stdClass Object ( [id] => 501294 [title] => Bira se najljepša mama u Hrvata: Radit ćemo sklekove, spojiti akumulator, a onda i zaplesati! [alias] => bira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Najljepše mame Hrvatske opet će kročiti mačjom pistom na drugom po redu natjecanju, 1. rujna u Šibeniku, tradicionalnom organizatoru atraktivnog izbora ljepote.

Na polufinalnoj večeri za titulu najljepše mame u kategoriji od 23 do 39 godina, te malo starijoj, Dijamant grupi s kandidatkinjama od 40 do 53 godine, ljepotu i osobnost pokazat će 24 natjecateljice, od sveukupno 60 prijavljenih. Žiri će između njih izabrati 16 mama koje će dan kasnije, 2.rujna, boriti za krunu najljepše.

Ove godine na natjecanju će sudjelovati čak deset dalmatinskih mama, pet iz Šibenika, tri iz Splita i okolice, te dvije s juga Dalmacije.

S nekima od njih, odabranih slučajnim izborom popričali smo kako biste stekli uvid u predizbornu atmosferu. No umjesto malih intriga, uobičajenih pratitelja izbora ljepote, pronašli smo skupinu žena koje je natjecanje povezalo u prijateljstvo. Finalistice će dodatno povezati i kalendar Najljepše mame Hrvatske 2018., kao podsjetnik na njihovu zajedničku avanturu.

Krenimo sa Dianom Vitanović Martić iz Splita...

Diana je 43-godišnja mama dvoje djece i žena s tijelom na kojem joj mogu pozavidjeti i upola mlađe djevojke i žene. No nije do njega došla slučajno, ona se za tako definiran izgled mišića svakodnevno brine.

Diana je vlasnica Fittness kluba Lady Di, instruktorica je pilatesa, nekada je bila plivačica, manekenka s revijama po cijeloj Europi, imala je modnu agenciju, a glumila je i u spotovima i reklamnim kampanjama.

Na natjecanje su je nagovorila djeca, stalno je bockajući tom idejom. No premišljanje je okončala kada se u nagovaranje uključio i njen suprug, a silnu podršku dale prijateljice i polaznice njenog Centra. S natjecanjem je u paketu dobila veselu žensku družinu s kojom se sada čuje na svakodnevnoj bazi.

- I to je najveći gušt cijele ove priče. Zato nema treme, nema panike. Neću se za nešto posebno pripremati jer sam zbog posla stalno u formi, a osim pilatesa uživam i u svoje dvije velike ljubavi, plivanju i kickboxingu - otkiva nam Diana.

Tri izlaza

Razmišljanja je kako je svaka žena lijepa, ali baš svaka. I isto tako smatra kako svaka žena mora odvojiti malo vremena za sebe, za šetnju, vježbu, prijateljice. Vježbanje, kaže, čuva duh i tijelo, na svom mladalačkom izgledu pokazujući istinitost svojih riječi. Na pitanje kojim se ona dijelom tijela najviše ponosi, kratko je razmišljala, pa kao iz topa navela…

- Leđima. Jako sam ponosna na njih. Tu varanje nema, njih ne možeš srediti estetskim zahvatima ili botoksima. Leđa su rezultat i pokazatelj svega onoga što u njih ulažeš. Većina muškaraca kada gleda žene promatra guzu, noge. Kada ja gledam ženu pogledam njena leđa, a onda ramena – kaže.

Natjecanje će imati tri izlaza s dnevnim i večernjim izgledom, te talent showom za koji je odabrala ono što joj je najbliže.

- Žiriju ću pokazati kako radim trbušnjake, sklekove, izdržaje i kickboxing vježbe – kaže Diana.

Martina Bogdan iz Slanog svakoga pak iznenadi priznanjem da u svojih 29 godina, tako mladalačkom izgledu i životnom, veselom nastupu ima već četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice od jedne do osam godina.

Martina je prava vrckava Slavonka koja je supruga, Hercegovca iz Dalmacije upoznala u svom rodnom Osijeku.Nedugo nakon toga otišla je na more, malo se iskupati, uživati u ljetu, ostavljajući iza sebe prve položene fakultetske ispite. Ali s mora doma više nije došla, isti taj južnjak joj je zarobio srce, pa se pet mjeseci nakon ljetnog dolaska za njega i udala.

Prava ljubav

- Da, to je prava ljubav. Nije mi bilo lako na početku, trajalo je dok sam se uklopila, mi Slavonci smo skroz drukčijeg temperamenta. Tek kada su mi prva djeca krenula u vrtić došle su i nove prijateljice, mame ostalih vršnjaka. A danas sam vam prava Dalmatinka - kaže Martina koju su na natjecanje, bez njenog znanja prijavile prijateljice.

Zato se šokirala kada su je organizatori pozvali, pa uz obiteljsku podršku odlučila krenuti u avanturu, kako bi se zabavila, upoznala nove prijateljice, vidjela nešto novo. Onda je suprug pitao čime će se predstaviti na talent showu, pa je počela razmišljati. I sjetila se originalne ideje, nečega s čim većina žena nikada ne dođe u kontakt.

- E rekla sam sama sebi, to je to, radim u automehaničarskoj radionici, zadužena sam za knjige, račune, mailove, kontakte. Ali kada je gužva znam i uskočiti u sam posao, recimo srediti problem s akumulatorom.

I tako ću u talent showu pokazati kako se akumulator kablovima spaja s alternatorom. Kako to ne bih znala, paznate li vi koliko ljudi, koliko stranaca ostane u kvaru. Normalno je bilo da to naučim i pomognem u servisu. To vam je natjecanje jedna lijepa zabava, i baš jedva čekam izlet u Šibenik. A da ću se nešto posebno pripremati, ma kakvi. Ajmee nemam vam ja vrimena s četvero dice. To vam je živa teretana - veli Martina.

Ivana Škugor od bljeskova fotoaparata ne može pobjeći, sve je zapravo baš prema njima vodi. 29-godišnja mama dvoje djece je udana za poznatog pjevača, šibenskog tenora i ovogodišnjeg pobjednika splitskog festivala Marka Škugora, koji uvijek svoju prelijepu suprugu ističe kao najčvršću podršku.

E, ali sada se pila okrenula naopako.

- Prije dva mjeseca sam organizirala izbor za Miss Šibensko-kninske županije i to mi je bilo baš jedno lijepo iskustvo.

A onda su me organizatorice Miss mame pozvale na sudjelovanje, pa sam rekla, ma ajde, pa zašto ne. Ma šta ne bi probala da vidin kako to izgleda s druge strane - kaže Ivana.

Njen joj je Marko na toj odluci dao svu podršku, kaže Ivana, navodeći i da su se čak zezali na tu temu. Pa veli da joj je u vrijeme hodanja znao kazivati da bi se trebala prijaviti na neki miss izbor, pitajući je zašto to ne napravi. E, ali sada kao suprug prvo je postavio pitanje je li to baš za nju, treba li joj to.

- To nam je baš bilo smišno. A ovo i ne doživljavam kao nešto napeto, stresno. Ovo je jedna lijepa zabava, na amaterskoj razini. Ali zanimljivo je koliko smo se mi žene spojile da sada sve jedna drugoj pomažemo. Imamo čak i našu messenger grupu u kojoj se stalno dopisujemo - kaže.

I nije to više vezano samo za izbor. U grupi se priča i što koja od njih taj dan kuha. I gdje je išla na plažu. Gdje je na odmoru. Što je uzela u šopingu. Žene kao žene, mame kao mame, uvijek imaju sto tema i još više razgovora. I to je ono što Ivanu jako veseli.

- Ma to je super. Baš sam se razmišljala s čime ću se predstaviti na talent showu. Palo mi je na pamet pjevanje, ali sam to onda izbacila.

A kako je moj život vezan uz Markov posao, a i ja mu tu puno pomažem, nekako sam odlučila da to bude vezano uz glazbu. Izbor je pao na ples, i plesnu točku vezanu uz jedan insert iz hita Despacito. Malo baleta, malo modernog plesa, malo hip-hopa i to je to.

Bit će zabavno. To mi je i jedina priprema za nastup na izboru. Ma nemam vam ja vrimena, s toliko posla, dvoje male dice, ma nemam vrimena niti za najist se. To je moj fitness - zaključuje Ivana.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => znaju one svašta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-08-10 22:17:34 [created_by] => 3217 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-08-11 17:35:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-08-11 18:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7116 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/08\/10\/mis.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/10\/miss 2.JPG","\/Archive\/Images\/2017\/08\/10\/miss 3.JPG","\/Archive\/Images\/2017\/08\/10\/miss.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["mis","miss 2.JPG","miss 3.JPG","miss.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1120x840"},{"size0":"1271x840"},{"size0":"1258x840"},{"size0":"1280x776"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7754628 Threads: 2 Questions: 1564244282 Slow queries: 4771591 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111592796 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/bira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati-501294 [printLink] => /mozaik/zivot/bira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati-501294?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 271611 [name] => šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibenik [link] => /tag/sibenik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 334893 [name] => talent show miss mama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => talent-show-miss-mama [link] => /tag/talent-show-miss-mama ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => znaju one svašta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bira se najljepša mama u Hrvata: Radit ćemo sklekove, spojiti akumulator, a onda i zaplesati! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3217 [name] => Tanja Šimundić Bendić [username] => tanja-imundi-bendi [email] => tanja-imundi-bendi@sd.hr [password] => $2y$10$pUwQkXak8MBBFRZddgYi7O8lKWTvyopqB9.l9GaJ1mTnpzbpYht4O [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-simundic-bendic-3217 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1735 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/22fccec878c9560c0665062e0cc12aa5?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/10/mis.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => mis [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/10/mis.jpg [title] => mis ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/10/miss 2.JPG [title] => miss 2.JPG ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/10/miss 3.JPG [title] => miss 3.JPG ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/10/miss.JPG [title] => miss.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Najljepše mame Hrvatske opet će kročiti mačjom pistom na drugom po redu natjecanju, 1. rujna u Šibeniku, tradicionalnom organizatoru atraktivnog izbora ljepote.

Na polufinalnoj večeri za titulu najljepše mame u kategoriji od 23 do 39 godina, te malo starijoj, Dijamant grupi s kandidatkinjama od 40 do 53 godine, ljepotu i osobnost pokazat će 24 natjecateljice, od sveukupno 60 prijavljenih. Žiri će između njih izabrati 16 mama koje će dan kasnije, 2.rujna, boriti za krunu najljepše.

Ove godine na natjecanju će sudjelovati čak deset dalmatinskih mama, pet iz Šibenika, tri iz Splita i okolice, te dvije s juga Dalmacije.

S nekima od njih, odabranih slučajnim izborom popričali smo kako biste stekli uvid u predizbornu atmosferu. No umjesto malih intriga, uobičajenih pratitelja izbora ljepote, pronašli smo skupinu žena koje je natjecanje povezalo u prijateljstvo. Finalistice će dodatno povezati i kalendar Najljepše mame Hrvatske 2018., kao podsjetnik na njihovu zajedničku avanturu.

Krenimo sa Dianom Vitanović Martić iz Splita...

Diana je 43-godišnja mama dvoje djece i žena s tijelom na kojem joj mogu pozavidjeti i upola mlađe djevojke i žene. No nije do njega došla slučajno, ona se za tako definiran izgled mišića svakodnevno brine.

Diana je vlasnica Fittness kluba Lady Di, instruktorica je pilatesa, nekada je bila plivačica, manekenka s revijama po cijeloj Europi, imala je modnu agenciju, a glumila je i u spotovima i reklamnim kampanjama.

Na natjecanje su je nagovorila djeca, stalno je bockajući tom idejom. No premišljanje je okončala kada se u nagovaranje uključio i njen suprug, a silnu podršku dale prijateljice i polaznice njenog Centra. S natjecanjem je u paketu dobila veselu žensku družinu s kojom se sada čuje na svakodnevnoj bazi.

- I to je najveći gušt cijele ove priče. Zato nema treme, nema panike. Neću se za nešto posebno pripremati jer sam zbog posla stalno u formi, a osim pilatesa uživam i u svoje dvije velike ljubavi, plivanju i kickboxingu - otkiva nam Diana.

Tri izlaza

Razmišljanja je kako je svaka žena lijepa, ali baš svaka. I isto tako smatra kako svaka žena mora odvojiti malo vremena za sebe, za šetnju, vježbu, prijateljice. Vježbanje, kaže, čuva duh i tijelo, na svom mladalačkom izgledu pokazujući istinitost svojih riječi. Na pitanje kojim se ona dijelom tijela najviše ponosi, kratko je razmišljala, pa kao iz topa navela…

- Leđima. Jako sam ponosna na njih. Tu varanje nema, njih ne možeš srediti estetskim zahvatima ili botoksima. Leđa su rezultat i pokazatelj svega onoga što u njih ulažeš. Većina muškaraca kada gleda žene promatra guzu, noge. Kada ja gledam ženu pogledam njena leđa, a onda ramena – kaže.

Natjecanje će imati tri izlaza s dnevnim i večernjim izgledom, te talent showom za koji je odabrala ono što joj je najbliže.

- Žiriju ću pokazati kako radim trbušnjake, sklekove, izdržaje i kickboxing vježbe – kaže Diana.

Martina Bogdan iz Slanog svakoga pak iznenadi priznanjem da u svojih 29 godina, tako mladalačkom izgledu i životnom, veselom nastupu ima već četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice od jedne do osam godina.

Martina je prava vrckava Slavonka koja je supruga, Hercegovca iz Dalmacije upoznala u svom rodnom Osijeku.Nedugo nakon toga otišla je na more, malo se iskupati, uživati u ljetu, ostavljajući iza sebe prve položene fakultetske ispite. Ali s mora doma više nije došla, isti taj južnjak joj je zarobio srce, pa se pet mjeseci nakon ljetnog dolaska za njega i udala.

Prava ljubav

- Da, to je prava ljubav. Nije mi bilo lako na početku, trajalo je dok sam se uklopila, mi Slavonci smo skroz drukčijeg temperamenta. Tek kada su mi prva djeca krenula u vrtić došle su i nove prijateljice, mame ostalih vršnjaka. A danas sam vam prava Dalmatinka - kaže Martina koju su na natjecanje, bez njenog znanja prijavile prijateljice.

Zato se šokirala kada su je organizatori pozvali, pa uz obiteljsku podršku odlučila krenuti u avanturu, kako bi se zabavila, upoznala nove prijateljice, vidjela nešto novo. Onda je suprug pitao čime će se predstaviti na talent showu, pa je počela razmišljati. I sjetila se originalne ideje, nečega s čim većina žena nikada ne dođe u kontakt.

- E rekla sam sama sebi, to je to, radim u automehaničarskoj radionici, zadužena sam za knjige, račune, mailove, kontakte. Ali kada je gužva znam i uskočiti u sam posao, recimo srediti problem s akumulatorom.

I tako ću u talent showu pokazati kako se akumulator kablovima spaja s alternatorom. Kako to ne bih znala, paznate li vi koliko ljudi, koliko stranaca ostane u kvaru. Normalno je bilo da to naučim i pomognem u servisu. To vam je natjecanje jedna lijepa zabava, i baš jedva čekam izlet u Šibenik. A da ću se nešto posebno pripremati, ma kakvi. Ajmee nemam vam ja vrimena s četvero dice. To vam je živa teretana - veli Martina.

Ivana Škugor od bljeskova fotoaparata ne može pobjeći, sve je zapravo baš prema njima vodi. 29-godišnja mama dvoje djece je udana za poznatog pjevača, šibenskog tenora i ovogodišnjeg pobjednika splitskog festivala Marka Škugora, koji uvijek svoju prelijepu suprugu ističe kao najčvršću podršku.

E, ali sada se pila okrenula naopako.

- Prije dva mjeseca sam organizirala izbor za Miss Šibensko-kninske županije i to mi je bilo baš jedno lijepo iskustvo.

A onda su me organizatorice Miss mame pozvale na sudjelovanje, pa sam rekla, ma ajde, pa zašto ne. Ma šta ne bi probala da vidin kako to izgleda s druge strane - kaže Ivana.

Njen joj je Marko na toj odluci dao svu podršku, kaže Ivana, navodeći i da su se čak zezali na tu temu. Pa veli da joj je u vrijeme hodanja znao kazivati da bi se trebala prijaviti na neki miss izbor, pitajući je zašto to ne napravi. E, ali sada kao suprug prvo je postavio pitanje je li to baš za nju, treba li joj to.

- To nam je baš bilo smišno. A ovo i ne doživljavam kao nešto napeto, stresno. Ovo je jedna lijepa zabava, na amaterskoj razini. Ali zanimljivo je koliko smo se mi žene spojile da sada sve jedna drugoj pomažemo. Imamo čak i našu messenger grupu u kojoj se stalno dopisujemo - kaže.

I nije to više vezano samo za izbor. U grupi se priča i što koja od njih taj dan kuha. I gdje je išla na plažu. Gdje je na odmoru. Što je uzela u šopingu. Žene kao žene, mame kao mame, uvijek imaju sto tema i još više razgovora. I to je ono što Ivanu jako veseli.

- Ma to je super. Baš sam se razmišljala s čime ću se predstaviti na talent showu. Palo mi je na pamet pjevanje, ali sam to onda izbacila.

A kako je moj život vezan uz Markov posao, a i ja mu tu puno pomažem, nekako sam odlučila da to bude vezano uz glazbu. Izbor je pao na ples, i plesnu točku vezanu uz jedan insert iz hita Despacito. Malo baleta, malo modernog plesa, malo hip-hopa i to je to.

Bit će zabavno. To mi je i jedina priprema za nastup na izboru. Ma nemam vam ja vrimena, s toliko posla, dvoje male dice, ma nemam vrimena niti za najist se. To je moj fitness - zaključuje Ivana.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
mis miss 2.JPG miss 3.JPG miss.JPG
mis
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/bira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati-501294 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4dbe5e9ee3b64acfe5b31fe281c5f3cc609a345d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bira+se+najljep%C5%A1a+mama+u+Hrvata%3A+Radit+%C4%87emo+sklekove%2C+spojiti+akumulator%2C+a+onda+i+zaplesati%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fbira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati-501294 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fbira-se-najljepsa-mama-u-hrvata-radit-cemo-sklekove-spojiti-akumulator-a-onda-i-zaplesati-501294 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => znaju one svašta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Životznaju one svašta

Bira se najljepša mama u Hrvata: Radit ćemo sklekove, spojiti akumulator, a onda i zaplesati!

11. kolovoza 2017. - 20:08

Najljepše mame Hrvatske opet će kročiti mačjom pistom na drugom po redu natjecanju, 1. rujna u Šibeniku, tradicionalnom organizatoru atraktivnog izbora ljepote.

Na polufinalnoj večeri za titulu najljepše mame u kategoriji od 23 do 39 godina, te malo starijoj, Dijamant grupi s kandidatkinjama od 40 do 53 godine, ljepotu i osobnost pokazat će 24 natjecateljice, od sveukupno 60 prijavljenih. Žiri će između njih izabrati 16 mama koje će dan kasnije, 2.rujna, boriti za krunu najljepše.

Ove godine na natjecanju će sudjelovati čak deset dalmatinskih mama, pet iz Šibenika, tri iz Splita i okolice, te dvije s juga Dalmacije.

S nekima od njih, odabranih slučajnim izborom popričali smo kako biste stekli uvid u predizbornu atmosferu. No umjesto malih intriga, uobičajenih pratitelja izb...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 03:19