sa svim mogućnostima koje je otvorila i na polju seksualne robotike.
 

Psihopatski poremećajI i izolacija


Najistaknutiji primjer je američka tvrtka "Abyss Creations" koja se već dva desetljeća bavi proizvodnjom seks-lutaka, a zadnjih pet godina istražuje i razvija robotske modele. Rezultat tog rada je Harmony, robotica koja će, kako je najavljeno, svijetu biti predstavljena idućeg mjeseca, a u prodaji će se, po cijeni od 15.000 dolara (knjiga narudžbi već je prepuna!), naći sljedeće godine.

Harmony je seks-stroj ocijenjen "jezivo sličnim pravoj ženi". Svaki će model imati drukčiji izgled, prema željama naručitelja. Namijenjene ispunjavanju muških fantazija, robotice Harmony trepću, govore mičući usnama, pokreću ruke i noge, smiju se, pozivaju na seks, zavode, "doživljavaju" orgazam itd., no Harmony je također predstavljena kao prva robotica na svijetu koja će ponuditi "emocionalnu vezu".

Stručnjaci u svakom slučaju najavljuju kako je doba intimnih odnosa i zaljubljivanja u robote, čak i braka (uostalom, to se događalo već i s nerobotskim lutkama), neizbježno, te kako će se ovi specijalizirani roboti u kućama običnih ljudi, usamljenika koji traže ljubav, početi pojavljivati u sljedećem desetljeću.



Znanstvenici, međutim, upozoravaju da bi seksualna robotika mogla izazvati vrlo kompleksne probleme i imati nesagledive posljedice na svijet i ljudske odnose. Prakticiranje seksa u bordelima s robotima moglo bi, s jedne strane, biti djelotvoran način borbe protiv širenja spolno prenosivih bolesti i smanjenja razmjera trgovanja ljudima, no to je mali dobitak u odnosu na moguće negativne posljedice.

Futurolog Ian Pearson procjenjuje da će do 2050. godine seks s robotima posve potisnuti vođenje ljubavi među ljudima. No ruski seksolog i psihoterapeut Lev Ščeglov upozorava da je kiborški seks ozbiljna opasnost za ljude jer je samo imitacija odnosa koja može dovesti do psihopatskih poremećaja i izolacije; u život neke osobe, kaže Ščeglov, takav seks ne donosi emocionalni efekt kakav daje istinsko zajedništvo.
 

Porast silovanja i pedofilije


rUpozorava se, potom, da bi odnos s robotima, zbog navikavanja na seks bez krivnje i uz potpuno pokoravanje "partnera", mogao izazvati porast slučajeva silovanja i pedofilije (profesor Noel Sharkey iz Zaklade za odgovornu robotiku kao dodatnu brigu izdvaja to što se tehnologija može upotrijebiti za stvaranje, uz pomoć fotografije, vjerne replike svakog djeteta).

Na koncu, na blogerskom portalu "Chicago Now" jedan od blogera se, pišući o tome kako roboti ljudima preuzimaju radna mjesta u automobilskoj, prehrambenoj i drugim industrijama, zapitao što kad se to dogodi i s prostitucijom. Pa odmah i odgovara kako je siguran da će vlade po svijetu izraditi program za prekvalifikaciju bivših seksualnih radnika koji "možda mogu ući u politiku jer ona je usko povezana s područjem prostitucije, samo s manje poštenja i puno manje dostojanstva".


Komentari korisnika: Od zgražanja, preko ironiziranja do potpunog odobravanja

Reakcije na razvoj "seks-lutkarstva" i seksualne robotike među čitateljima i forumašima izaziva cijeli spektar reakcija, od zgražavanja, najčešće uobličenog u pitanje "kamo ide ovaj svijet", preko ironiziranja, do potpunog odobravanja i nabrajanja dobrih strana seksa s umjetnim partnerima.

"One se ne žale na glavobolju"; "možda bolje 'slušaju'"; "sad su feministice postale suvišne"; "koliko će vremena proći prije nego što feministice zabrane 'ljubavne lutke'"...

Ima (kvazi)analiza u kojima se objašnjava kako se žene žele udati za trećinu najpoželjnijih muškaraca, dok će ostalima preostati i kod njih prevladati traženje umjetnih partnerica, kako je davanje takvog oduška dobro jer muškarce oslobađa frustracija, inače "podmeću eksplozije kao na Bliskom istoku", itd.

A pod jednim internetskim tekstom o sve većem interesu za seks-lutkama netko je napisao: "Smatram da je cijeli članak nevjerojatno tužan."

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/musterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu-507050 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9b285a9ba6813865f7f252ea0f6f04960cfee7d0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mu%C5%A1terije+poludjele+za+silikonskim+lutkama+u+bordelima+s+kojima+sat+ko%C5%A1ta+80+eura%2C+prostitutke+%26%23039%3Bod+krvi+i+mesa%26%23039%3B+podi%C5%BEu+veliku+bunu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fmusterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu-507050 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fmusterije-poludjele-za-silikonskim-lutkama-u-bordelima-s-kojima-sat-kosta-80-eura-prostitutke-od-krvi-i-mesa-podizu-veliku-bunu-507050 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kiborški seks [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotKiborški seks

Mušterije poludjele za silikonskim lutkama u bordelima s kojima sat košta 80 eura, prostitutke 'od krvi i mesa' podižu veliku bunu

15. rujna 2017. - 19:36

Sjajne tamne kose i krupnih očiju, prekriženih dugih nogu, sjedila je ljepuškasta Samantha prije nekoliko dana kao gošća – vrlo neobična gošća – popularne britanske jutarnje emisije ITV-a "This Morning".

Nije puno govorila, tek "i ja tebe volim", "tu sam samo za tebe", i slične stvari kakve čovjek voli čuti. Za to je programirana – Samantha je, naime, jedan od najnovijih modela hiperrealistične robotske lutke kreirane sa svrhom da bude seksualna partnerica. Dakle, seks-lutka.

Sa Samanthom je gost u studiju bio i Arran Squire, predstavljen kao njezin sutvorac. Na pitanje voditelja emisije, popularnih Holly i Phila, zašto uopće i čemu Samantha, Squire je objašnjavao prednosti lutke za seks, ustvrdivši da nije riječ o zamjeni za ljudskog partnera, nego samo o dodatku za "one"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:00