StoryEditorOCM
Zdravljemale navike

Nutricionistica otkriva: ‘Ne treba zbrajati kalorije i gladovati, ovo je prava ‘tajna‘ gubitka kilograma...‘

Piše Mozaik SD
9. travnja 2024. - 12:59

Nutricionistica je detaljno opisala niz jednostavnih promjena u načinu života koje će pomoći bilo kome da izgubi težinu - bez izbacivanja omiljene hrane ili pridržavanja restriktivne dijete.

Maddie Saliba je dijetetičarka za mršavljenje koja se specijalizirala za podučavanje klijenata kako ‘održivo‘ smanjiti broj na vagi.

Stručnjakinja za hranu iz SAD-a vjeruje da je ključ za gubitak kilograma odbacivanje prolaznih dijeta - i umjesto toga implementiranje jednostavnih, ali učinkovitih rutina koje će pomoći svakome da postigne svoje ciljeve mršavljenja.

Kako bi potaknula zdravije navike, Maddie je sada detaljno opisala svojih pet najboljih savjeta za mršavljenje bez oproštanja od pizze i slatkiša dok je poticala ljude da prestanu brojati kalorije, doručkuju i unesu više proteina u svoju prehranu.

Na svom Instagram računu, Maddie je podijelila svoje omiljene savjete za mršavljenje.

Prvo je rekla ljudima da bi trebali izbjegavati praćenje koliko jedu.

‘Prestanite brojati kalorije. Ako vas pomisao na brojanje još jedne kalorije ili bodova tjera da vrištite - obrišite aplikacije. U redu je usredotočiti se na navike umjesto toga‘, objasnila je.

image

Od naglih dijeta nema ništa

Shutterstock

Maddie je zatim otkrila da umjesto praćenja koliko trebate jesti, trebate se više prepustiti. Posebno je savjetovala ljudima da svako jutro uživaju u uravnoteženom doručku.

Nutricionistica je dodala: ‘Doručkujte. Neka to bude doručkovanje!! Samo kava nije dovoljna. Ideje: Preko noći napravite zobene pahuljice s voćemi bademima, Toast s avokadom i tofuom, Puding od chia sjemenki s jagodama, Jaja s palentom.‘

Iako je vaš jutarnji obrok važan, Maddie je naglasila da je važno što jedete za ručak i večeru.

Objasnila je da dodavanje namirnica bogatih proteinima vašim obrocima može pomoći da brže postignete svoje ciljeve mršavljenja.

Maddie je dodala: ‘Ciljajte 20 grama proteina sa VEĆINOM obroka. Pokušajte dodati namirnice bogate proteinima u svoje obroke poput leće, edamame, tofua ili jaja i lososa ako volite uključiti životinjske namirnice.‘ Također je savjetovala svojih preko 113.000 pratitelja da se potrude jesti više povrća - posebno za vrijeme ručka i večere.

‘Uključite jednu ili više vrsta povrća uz ručak i večeru. Zvuči kao puno? Dodajte jedno povrće uz večeru. Već to radite? Ciljajte na jednu do dvije šalice povrća uz ručak i večeru‘, rekla je.

Na kraju, nutricionistica je objasnila da je vaše mentalno zdravlje i vaš mentalni sklop ključan za gubitak kilograma.

Objasnila je da prije nego što vaše tijelo može otpustiti višak kilograma, vaš um treba osloboditi ono što vam više ne koristi.

‘Izbacite mentalno smeće. Zdrav način života počinje zdravim mentalnim sklopom! Počnite primjećivati ​​misli koje govorite sami sebi. Treba vremena i podrška može pomoći‘, objasnila je.

Maddie je primijetila da dijeta čini da ‘posumnjate u sve što jedete‘, dodajući da ćete ‘jedući više‘ osjećati se više ‘energizirano‘ i ‘samopouzdano.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:00