stdClass Object ( [id] => 1035278 [title] => Gubitak kose, bolovi, poremećaj štitnjače: slavne osobe otkrile zašto su odlučile maknuti silikone. ‘Toksičnost me skoro ubila‘, tvrdi model Hadid [alias] => gubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid [catid] => 265 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nije tajna da mnoge hollywoodske zvijezde imaju implantate u dojkama, ali možda ne znate da su se mnoge od njih itekako spremne oprostiti od tih popularnih kozmetičkih umetaka.

Dr. John Paul Tutela, plastični kirurg, kazao je za popularni Weekly kako su dvije glavne vrste implantata za dojke – fiziološki i silikonski.

Svaki od njih ima svoje karakteristike i postotak određenih komplikacija, koje ponekad zahtijevaju njihovo uklanjanje, kaže stručnjak te napominje da postoji mnogo razloga zbog kojih se slavni, ali i anonimni ljudi na kraju rješavaju umetaka: neki jednostavno odluče da je vrijeme za to, dok drugi razviju komplikacije u rasponu od lošeg raspoloženja do tzv. bolesti implantata dojke (u medicini poznato i kao BII).

Rupture su još jedan razlog zbog kojih se neke osobe odluče na uklanjanje ili zamjenjuju implantate. Objašnjava da kad fiziološki implantati puknu, to je poput balona u vodi koji iskače i ispuhuje se. Budući da se silikonski implantat neće raspasti poput fiziološke otopine, silikonske rupture nije tako lako otkriti.

Ova vrsta komplikacija zahtijeva MRI kako bi se dijagnosticirala, iskustvo je koje je doživjela Yolanda Hadid, supermodel, koja je prošle godine proslavila 55. rođendan i tom prigodom na Instagramu objavila selfie kojim je svoje obožavatelje obavijestila o svojem zdravlju nakon duge i javne bitke s Lymeovom bolešću.

"Pedeset pet i nasmiješena iznutra... Napokon natrag u izvornu 1964. Živjeti u tijelu bez implantata u grudima, filera, botoksa, ekstenzija i svih gluposti koje sam smatrala potrebnim da bih bila u tijeku s onim što društvo uvjetuje da bih izgledala seksi.

'Ljepota nema smisla bez zdravlja'

Dok me toksičnost gotovo nije ubila", napisala je. Hadid je uklonila silikonske implantate iz dojki nakon što je doznala da silikon slobodno pluta u njezinu tijelu.

"Vaše je zdravlje vaše bogatstvo. Zato se educirajte kad donosite odluke, poslušajte signale koje vam daje vaš organizam prije nego što unesete bilo koje strano u svoje tijelo. Ljepota nema smisla bez zdravlja", rekla je Hadid.

Iako su komplikacije zasigurno značajan čimbenik pri donošenju odluke o uklanjanju implantata iz grudi, dr. Tutela kaže da je to najčešće kozmetička odluka. Netko se odluči nabaviti nove implantate ili se s njima zauvijek pozdravi.

Melissa Rycroft i Chrissy Teigen dvije su poznate osobe koje su se podvrgnule operaciji uklanjanja implantata iz dojki.

Melissa Rycroft (37), bivša navijačica Dallas Cowboysa, nakon nekoliko komplikacija s implantatima shvatila je da to ne odgovara njezinu tijelu.

---

image
Chrissy Teigen:  Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to
Image Press Agency
---


Teigen je također otkrila razlog uklanjanja implantata. "Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to", napisala je majka dvoje djece na Instagramu.

Gubila kosu, nije mogla zaspati

Žene koje pate od simptoma bolesti implantata dojke često ne znaju kome se obratiti za pomoć. To je bio slučaj i Angie Everhart (50), američkog modela.

– Obišla sam 40 različitih liječnika i nisam mogla shvatiti zašto se osjećam tako loše. Otišla sam stručnjaku za autoimune bolesti, bila sam kod specijalista za mozak, pa kod onkologa.

Bila sam kod svakog stručnjaka u Los Angelesu kako bi mi pomogli shvatiti što sa mnom nije u redu, ali dijagnozu nikada nisam dobila – kazala je.

---

image
Angie Everhart: Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila...
Profimedia
---


Priznaje da je tri puta otišla pod nož i imala je umetke u nekoliko veličina. Četvrta operacija bila je uklanjanje implantata.

Prisjetila se kako su joj umetci 2009. godine "iskočili" nakon rođenja sina Kaydena. Godinu i pol dana nakon toga dobila je rak, koji je 2013. pobijedila.

– Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila, ali još uvijek se osjećam grozno – dodala je i naglasila kako su to važna ženska pitanja o kojima treba razgovarati, a ne zanemarivati ih i odbacivati.

Eden Sassoon (46), kći mogula Vidala Sassoona, ikone u svijetu ljepote i njege kose, priznaje da je osjećala pritisak i željela se uklopiti u okruženje, te je zbog toga otišla pod nož.

– Kao mladoj djevojci, biti jedna od Sassoona nije bilo lako. Ako ja nisam dobro izgledala, nitko od njih nije izgledao dobro, tako se to gledalo.

Otišla je na umetanje dva silikonska implantata kad je imala 19 godina. Nakon zahvata imala je, kaže, dvije različite dojke, bile su vidljivo drugačije pa su uslijedile korekcije. No, probleme joj nije stvarao samo fizički izgled novih grudi.

Bolovi u vratu i prsima, omaglica

– Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno, štitnjača mi je prestala raditi, mislila sam da umirem.

Osjećala sam bolove u vratu, preko ramena sve do prstiju. U glavi mi je bila omaglica. Svaki dan posjećivala sam svojeg kiropraktičara. Nešto nije bilo u redu – dodala je. Osjećala je bolove u prsima, umor, glavobolje, gubila je kosu, imala je osip, probleme sa spavanjem...

---

image
Eden Sassoon, kći mogula Vidala Sassoona: Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno
AFP
---


Kaže da je shvatila da je silikonske dojke mogu učiniti bolesnom tek kad se pridružila sedmoj sezoni serije "Real Housewives of Beverly Hills". Nije čekala službenu dijagnozu, nego je odlučila izvaditi implantate početkom 2017. godine.

– Na lijekovima sam za štitnjaču i uvijek ću biti, a ostalo je uglavnom u redu – rekla je.

Pamela Anderson, slavna Kanađanka, najpoznatija po ulozi spasiteljice C.J. Parker u seriji "Spasilačka služba", povećala je dojke na početku karijere i tako se davnih 90-ih svrstala na listu najprivlačnijih žena na svijetu.

Mnogi su bili iznenađeni kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata.

"Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna zbog te odluke", kratko je obrazložila svoju odluku.

---

image
Pamela Anderson je mnoge iznenadila kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata: Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna
AFP
---


Melissa Gilbert, američka glumica, smatra odluku da izvadi implantate jednom od najpametnijih stvari koje je ikad napravila.

Priznaje da je još od najranijih tinejdžerskih dana slušala prigovore na veličinu svojih grudi. U zadnjim sezonama popularne serije "Mala kuća u preriji" na zahtjev produkcije morala je nositi podstavljene grudnjake.

Priznala je i da su joj neki ljubavni partneri kritizirali izgled grudi, pa je i to bio jedan od razloga zbog kojih se odlučila na povećanje.

Implantate je naposljetku odlučila izvaditi nakon što je shvatila da želi primjereno starjeti.

"Razmišljala sam o tome što će se dogoditi kad uđem u osamdesete i moram ići na operaciju kuka, a usput moram promijeniti i implantate... Zato sam ih željela izvaditi", kazala je.

---

Zdravstveni problemi

Heather Morris, zvijezda serije "Glee", povećala je dojke 2011. godine, ali nedugo nakon toga odlučila se na vađenje implantata.

"Kad sam bila mlađa, mislila sam da ih želim. Sada znam da nije tako. Bilo mi je teško ostati aktivna s implantatima jer su mi dojke stalno bile osjetljive. Jako su me boljele, a ja to nisam željela trpjeti i zato su implantati morali van", kazala je Heather.

Stevie Nicks, legendarna američka glazbenica i pjevačica grupe Fleetwood Mac, povećala je grudi davne 1976. godine.

Početkom 90-ih počela je sumnjati da upravo zbog implantata ima zdravstvenih problema, ali nekoliko plastičnih kirurga savjetovalo joj je da ih ne vadi jer bi operacija bila nepotrebna i bolna.

Nije ih poslušala i 1994. godine odlučila je otići pod nož. Pokazalo se da implantati više nisu ni valjali, povjerila se glazbenica 1998. godine.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SVE SU BROJNIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [extra_fields_search] => SVE SU BROJNIJE 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-07-18 11:15:03 [created_by] => 3141 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-29 18:20:40 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-07-29 18:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 66 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 265 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovijia saznanja i savjeti za zdrav život. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, dom, obitelj [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Zdravlje [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/07\/18\/14165320.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/18\/14165424.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/18\/14165382.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/18\/14165368.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/18\/14165286.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Profimedia","AFP","Image Press Agency","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Model Yolanda Hadid sa suprugom, kanadskim glazbenikom Davidom Fosterom","Angie Everhart:\u00a0Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila...","Pamela Anderson je mnoge iznenadila kad se\u00a01999. godine odlu\u010dila na va\u0111enje implantata:\u00a0Dugo sam \u017eeljela to u\u010diniti i jako sam sretna","Chrissy Teigen:\u00a0\u00a0Odli\u010dno su mi slu\u017eili dugi niz godina, ali preboljela sam to","Eden Sassoon,\u00a0k\u0107i mogula Vidala Sassoona:\u00a0Jednostavno sam progresivno postajala sve lo\u0161ije i lo\u0161ije. Osje\u0107ala sam se bolesno"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","61:59"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1312","k_14165320_1280.jpg":"1280x1280","k_14165320_1024.jpg":"1024x1024","k_14165320_640.jpg":"640x640","k_14165320_480.jpg":"480x480","k_14165320_340.jpg":"340x340","k_14165320_220.jpg":"220x220","o_14165320_1280.jpg":"1280x874","o_14165320_1024.jpg":"1024x699","o_14165320_640.jpg":"640x437","o_14165320_480.jpg":"480x328","o_14165320_340.jpg":"340x232","o_14165320_220.jpg":"220x150","h_14165320_1280.jpg":"1280x854","h_14165320_1024.jpg":"1024x683","h_14165320_640.jpg":"640x427","h_14165320_480.jpg":"480x320","h_14165320_340.jpg":"340x227","h_14165320_220.jpg":"220x147","pp_14165320_1280.jpg":"1006x1280","pp_14165320_1024.jpg":"805x1024","pp_14165320_640.jpg":"503x640","pp_14165320_480.jpg":"377x480","pp_14165320_340.jpg":"267x340","pp_14165320_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1735x2500","k_14165424_1280.jpg":"1280x1280","k_14165424_1024.jpg":"1024x1024","k_14165424_640.jpg":"640x640","k_14165424_480.jpg":"480x480","k_14165424_340.jpg":"340x340","k_14165424_220.jpg":"220x220","o_14165424_1280.jpg":"1280x1844","o_14165424_1024.jpg":"1024x1475","o_14165424_640.jpg":"640x922","o_14165424_480.jpg":"480x691","o_14165424_340.jpg":"340x489","o_14165424_220.jpg":"220x317","h_14165424_1280.jpg":"1280x854","h_14165424_1024.jpg":"1024x683","h_14165424_640.jpg":"640x427","h_14165424_480.jpg":"480x320","h_14165424_340.jpg":"340x227","h_14165424_220.jpg":"220x147","pp_14165424_1280.jpg":"1006x1280","pp_14165424_1024.jpg":"805x1024","pp_14165424_640.jpg":"503x640","pp_14165424_480.jpg":"377x480","pp_14165424_340.jpg":"267x340","pp_14165424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"731x1024","k_14165382_1280.jpg":"1280x1280","k_14165382_1024.jpg":"1024x1024","k_14165382_640.jpg":"640x640","k_14165382_480.jpg":"480x480","k_14165382_340.jpg":"340x340","k_14165382_220.jpg":"220x220","o_14165382_1280.jpg":"1280x1793","o_14165382_1024.jpg":"1024x1434","o_14165382_640.jpg":"640x896","o_14165382_480.jpg":"480x672","o_14165382_340.jpg":"340x476","o_14165382_220.jpg":"220x308","h_14165382_1280.jpg":"1280x854","h_14165382_1024.jpg":"1024x683","h_14165382_640.jpg":"640x427","h_14165382_480.jpg":"480x320","h_14165382_340.jpg":"340x227","h_14165382_220.jpg":"220x147","pp_14165382_1280.jpg":"1006x1280","pp_14165382_1024.jpg":"805x1024","pp_14165382_640.jpg":"503x640","pp_14165382_480.jpg":"377x480","pp_14165382_340.jpg":"267x340","pp_14165382_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2688","k_14165368_1280.jpg":"1280x1280","k_14165368_1024.jpg":"1024x1024","k_14165368_640.jpg":"640x640","k_14165368_480.jpg":"480x480","k_14165368_340.jpg":"340x340","k_14165368_220.jpg":"220x220","o_14165368_1280.jpg":"1280x1792","o_14165368_1024.jpg":"1024x1433","o_14165368_640.jpg":"640x896","o_14165368_480.jpg":"480x672","o_14165368_340.jpg":"340x476","o_14165368_220.jpg":"220x308","h_14165368_1280.jpg":"1280x854","h_14165368_1024.jpg":"1024x683","h_14165368_640.jpg":"640x427","h_14165368_480.jpg":"480x320","h_14165368_340.jpg":"340x227","h_14165368_220.jpg":"220x147","pp_14165368_1280.jpg":"1006x1280","pp_14165368_1024.jpg":"805x1024","pp_14165368_640.jpg":"503x640","pp_14165368_480.jpg":"377x480","pp_14165368_340.jpg":"267x340","pp_14165368_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2806","k_14165286_1280.jpg":"1280x1280","k_14165286_1024.jpg":"1024x1024","k_14165286_640.jpg":"640x640","k_14165286_480.jpg":"480x480","k_14165286_340.jpg":"340x340","k_14165286_220.jpg":"220x220","o_14165286_1280.jpg":"1280x1870","o_14165286_1024.jpg":"1024x1496","o_14165286_640.jpg":"640x935","o_14165286_480.jpg":"480x701","o_14165286_340.jpg":"340x496","o_14165286_220.jpg":"220x321","h_14165286_1280.jpg":"1280x854","h_14165286_1024.jpg":"1024x683","h_14165286_640.jpg":"640x427","h_14165286_480.jpg":"480x320","h_14165286_340.jpg":"340x227","h_14165286_220.jpg":"220x147","pp_14165286_1280.jpg":"1006x1280","pp_14165286_1024.jpg":"805x1024","pp_14165286_640.jpg":"503x640","pp_14165286_480.jpg":"377x480","pp_14165286_340.jpg":"267x340","pp_14165286_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 265 [name] => Zdravlje [alias] => zdravlje [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38298754 Threads: 5 Questions: 7091454013 Slow queries: 3298766 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608186818 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zdravlje ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 265 [name] => Zdravlje [alias] => zdravlje [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zdravlje ) ) [link] => /mozaik/zdravlje/gubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid-1035278 [printLink] => /mozaik/zdravlje/gubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid-1035278?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 200231 [name] => silikoni [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silikoni [link] => /tag/silikoni ) [1] => stdClass Object ( [id] => 300189 [name] => pamela anderson [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pamela-anderson [link] => /tag/pamela-anderson ) [2] => stdClass Object ( [id] => 288643 [name] => povećanje grudi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => povecanje-grudi [link] => /tag/povecanje-grudi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 613843 [name] => Chrissey Teigen [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-29 20:20:57 [main_article_id] => 0 [alias] => chrissey-teigen [link] => /tag/chrissey-teigen ) [4] => stdClass Object ( [id] => 309418 [name] => plastična kirurgija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => plasticna-kirurgija [link] => /tag/plasticna-kirurgija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SVE SU BROJNIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gubitak kose, bolovi, poremećaj štitnjače: slavne osobe otkrile zašto su odlučile maknuti silikone. ‘Toksičnost me skoro ubila‘, tvrdi model Hadid [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3141 [name] => Javorka Luetić [username] => javorka-lueti [email] => javorka-lueti@sd.hr [password] => $2y$10$5nG3SklVzKARcZKbSEUQleN1B7rr3pudihHhhdwQReXNy8GUMmWNa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/javorka-luetic-3141 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1659 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f4e74d567055c008abcb8309219045e8?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165320.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Model Yolanda Hadid sa suprugom, kanadskim glazbenikom Davidom Fosterom [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165320.jpg [title] => Model Yolanda Hadid sa suprugom, kanadskim glazbenikom Davidom Fosterom AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165424.jpg [title] => Angie Everhart: Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila... Profimedia ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165382.jpg [title] => Pamela Anderson je mnoge iznenadila kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata: Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165368.jpg [title] => Chrissy Teigen:  Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to Image Press Agency ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/18/14165286.jpg [title] => Eden Sassoon, kći mogula Vidala Sassoona: Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nije tajna da mnoge hollywoodske zvijezde imaju implantate u dojkama, ali možda ne znate da su se mnoge od njih itekako spremne oprostiti od tih popularnih kozmetičkih umetaka.

Dr. John Paul Tutela, plastični kirurg, kazao je za popularni Weekly kako su dvije glavne vrste implantata za dojke – fiziološki i silikonski.

Svaki od njih ima svoje karakteristike i postotak određenih komplikacija, koje ponekad zahtijevaju njihovo uklanjanje, kaže stručnjak te napominje da postoji mnogo razloga zbog kojih se slavni, ali i anonimni ljudi na kraju rješavaju umetaka: neki jednostavno odluče da je vrijeme za to, dok drugi razviju komplikacije u rasponu od lošeg raspoloženja do tzv. bolesti implantata dojke (u medicini poznato i kao BII).

Rupture su još jedan razlog zbog kojih se neke osobe odluče na uklanjanje ili zamjenjuju implantate. Objašnjava da kad fiziološki implantati puknu, to je poput balona u vodi koji iskače i ispuhuje se. Budući da se silikonski implantat neće raspasti poput fiziološke otopine, silikonske rupture nije tako lako otkriti.

Ova vrsta komplikacija zahtijeva MRI kako bi se dijagnosticirala, iskustvo je koje je doživjela Yolanda Hadid, supermodel, koja je prošle godine proslavila 55. rođendan i tom prigodom na Instagramu objavila selfie kojim je svoje obožavatelje obavijestila o svojem zdravlju nakon duge i javne bitke s Lymeovom bolešću.

"Pedeset pet i nasmiješena iznutra... Napokon natrag u izvornu 1964. Živjeti u tijelu bez implantata u grudima, filera, botoksa, ekstenzija i svih gluposti koje sam smatrala potrebnim da bih bila u tijeku s onim što društvo uvjetuje da bih izgledala seksi.

'Ljepota nema smisla bez zdravlja'

Dok me toksičnost gotovo nije ubila", napisala je. Hadid je uklonila silikonske implantate iz dojki nakon što je doznala da silikon slobodno pluta u njezinu tijelu.

"Vaše je zdravlje vaše bogatstvo. Zato se educirajte kad donosite odluke, poslušajte signale koje vam daje vaš organizam prije nego što unesete bilo koje strano u svoje tijelo. Ljepota nema smisla bez zdravlja", rekla je Hadid.

Iako su komplikacije zasigurno značajan čimbenik pri donošenju odluke o uklanjanju implantata iz grudi, dr. Tutela kaže da je to najčešće kozmetička odluka. Netko se odluči nabaviti nove implantate ili se s njima zauvijek pozdravi.

Melissa Rycroft i Chrissy Teigen dvije su poznate osobe koje su se podvrgnule operaciji uklanjanja implantata iz dojki.

Melissa Rycroft (37), bivša navijačica Dallas Cowboysa, nakon nekoliko komplikacija s implantatima shvatila je da to ne odgovara njezinu tijelu.

---

image
Chrissy Teigen:  Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to
Image Press Agency
---


Teigen je također otkrila razlog uklanjanja implantata. "Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to", napisala je majka dvoje djece na Instagramu.

Gubila kosu, nije mogla zaspati

Žene koje pate od simptoma bolesti implantata dojke često ne znaju kome se obratiti za pomoć. To je bio slučaj i Angie Everhart (50), američkog modela.

– Obišla sam 40 različitih liječnika i nisam mogla shvatiti zašto se osjećam tako loše. Otišla sam stručnjaku za autoimune bolesti, bila sam kod specijalista za mozak, pa kod onkologa.

Bila sam kod svakog stručnjaka u Los Angelesu kako bi mi pomogli shvatiti što sa mnom nije u redu, ali dijagnozu nikada nisam dobila – kazala je.

---

image
Angie Everhart: Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila...
Profimedia
---


Priznaje da je tri puta otišla pod nož i imala je umetke u nekoliko veličina. Četvrta operacija bila je uklanjanje implantata.

Prisjetila se kako su joj umetci 2009. godine "iskočili" nakon rođenja sina Kaydena. Godinu i pol dana nakon toga dobila je rak, koji je 2013. pobijedila.

– Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila, ali još uvijek se osjećam grozno – dodala je i naglasila kako su to važna ženska pitanja o kojima treba razgovarati, a ne zanemarivati ih i odbacivati.

Eden Sassoon (46), kći mogula Vidala Sassoona, ikone u svijetu ljepote i njege kose, priznaje da je osjećala pritisak i željela se uklopiti u okruženje, te je zbog toga otišla pod nož.

– Kao mladoj djevojci, biti jedna od Sassoona nije bilo lako. Ako ja nisam dobro izgledala, nitko od njih nije izgledao dobro, tako se to gledalo.

Otišla je na umetanje dva silikonska implantata kad je imala 19 godina. Nakon zahvata imala je, kaže, dvije različite dojke, bile su vidljivo drugačije pa su uslijedile korekcije. No, probleme joj nije stvarao samo fizički izgled novih grudi.

Bolovi u vratu i prsima, omaglica

– Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno, štitnjača mi je prestala raditi, mislila sam da umirem.

Osjećala sam bolove u vratu, preko ramena sve do prstiju. U glavi mi je bila omaglica. Svaki dan posjećivala sam svojeg kiropraktičara. Nešto nije bilo u redu – dodala je. Osjećala je bolove u prsima, umor, glavobolje, gubila je kosu, imala je osip, probleme sa spavanjem...

---

image
Eden Sassoon, kći mogula Vidala Sassoona: Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno
AFP
---


Kaže da je shvatila da je silikonske dojke mogu učiniti bolesnom tek kad se pridružila sedmoj sezoni serije "Real Housewives of Beverly Hills". Nije čekala službenu dijagnozu, nego je odlučila izvaditi implantate početkom 2017. godine.

– Na lijekovima sam za štitnjaču i uvijek ću biti, a ostalo je uglavnom u redu – rekla je.

Pamela Anderson, slavna Kanađanka, najpoznatija po ulozi spasiteljice C.J. Parker u seriji "Spasilačka služba", povećala je dojke na početku karijere i tako se davnih 90-ih svrstala na listu najprivlačnijih žena na svijetu.

Mnogi su bili iznenađeni kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata.

"Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna zbog te odluke", kratko je obrazložila svoju odluku.

---

image
Pamela Anderson je mnoge iznenadila kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata: Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna
AFP
---


Melissa Gilbert, američka glumica, smatra odluku da izvadi implantate jednom od najpametnijih stvari koje je ikad napravila.

Priznaje da je još od najranijih tinejdžerskih dana slušala prigovore na veličinu svojih grudi. U zadnjim sezonama popularne serije "Mala kuća u preriji" na zahtjev produkcije morala je nositi podstavljene grudnjake.

Priznala je i da su joj neki ljubavni partneri kritizirali izgled grudi, pa je i to bio jedan od razloga zbog kojih se odlučila na povećanje.

Implantate je naposljetku odlučila izvaditi nakon što je shvatila da želi primjereno starjeti.

"Razmišljala sam o tome što će se dogoditi kad uđem u osamdesete i moram ići na operaciju kuka, a usput moram promijeniti i implantate... Zato sam ih željela izvaditi", kazala je.

---

Zdravstveni problemi

Heather Morris, zvijezda serije "Glee", povećala je dojke 2011. godine, ali nedugo nakon toga odlučila se na vađenje implantata.

"Kad sam bila mlađa, mislila sam da ih želim. Sada znam da nije tako. Bilo mi je teško ostati aktivna s implantatima jer su mi dojke stalno bile osjetljive. Jako su me boljele, a ja to nisam željela trpjeti i zato su implantati morali van", kazala je Heather.

Stevie Nicks, legendarna američka glazbenica i pjevačica grupe Fleetwood Mac, povećala je grudi davne 1976. godine.

Početkom 90-ih počela je sumnjati da upravo zbog implantata ima zdravstvenih problema, ali nekoliko plastičnih kirurga savjetovalo joj je da ih ne vadi jer bi operacija bila nepotrebna i bolna.

Nije ih poslušala i 1994. godine odlučila je otići pod nož. Pokazalo se da implantati više nisu ni valjali, povjerila se glazbenica 1998. godine.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Profimedia AFP Image Press Agency AFP
AFP
Model Yolanda Hadid sa suprugom, kanadskim glazbenikom Davidom Fosterom
Profimedia
Angie Everhart: Nemam rak, ali i dalje imam iste simptome, bolove u ramenu, omaglicu, bolove u tijelu. Umetke sam uklonila...
AFP
Pamela Anderson je mnoge iznenadila kad se 1999. godine odlučila na vađenje implantata: Dugo sam željela to učiniti i jako sam sretna
Image Press Agency
Chrissy Teigen:  Odlično su mi služili dugi niz godina, ali preboljela sam to
AFP
Eden Sassoon, kći mogula Vidala Sassoona: Jednostavno sam progresivno postajala sve lošije i lošije. Osjećala sam se bolesno
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zdravlje/gubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid-1035278 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c31ddba095f01288f633ea6b89519d1233875642 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gubitak+kose%2C+bolovi%2C+poreme%C4%87aj+%C5%A1titnja%C4%8De%3A+slavne+osobe+otkrile+za%C5%A1to+su+odlu%C4%8Dile+maknuti+silikone.+%E2%80%98Toksi%C4%8Dnost+me+skoro+ubila%E2%80%98%2C+tvrdi+model+Hadid&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzdravlje%2Fgubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid-1035278 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzdravlje%2Fgubitak-kose-bolovi-poremecaj-stitnjace-slavne-osobe-otkrile-zasto-su-odlucile-maknuti-silikone-toksicnost-me-skoro-ubila-tvrdi-model-hadid-1035278 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SVE SU BROJNIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) )
StoryEditorOCM
ZdravljeSVE SU BROJNIJE

Gubitak kose, bolovi, poremećaj štitnjače: slavne osobe otkrile zašto su odlučile maknuti silikone. ‘Toksičnost me skoro ubila‘, tvrdi model Hadid

29. srpnja 2020. - 20:17

Nije tajna da mnoge hollywoodske zvijezde imaju implantate u dojkama, ali možda ne znate da su se mnoge od njih itekako spremne oprostiti od tih popularnih kozmetičkih umetaka.

Dr. John Paul Tutela, plastični kirurg, kazao je za popularni Weekly kako su dvije glavne vrste implantata za dojke – fiziološki i silikonski.

Svaki od njih ima svoje karakteristike i postotak određenih komplikacija, koje ponekad zahtijevaju njihovo uklanjanje, kaže stručnjak te napominje da postoji mnogo razloga zbog kojih se slavni, ali i anonimni ljudi na kraju rješavaju umetaka: neki jednostavno odluče da je vrijeme za to, dok drugi razviju komplikacije u rasponu od lošeg raspoloženja do tzv. bolesti implantata dojke (u medicini poznato i kao BII).

Rupture su još jedan razlog zbog kojih se neke osob...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:04