StoryEditorOCM
ŽivotTKO O ČEMU...

Koja su ‘najguglanija‘ pitanja o seksu tijekom 2023.? Ima urnebesnih, neka bi vas mogla i zaprepastiti...

Piše Lenka Gospodnetić
1. siječnja 2024. - 23:31

Zahvaljujući stečevinama suvremene civilizacije možemo ‘ući u trag‘ koječemu, a svakako je uvijek zanimljivo ono vezano uz - seksualne navike.

Naime, tražilica Google je identificirala najčešće postavljana pitanja vezana za intimne odnose, a postavljana (guglana) tijekom netom minule godine. Naime razvoj interneta u suvremenih informatičkih alata nudi lako provjerljive podatke, izdvajamo deset najzanimljivijih "seksi" pitanja prema podacima Googlea.

1. Što znači "speed bump" položaj u seksu?

Dakle, riječ je o najviše postavljanom pitanju, a uzrok čuči u činjenici da je rečeni položaj populariziran od strane zvijezde "Love Islanda" Toma Clarea. Speed bump inače znači postavljanje jastuka ispod partneričinih bokova dok je okrenuta prema dolje, čime se navodno omogućuje bolja penetracija i intenzivniji užitak.

2. Kako se razmnožavaju ribe?

Nije poznato je li ovo pitanje intrigiralo školarce za potrebe učenja neke lekcije, ali činjenica je da se postavljalo često! Milijuni internetskih korisnika tako su saznali da se ribe razmnožavaju ili mrijeste tako da ženka ispušta ikru (jajne stanice) iz tijela, dok mužjak ispušta mliječ u kojem se nalaze spermiji. U vodi, dakako.

3. Zašto žene gube seksualni nagon?

Ovo su pitanje vjerojatno "guglale" neke zabrinute glave oba spola, u nadi da će zagrijati hladnjikavu postalju. Tako su došli u posjed saznanja da je to i moguće, ovisno o uzroku. Taj može biti, uz probleme u samoj vezi još i: stres, anksioznost, depresija, seksualni problemi (neke anomalije), trudnoća, lijekovi, hormonska kontracepcija... Odlazak liječniku nakon Googlea nije na odmet.

4. Što je analni seks?

Da, i to se guglalo. Vjerojatno nikome iznad osamnaest ne treba "prijevod".

5. Koliko dugo nakon pobačaja nije uputno imati spolne odnose?

Pitanje tehničke prirode koje itekako ima smisla. Naime, osim emocionalnih posljedica pobačaja postoje i fiziološki razlozi koji mogu onemogućiti ili pokvariti seksualni život. Uputno je suzdržati se od intimnog općenja najmanje dva tjedna nakon neugodnog iskustva pobačaja.

6. Koliko kalorija sagorijevamo tijekom seksa?

Sportski tipovi koje je ovo zanimalo mogli su saznati da se doista seks može usporediti s laganim vježbanjem, tijekom čega m su muškarci prosječno "spalili" 101 kaloriju (pola malog hamburgera u restoranu brze hrane) u 24 minute, dok su žene sagorjele lijepih 69 kalorija.

7. Koliko spojeva je potrebno prije seksa?

Divno pitanje za one kojima se (ne) žuri, a svakako bi htjeli ostaviti fini dojam na partnera/icu. Odgovor je fluidan: ne postoji savršen broj spojeva prije ulaska u zonu krajnje intimizacije. Svatko ima svoj ritam.

8. Zašto krvarim nakon seksa?

Ovo su sigurno tipkale zabrinute djevojke i žene, što je potpuno razumljivo. Razlozi krvarenja nakon spolnog odnosa mogu uključivati infekciju, suhoću vagine ili oštećenje vagiunalne flore. Svakako je uputno ipak otići liječniku.

9. Što znači seksualna pozitivnost?

Moramo priznati da smo i mi na ovo pitanje rekli: "zbunj?". Google uči da seksualna pozitivnost obuhvaća otvorenost i poštovanje prema seksu, uključujući seksualnu orijentaciju, interese, identitete i izražavanje.

10. Je li seks dozvoljen tijekom trudnoće?

Opreza nikad dovoljno, dakle - dobro pitanje! Ako liječnik nije izričito savjetovao suprotno, seks tijekom trudnoće je siguran jer penis dopire - tek do vagine. Hvala, barba Google!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:21