stdClass Object ( [id] => 1327820 [title] => Glumica koja ne može bez Milne: 12 godina je živjela u Zagrebu i onda preselila na svoj Hvar. Sve nam je ispričala [alias] => glumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Lukrecija Tudor, Splićanka s hvarskim korijenima, nakon 12 godina života u Zagrebu, odabrala je Hvar kao svoju stalnu adresu. Čak ne tu otočnu turističku metropolu nego malo mjesto Milna udaljeno svega nekoliko kilometara od Hvara.

Svi žitelji Milne su se 60-tih godina prošlog stoljeća tu preselili iz još manjeg mjesta zavučenog u brda koje se zove Malo Grablje. To je danas ustvari napušteno selo koje više izgleda kao vrhunska scenografija nego kao mjesto u kojem se nekoć živjelo. Selo su mještani napustili doslovno zbog neimaštine i gladi.

- Postoji ta priča kako je moj nono Prošper, rođen 1913. godine, kada je pohađao nautičku školu u Dubrovniku imao jedne jedine cipele. Kada bi ih trebalo pošjolat ne bi išao u školu jer ne bi imao što obući. Imao je šestero braće, a čak njih pet od sedmero su otišli u Ameriku/Australiju trbuhom za kruhom. Svaki brat koji bi otišao, poslao bi novce idućem po redu za odlazak. Budući da je moj nono, kasnije kapetan duge plovidbe, otišao živjeti u Split, braća su se u korist jedinog koji je ostao na otoku odrekli svog tada vrijednog nasljeđa, odnosno stare kuće u Malom Grablju i nekoliko polja za obrađivanje. Zato je moj nono na malom terenu u Milni koji mu je pripao izgradio lijepu kuću u kojoj danas živimo – kaže Lukrecija.

---

image

Lukrecija je za svoju stalnu destinaciju odabrala mjesto Milna koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od udaljeno od Hvara

Privatni album
---

Ta kuća nikad nije bila u funkciji obiteljskog smještaja, što u pravilu čine svi ostali stanovnici Milne. Predviđena je kao obiteljsko okupljalište i ljetna vikendica, ali sve više mjeseci se u njoj provodi kroz godinu. Stoga je svome nononotu bezgranično zahvalna, jer joj je i to zapravo poveznica sa svojim korijenima na škoju. Dakle, ta milnaranska ljepotica u retro stilu (roza boje) i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s druge, mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje ima. Pri tome ne misli samo na kuću, nego i na pripadnost mjestu. Veliko je bogatstvo odrastati uz priču o odricanju i pomaganju drugima, nasuprot nekih obiteljskih zavrzlama o kojima često čujemo.

 - Život na otoku mi trenutno pruža sve što želim, ali nepravedno bi bilo reći da mi pruža ama baš sve što trebam, jer sam poslom vezana za Zagreb. Na svu sreću samo virtualno, u điru je tzv. home office, a moj šef i kolege zahvalni su za to da radim ono što volim i živim ondje gdje želim – dodaje naša sugovornica, čiji karijerni put neki smatraju vrlo čudnim ili zanimljivim, mada ona smatra da je za nju jedini prirodni razvoj događaja. Naime, riječ je o mladoj ženi koja ima dvije diplome u džepu, jednu sa studija glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a drugu sa studija matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, također u Zagrebu.

---

image

Predstave ‘One‘ ovog proljeća u hvarskom kazalištu, Lukrecija Tudor je druga s lijeva

Đani Ivančević
---

A Lukrecija će o tome "Mislim da je nepravedno postavljati si granice i životne okvire na koje nismo spremni. Puno sam puta čula da moram odabrati jedan put. I slažem se da ne možeš sjediti na dvije stolice odjednom, ali život nije magistrala gdje zapneš iza jednog kamiona i ne možeš dalje. Više volim razmišljati o životu kao autoputu. Nekad si brži, nekad sporiji, ali uvijek ima i onaj lijevi trak ako želiš malo promijeniti ritam."

Osim svoje tvrtke koja se kako Lukrecija pripovijeda bavi svime što ima veze s podacima, a sve što možete zamisliti su potencijalni podaci, njen put je i dalje vezan za kazalište.

Umjetnička organizacija Connect4

- Ono na što sam jako ponosna je umjetnička organizacija Connect4 u Hvaru koju smo osnovali Jure Radnić, Jelena Mićić i ja. U početku sam imala velike ideje, ali malo znanja. Putem se znanje nagomilalo i spremna sam za veće pothvate. Upravo je završio festival malih formi suvremenog kazališta FORMAT koji organiziramo svake godine krajem rujna u Hvarskom kazalištu, a tek slijedi književna rezidencija koju kao umjetnička organizacija organiziramo u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Hvar. Lani je to bila rezidencija dramskog pisanja, a ove godine pjesnička i drago mi je najaviti da ćemo već uskoro na nekoliko tjedana ugostiti Ivicu Prtenjaču i mladog nagrađivanog pjesnika Josipa Čekolja – poručuje Lukrecija.

Tijekom godina, Hvar je preuzeo tzv. party turizam. Od toga je teže napraviti odmak nego što se čini na prvu. Po odazivu publike na festivalu vidi da Hvarani vole i žele kazalište, otvoreni su za neke forme koje dosad nisu vidjeli. "...Iskreno, moj osobni kulturni razvoj se iznova aktivirao. Lako je odreći se kulture, jer ne donosi brze promjene i vidljive rezultate nakon jednog događaja. Ali to je jedan most između sadašnjosti i budućnosti koji ćemo spaliti ako u njega ne ulažemo. I sama se nekad uhvatim kako umjesto knjige upalim Netflix. Da se razumijemo, i Netflix je kul, ali nadoknađuju li brzi multimedijalni sadržaji u potpunosti ostale kulturne sadržaje?" - pita se ova baš zanimljiva Milnaranka.

---

image

Lukrecija i njezin dragi Elio Salom

Privatni album
---

Interesa za kazalište, knjige, izložbe... ima, nekad samo treba kreirati kanal kojim će takvi sadržaji biti dostupniji. Međutim, široj perspektivi trebaju svi sadržaji na raspolaganju. Ako pak neke širine nedostaje npr. u Hvaru ona zna način kako da joj otvori put, što je dovoljno za entuzijazam i rađanje ideje novog projekta. Definitivno veliku ulogu u svemu igraju institucije grada Hvara koje imaju sluha za potrebe grada i na svoj način podržavaju kreativne inicijative. Nažalost, gotovo je pa nemoguće biti potpuno neovisan u kulturnom smislu, ali kultura i nije tu da bude prihod ili samoodrživa nego je investicija u koju se ulaže zbog budućeg prosperiteta.

- Nismo mi jedini ni prvi koji smo se s tim problemom uhvatili u koštac, zapravo smo se, inspirirani drugim primjerima osjetili doraslo idejama koje su se pojavile. Inspiraciju možemo naći bilo gdje, evo na primjer za mene je jedna takva inspiracija teta Nikla iz hvarske knjižnice od koje se može naučiti samo gledajući je kako radi i što sve organizira. U maloj zajednici kao što je Hvar, pojedinac može puno pridonijeti. Pretpostavljam da to zapravo vrijedi svugdje, samo svi to moramo redovito iznova osvještavati. Najljepšu crticu u tom smjeru čula sam od prijateljice kada je rekla za ljude koji je okružuju da su oni njezini ‘orijentiri‘ – zaključuje Lukrecija.

---

image

Lukrecija Tudor s prijateljicom Tihanom Lazović na košarkaškoj utakmici ‘Partizana‘ u Beogradu

Privatni album
---

Međutim, kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ipak ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto. Jedan dobar balans dva potpuno različita svijeta je ono što nju ispunjava. Što se tiče života na otoku njoj je najljepši, baš nekako u ovo vrijeme, kada se vrata turizma zatvaraju. Svima bi preporučila makar jedan zimski izlet na neki škoj. Ako ne i duže. Hoće reći da se može živjeti i van okvira kojeg nameću profesija, navika ili ideja. Nisu sva pravila tu da ih slijepo slijedimo!

---

image

Kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto

Privatni album
---

                                                                                                                                                                       

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lukrecija Tudor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 543 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => HVAR (543) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Lukrecija Tudor 543 543 2 0 6974 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-04 11:09:09 [created_by] => 3184 [created_by_alias] => Mirko Crnčević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-04 14:02:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-04 14:02:05 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Glumica koja ne može bez Milne: 12 godina je živjela u Zagrebu i onda preselila na svoj Hvar. Sve nam je ispričala [metakey] => Hvar, Milna, Lukrecija Tudor [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25773778.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769274.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769275.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769276.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769277.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769279.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769280.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25769281.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25772857.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25772858.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni album","Privatni album","\u0110ani Ivan\u010devi\u0107","\u0110ani Ivan\u010devi\u0107","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Milnaranska ljepotica u retro stilu\u00a0i u okru\u017eenju prelijepih maslina je, uz stare nau\u0161nice pokojne bake Tatjane iz Livna s mamine strane, emotivno najvrijednije naslje\u0111e koje Lukrecija ima.<\/p>","

Ku\u0107a obitelji Tudor u Milni na Hvaru<\/p>","

Lukrecija je za svoju stalnu destinaciju odabrala mjesto Milna koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od\u00a0udaljeno od Hvara<\/p>","

Predstave \u2018One\u2018 ovog prolje\u0107a u hvarskom kazali\u0161tu, Lukrecija Tudor je druga s lijeva<\/p>","

Lukrecija Tudor, dolazak na scenu hvarskog kazali\u0161ta<\/p>","

Lukrecija Tudor s prijateljicom Tihanom Lazovi\u0107 na ko\u0161arka\u0161koj utakmici \u2018Partizana\u2018 u Beogradu<\/p>","","

Lukrecija i njezin dragi Elio Salom<\/p>","

Kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku\u00a0ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previ\u0161e izlo\u017eenom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1327","hd_25773778_1920.jpg":"1920x1080","k_25773778_1280.jpg":"1280x1280","k_25773778_1024.jpg":"1024x1024","k_25773778_640.jpg":"640x640","k_25773778_480.jpg":"480x480","k_25773778_340.jpg":"340x340","k_25773778_220.jpg":"220x220","o_25773778_1280.jpg":"1280x884","o_25773778_1024.jpg":"1024x707","o_25773778_640.jpg":"640x442","o_25773778_480.jpg":"480x331","o_25773778_340.jpg":"340x234","o_25773778_220.jpg":"220x152","h_25773778_1280.jpg":"1280x854","h_25773778_1024.jpg":"1024x683","h_25773778_640.jpg":"640x427","h_25773778_480.jpg":"480x320","h_25773778_340.jpg":"340x227","h_25773778_220.jpg":"220x147","pp_25773778_1280.jpg":"1280x1628","pp_25773778_1024.jpg":"1024x1303","pp_25773778_640.jpg":"640x814","pp_25773778_480.jpg":"480x611","pp_25773778_340.jpg":"340x432","pp_25773778_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1919x1327","hd_25769274_1920.jpg":"1920x1080","k_25769274_1280.jpg":"1280x1280","k_25769274_1024.jpg":"1024x1024","k_25769274_640.jpg":"640x640","k_25769274_480.jpg":"480x480","k_25769274_340.jpg":"340x340","k_25769274_220.jpg":"220x220","o_25769274_1280.jpg":"1280x885","o_25769274_1024.jpg":"1024x708","o_25769274_640.jpg":"640x442","o_25769274_480.jpg":"480x331","o_25769274_340.jpg":"340x235","o_25769274_220.jpg":"220x152","h_25769274_1280.jpg":"1280x854","h_25769274_1024.jpg":"1024x683","h_25769274_640.jpg":"640x427","h_25769274_480.jpg":"480x320","h_25769274_340.jpg":"340x227","h_25769274_220.jpg":"220x147","pp_25769274_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769274_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769274_640.jpg":"640x814","pp_25769274_480.jpg":"480x611","pp_25769274_340.jpg":"340x432","pp_25769274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3409","hd_25769275_1920.jpg":"1920x1080","k_25769275_1280.jpg":"1280x1280","k_25769275_1024.jpg":"1024x1024","k_25769275_640.jpg":"640x640","k_25769275_480.jpg":"480x480","k_25769275_340.jpg":"340x340","k_25769275_220.jpg":"220x220","o_25769275_1280.jpg":"1280x2272","o_25769275_1024.jpg":"1024x1818","o_25769275_640.jpg":"640x1136","o_25769275_480.jpg":"480x852","o_25769275_340.jpg":"340x603","o_25769275_220.jpg":"220x390","h_25769275_1280.jpg":"1280x854","h_25769275_1024.jpg":"1024x683","h_25769275_640.jpg":"640x427","h_25769275_480.jpg":"480x320","h_25769275_340.jpg":"340x227","h_25769275_220.jpg":"220x147","pp_25769275_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769275_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769275_640.jpg":"640x814","pp_25769275_480.jpg":"480x611","pp_25769275_340.jpg":"340x432","pp_25769275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_25769276_1920.jpg":"1920x1080","k_25769276_1280.jpg":"1280x1280","k_25769276_1024.jpg":"1024x1024","k_25769276_640.jpg":"640x640","k_25769276_480.jpg":"480x480","k_25769276_340.jpg":"340x340","k_25769276_220.jpg":"220x220","o_25769276_1280.jpg":"1280x960","o_25769276_1024.jpg":"1024x768","o_25769276_640.jpg":"640x480","o_25769276_480.jpg":"480x360","o_25769276_340.jpg":"340x255","o_25769276_220.jpg":"220x165","h_25769276_1280.jpg":"1280x854","h_25769276_1024.jpg":"1024x683","h_25769276_640.jpg":"640x427","h_25769276_480.jpg":"480x320","h_25769276_340.jpg":"340x227","h_25769276_220.jpg":"220x147","pp_25769276_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769276_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769276_640.jpg":"640x814","pp_25769276_480.jpg":"480x611","pp_25769276_340.jpg":"340x432","pp_25769276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25769277_1920.jpg":"1920x1080","k_25769277_1280.jpg":"1280x1280","k_25769277_1024.jpg":"1024x1024","k_25769277_640.jpg":"640x640","k_25769277_480.jpg":"480x480","k_25769277_340.jpg":"340x340","k_25769277_220.jpg":"220x220","o_25769277_1280.jpg":"1280x853","o_25769277_1024.jpg":"1024x682","o_25769277_640.jpg":"640x426","o_25769277_480.jpg":"480x320","o_25769277_340.jpg":"340x226","o_25769277_220.jpg":"220x146","h_25769277_1280.jpg":"1280x854","h_25769277_1024.jpg":"1024x683","h_25769277_640.jpg":"640x427","h_25769277_480.jpg":"480x320","h_25769277_340.jpg":"340x227","h_25769277_220.jpg":"220x147","pp_25769277_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769277_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769277_640.jpg":"640x814","pp_25769277_480.jpg":"480x611","pp_25769277_340.jpg":"340x432","pp_25769277_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1864","hd_25769279_1920.jpg":"1920x1080","k_25769279_1280.jpg":"1280x1280","k_25769279_1024.jpg":"1024x1024","k_25769279_640.jpg":"640x640","k_25769279_480.jpg":"480x480","k_25769279_340.jpg":"340x340","k_25769279_220.jpg":"220x220","o_25769279_1280.jpg":"1280x1242","o_25769279_1024.jpg":"1024x994","o_25769279_640.jpg":"640x621","o_25769279_480.jpg":"480x466","o_25769279_340.jpg":"340x330","o_25769279_220.jpg":"220x213","h_25769279_1280.jpg":"1280x854","h_25769279_1024.jpg":"1024x683","h_25769279_640.jpg":"640x427","h_25769279_480.jpg":"480x320","h_25769279_340.jpg":"340x227","h_25769279_220.jpg":"220x147","pp_25769279_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769279_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769279_640.jpg":"640x814","pp_25769279_480.jpg":"480x611","pp_25769279_340.jpg":"340x432","pp_25769279_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_25769280_1920.jpg":"1920x1080","k_25769280_1280.jpg":"1280x1280","k_25769280_1024.jpg":"1024x1024","k_25769280_640.jpg":"640x640","k_25769280_480.jpg":"480x480","k_25769280_340.jpg":"340x340","k_25769280_220.jpg":"220x220","o_25769280_1280.jpg":"1280x1706","o_25769280_1024.jpg":"1024x1365","o_25769280_640.jpg":"640x853","o_25769280_480.jpg":"480x640","o_25769280_340.jpg":"340x453","o_25769280_220.jpg":"220x293","h_25769280_1280.jpg":"1280x854","h_25769280_1024.jpg":"1024x683","h_25769280_640.jpg":"640x427","h_25769280_480.jpg":"480x320","h_25769280_340.jpg":"340x227","h_25769280_220.jpg":"220x147","pp_25769280_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769280_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769280_640.jpg":"640x814","pp_25769280_480.jpg":"480x611","pp_25769280_340.jpg":"340x432","pp_25769280_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_25769281_1920.jpg":"1920x1080","k_25769281_1280.jpg":"1280x1280","k_25769281_1024.jpg":"1024x1024","k_25769281_640.jpg":"640x640","k_25769281_480.jpg":"480x480","k_25769281_340.jpg":"340x340","k_25769281_220.jpg":"220x220","o_25769281_1280.jpg":"1280x1706","o_25769281_1024.jpg":"1024x1365","o_25769281_640.jpg":"640x853","o_25769281_480.jpg":"480x640","o_25769281_340.jpg":"340x453","o_25769281_220.jpg":"220x293","h_25769281_1280.jpg":"1280x854","h_25769281_1024.jpg":"1024x683","h_25769281_640.jpg":"640x427","h_25769281_480.jpg":"480x320","h_25769281_340.jpg":"340x227","h_25769281_220.jpg":"220x147","pp_25769281_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769281_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769281_640.jpg":"640x814","pp_25769281_480.jpg":"480x611","pp_25769281_340.jpg":"340x432","pp_25769281_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25772857_1920.jpg":"1920x1080","k_25772857_1280.jpg":"1280x1280","k_25772857_1024.jpg":"1024x1024","k_25772857_640.jpg":"640x640","k_25772857_480.jpg":"480x480","k_25772857_340.jpg":"340x340","k_25772857_220.jpg":"220x220","o_25772857_1280.jpg":"1280x1706","o_25772857_1024.jpg":"1024x1365","o_25772857_640.jpg":"640x853","o_25772857_480.jpg":"480x640","o_25772857_340.jpg":"340x453","o_25772857_220.jpg":"220x293","h_25772857_1280.jpg":"1280x854","h_25772857_1024.jpg":"1024x683","h_25772857_640.jpg":"640x427","h_25772857_480.jpg":"480x320","h_25772857_340.jpg":"340x227","h_25772857_220.jpg":"220x147","pp_25772857_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772857_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772857_640.jpg":"640x814","pp_25772857_480.jpg":"480x611","pp_25772857_340.jpg":"340x432","pp_25772857_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25772858_1920.jpg":"1920x1080","k_25772858_1280.jpg":"1280x1280","k_25772858_1024.jpg":"1024x1024","k_25772858_640.jpg":"640x640","k_25772858_480.jpg":"480x480","k_25772858_340.jpg":"340x340","k_25772858_220.jpg":"220x220","o_25772858_1280.jpg":"1280x1706","o_25772858_1024.jpg":"1024x1365","o_25772858_640.jpg":"640x853","o_25772858_480.jpg":"480x640","o_25772858_340.jpg":"340x453","o_25772858_220.jpg":"220x293","h_25772858_1280.jpg":"1280x854","h_25772858_1024.jpg":"1024x683","h_25772858_640.jpg":"640x427","h_25772858_480.jpg":"480x320","h_25772858_340.jpg":"340x227","h_25772858_220.jpg":"220x147","pp_25772858_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772858_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772858_640.jpg":"640x814","pp_25772858_480.jpg":"480x611","pp_25772858_340.jpg":"340x432","pp_25772858_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7533311 Threads: 3 Questions: 1608904719 Slow queries: 4774554 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110729893 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/glumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala-1327820 [printLink] => /mozaik/zivot/glumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala-1327820?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418430 [name] => Hvar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hvar [link] => /tag/hvar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 355324 [name] => Milna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => milna [link] => /tag/milna ) [2] => stdClass Object ( [id] => 732142 [name] => Lukrecija Tudor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-04 16:02:24 [main_article_id] => 0 [alias] => lukrecija-tudor [link] => /tag/lukrecija-tudor ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lukrecija Tudor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [City] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 543 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => HVAR (543) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Glumica koja ne može bez Milne: 12 godina je živjela u Zagrebu i onda preselila na svoj Hvar. Sve nam je ispričala [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3184 [name] => Mirko Crnčević [username] => mirko-crn-evi [email] => mirko-crn-evi@sd.hr [password] => $2y$10$AsMxLAGfIyblCEZCDofnse7HyLoVj48aPwmPBsauixTy6WxsPVSni [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirko-crncevic-3184 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1702 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3fc1599a05eda5429b66186aedb85cfc?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25773778.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Milnaranska ljepotica u retro stilu i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje Lukrecija ima.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25773778.jpg [title] =>

Milnaranska ljepotica u retro stilu i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje Lukrecija ima.

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769274.jpg [title] =>

Kuća obitelji Tudor u Milni na Hvaru

Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769275.jpg [title] =>

Lukrecija je za svoju stalnu destinaciju odabrala mjesto Milna koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od udaljeno od Hvara

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769276.jpg [title] =>

Predstave ‘One‘ ovog proljeća u hvarskom kazalištu, Lukrecija Tudor je druga s lijeva

Đani Ivančević ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769277.jpg [title] =>

Lukrecija Tudor, dolazak na scenu hvarskog kazališta

Đani Ivančević ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769279.jpg [title] =>

Lukrecija Tudor s prijateljicom Tihanom Lazović na košarkaškoj utakmici ‘Partizana‘ u Beogradu

Privatni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769280.jpg [title] => Privatni album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25769281.jpg [title] =>

Lukrecija i njezin dragi Elio Salom

Privatni album ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25772857.jpg [title] =>

Kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto

Privatni album ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25772858.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Lukrecija Tudor, Splićanka s hvarskim korijenima, nakon 12 godina života u Zagrebu, odabrala je Hvar kao svoju stalnu adresu. Čak ne tu otočnu turističku metropolu nego malo mjesto Milna udaljeno svega nekoliko kilometara od Hvara.

Svi žitelji Milne su se 60-tih godina prošlog stoljeća tu preselili iz još manjeg mjesta zavučenog u brda koje se zove Malo Grablje. To je danas ustvari napušteno selo koje više izgleda kao vrhunska scenografija nego kao mjesto u kojem se nekoć živjelo. Selo su mještani napustili doslovno zbog neimaštine i gladi.

- Postoji ta priča kako je moj nono Prošper, rođen 1913. godine, kada je pohađao nautičku školu u Dubrovniku imao jedne jedine cipele. Kada bi ih trebalo pošjolat ne bi išao u školu jer ne bi imao što obući. Imao je šestero braće, a čak njih pet od sedmero su otišli u Ameriku/Australiju trbuhom za kruhom. Svaki brat koji bi otišao, poslao bi novce idućem po redu za odlazak. Budući da je moj nono, kasnije kapetan duge plovidbe, otišao živjeti u Split, braća su se u korist jedinog koji je ostao na otoku odrekli svog tada vrijednog nasljeđa, odnosno stare kuće u Malom Grablju i nekoliko polja za obrađivanje. Zato je moj nono na malom terenu u Milni koji mu je pripao izgradio lijepu kuću u kojoj danas živimo – kaže Lukrecija.

---

image

Lukrecija je za svoju stalnu destinaciju odabrala mjesto Milna koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od udaljeno od Hvara

Privatni album
---

Ta kuća nikad nije bila u funkciji obiteljskog smještaja, što u pravilu čine svi ostali stanovnici Milne. Predviđena je kao obiteljsko okupljalište i ljetna vikendica, ali sve više mjeseci se u njoj provodi kroz godinu. Stoga je svome nononotu bezgranično zahvalna, jer joj je i to zapravo poveznica sa svojim korijenima na škoju. Dakle, ta milnaranska ljepotica u retro stilu (roza boje) i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s druge, mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje ima. Pri tome ne misli samo na kuću, nego i na pripadnost mjestu. Veliko je bogatstvo odrastati uz priču o odricanju i pomaganju drugima, nasuprot nekih obiteljskih zavrzlama o kojima često čujemo.

 - Život na otoku mi trenutno pruža sve što želim, ali nepravedno bi bilo reći da mi pruža ama baš sve što trebam, jer sam poslom vezana za Zagreb. Na svu sreću samo virtualno, u điru je tzv. home office, a moj šef i kolege zahvalni su za to da radim ono što volim i živim ondje gdje želim – dodaje naša sugovornica, čiji karijerni put neki smatraju vrlo čudnim ili zanimljivim, mada ona smatra da je za nju jedini prirodni razvoj događaja. Naime, riječ je o mladoj ženi koja ima dvije diplome u džepu, jednu sa studija glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a drugu sa studija matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, također u Zagrebu.

---

image

Predstave ‘One‘ ovog proljeća u hvarskom kazalištu, Lukrecija Tudor je druga s lijeva

Đani Ivančević
---

A Lukrecija će o tome "Mislim da je nepravedno postavljati si granice i životne okvire na koje nismo spremni. Puno sam puta čula da moram odabrati jedan put. I slažem se da ne možeš sjediti na dvije stolice odjednom, ali život nije magistrala gdje zapneš iza jednog kamiona i ne možeš dalje. Više volim razmišljati o životu kao autoputu. Nekad si brži, nekad sporiji, ali uvijek ima i onaj lijevi trak ako želiš malo promijeniti ritam."

Osim svoje tvrtke koja se kako Lukrecija pripovijeda bavi svime što ima veze s podacima, a sve što možete zamisliti su potencijalni podaci, njen put je i dalje vezan za kazalište.

Umjetnička organizacija Connect4

- Ono na što sam jako ponosna je umjetnička organizacija Connect4 u Hvaru koju smo osnovali Jure Radnić, Jelena Mićić i ja. U početku sam imala velike ideje, ali malo znanja. Putem se znanje nagomilalo i spremna sam za veće pothvate. Upravo je završio festival malih formi suvremenog kazališta FORMAT koji organiziramo svake godine krajem rujna u Hvarskom kazalištu, a tek slijedi književna rezidencija koju kao umjetnička organizacija organiziramo u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Hvar. Lani je to bila rezidencija dramskog pisanja, a ove godine pjesnička i drago mi je najaviti da ćemo već uskoro na nekoliko tjedana ugostiti Ivicu Prtenjaču i mladog nagrađivanog pjesnika Josipa Čekolja – poručuje Lukrecija.

Tijekom godina, Hvar je preuzeo tzv. party turizam. Od toga je teže napraviti odmak nego što se čini na prvu. Po odazivu publike na festivalu vidi da Hvarani vole i žele kazalište, otvoreni su za neke forme koje dosad nisu vidjeli. "...Iskreno, moj osobni kulturni razvoj se iznova aktivirao. Lako je odreći se kulture, jer ne donosi brze promjene i vidljive rezultate nakon jednog događaja. Ali to je jedan most između sadašnjosti i budućnosti koji ćemo spaliti ako u njega ne ulažemo. I sama se nekad uhvatim kako umjesto knjige upalim Netflix. Da se razumijemo, i Netflix je kul, ali nadoknađuju li brzi multimedijalni sadržaji u potpunosti ostale kulturne sadržaje?" - pita se ova baš zanimljiva Milnaranka.

---

image

Lukrecija i njezin dragi Elio Salom

Privatni album
---

Interesa za kazalište, knjige, izložbe... ima, nekad samo treba kreirati kanal kojim će takvi sadržaji biti dostupniji. Međutim, široj perspektivi trebaju svi sadržaji na raspolaganju. Ako pak neke širine nedostaje npr. u Hvaru ona zna način kako da joj otvori put, što je dovoljno za entuzijazam i rađanje ideje novog projekta. Definitivno veliku ulogu u svemu igraju institucije grada Hvara koje imaju sluha za potrebe grada i na svoj način podržavaju kreativne inicijative. Nažalost, gotovo je pa nemoguće biti potpuno neovisan u kulturnom smislu, ali kultura i nije tu da bude prihod ili samoodrživa nego je investicija u koju se ulaže zbog budućeg prosperiteta.

- Nismo mi jedini ni prvi koji smo se s tim problemom uhvatili u koštac, zapravo smo se, inspirirani drugim primjerima osjetili doraslo idejama koje su se pojavile. Inspiraciju možemo naći bilo gdje, evo na primjer za mene je jedna takva inspiracija teta Nikla iz hvarske knjižnice od koje se može naučiti samo gledajući je kako radi i što sve organizira. U maloj zajednici kao što je Hvar, pojedinac može puno pridonijeti. Pretpostavljam da to zapravo vrijedi svugdje, samo svi to moramo redovito iznova osvještavati. Najljepšu crticu u tom smjeru čula sam od prijateljice kada je rekla za ljude koji je okružuju da su oni njezini ‘orijentiri‘ – zaključuje Lukrecija.

---

image

Lukrecija Tudor s prijateljicom Tihanom Lazović na košarkaškoj utakmici ‘Partizana‘ u Beogradu

Privatni album
---

Međutim, kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ipak ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto. Jedan dobar balans dva potpuno različita svijeta je ono što nju ispunjava. Što se tiče života na otoku njoj je najljepši, baš nekako u ovo vrijeme, kada se vrata turizma zatvaraju. Svima bi preporučila makar jedan zimski izlet na neki škoj. Ako ne i duže. Hoće reći da se može živjeti i van okvira kojeg nameću profesija, navika ili ideja. Nisu sva pravila tu da ih slijepo slijedimo!

---

image

Kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto

Privatni album
---

                                                                                                                                                                       

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni album Privatni album Đani Ivančević Đani Ivančević Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
Privatni album

Milnaranska ljepotica u retro stilu i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje Lukrecija ima.

Privatni album

Kuća obitelji Tudor u Milni na Hvaru

Privatni album

Lukrecija je za svoju stalnu destinaciju odabrala mjesto Milna koje je svega nekoliko kilometara udaljeno od udaljeno od Hvara

Đani Ivančević

Predstave ‘One‘ ovog proljeća u hvarskom kazalištu, Lukrecija Tudor je druga s lijeva

Đani Ivančević

Lukrecija Tudor, dolazak na scenu hvarskog kazališta

Privatni album

Lukrecija Tudor s prijateljicom Tihanom Lazović na košarkaškoj utakmici ‘Partizana‘ u Beogradu

Privatni album

Lukrecija i njezin dragi Elio Salom

Privatni album

Kada ovoj vrsnoj glumici u nekom trenutku ponestane inspiracije za kulturu ili kada se osjeti previše izloženom, pobjegne u matematiku i logiku. I obrnuto


[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/glumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala-1327820 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=39c53fff3f819f1d967a24da7a3e40d3addec38d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Glumica+koja+ne+mo%C5%BEe+bez+Milne%3A+12+godina+je+%C5%BEivjela+u+Zagrebu+i+onda+preselila+na+svoj+Hvar.+Sve+nam+je+ispri%C4%8Dala&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fglumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala-1327820 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fglumica-koja-ne-moze-bez-milne-12-godina-je-zivjela-u-zagrebu-i-onda-preselila-na-svoj-hvar-sve-nam-je-ispricala-1327820 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lukrecija Tudor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 543 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => HVAR (543) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ŽivotLukrecija Tudor

Glumica koja ne može bez Milne: 12 godina je živjela u Zagrebu i onda preselila na svoj Hvar. Sve nam je ispričala

Piše Mirko Crnčević
4. listopada 2023. - 16:02
Milnaranska ljepotica u retro stilu i u okruženju prelijepih maslina je, uz stare naušnice pokojne bake Tatjane iz Livna s mamine strane, emotivno najvrijednije nasljeđe koje Lukrecija ima.Privatni album

Lukrecija Tudor, Splićanka s hvarskim korijenima, nakon 12 godina života u Zagrebu, odabrala je Hvar kao svoju stalnu adresu. Čak ne tu otočnu turističku metropolu nego malo mjesto Milna udaljeno svega nekoliko kilometara od Hvara.

Svi žitelji Milne su se 60-tih godina prošlog stoljeća tu preselili iz još manjeg mjesta zavučenog u brda koje se zove Malo Grablje. To je danas ustvari napušteno selo koje više izgleda kao vrhunska scenografija nego kao mjesto u kojem se nekoć živjelo. Selo su mještani napustili doslovno zbog neimaštine i gladi.

- Postoji ta priča kako je moj nono Prošper, rođen 1913. godine, kada je pohađao nautičku školu u Dubrovniku imao jedne jedine cipele. Kada bi ih trebalo pošjolat ne bi išao u školu jer ne bi imao što obući. Imao je šestero braće, a ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 14:25