StoryEditorOCM
ŽivotUrnebesno

Izbacili je sa zabave jer je ‘zavarila‘ kad je čula kako će se beba njezine sestre zvati: ‘Pa, to zvuči kao bakterija‘

Piše Mozaik SD
27. srpnja 2023. - 11:50

Kod nas se na "babine" odlazi po rođenju djeteta, u svijetu je običaj znatno drugačiji. Prijatelji i rodbina se okupljaju prije poroda, donose poklone, a potom doznaju kako će se buduća bebica zvati.

Na jednom od tih susreta, prenosi Mirror, došlo je do incidenta, koji se toliko zaoštrio da je sestra iz stana izbacila vlastitu sestru. Ova druga se, naime, nije mogla prestati smijati. Razlog smijehu bilo je upravo - bebino buduće ime.

- Moja se mlađa sestra zove Ella. Udala se lani za Sama. Na zabavi je okupljenima pokazala ružičasti bodić, kako bi nam rekla da nosi kćerkicu, a onda je okrenula bodić na kojem je pisalo Samnella - kazuje "izbačena" sestra, pojašnjavajući kako je mladi bračni par želio svojoj bebi dati ime koje će biti kombinacija njihovih imena.

I dok su se uzvanici, raznježeni, oduševljavali novonastalim imenom - buduća tetka je "zavarila".

- Bilo je oduševljenih komentara, Samova mama, buduća baka, kazala je kako je to lijepo ime, a onda je nastala tišina, sve dok ja nisam prasnula u smijeh - pripovjeda tetka.

image
/Shutterstock

- Od smijeha sam uspjela samo izgovoriti "Salmonela" - iskrena je, jer složenica od imena podsjeća baš na naziv bakterije koja izaziva trovanje hranom i prva je asocijacija na želučane tegobe i boravak na zahodu.

Svojom je spontanom reakcijom, po riječima buduće majke, upropastila feštu, pa je zamoljena da je napusti. Izbacili su je!

Čak ju je i rođena majka upozorila kako je reagirala neprimjereno, jer, kako je kazala, vjerojatnost je velika da će curicu svi ionako zvati Sammy. Nasmijana tetka je uvjerena kako njena sestra samo želi da se ljudima svidi buduće ime, a da ljudi nemaju srca biti iskreni poput nje.

- Čini se da je obitelj podijeljena u tome, neki se slažu sa mnom i misle da ime uistinu zvuči kao salmonela, neki vele da neka ima to ime ako joj se sviđa - kaže, piše Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:43