StoryEditorOCM
Moj apartmanestetika apartmana

Trikovi za veću zaradu: Evo kako da vam apartman bude popunjen cijelu sezonu

Piše Sponzorirani sadržaj
8. travnja 2024. - 12:24

Dok se većina najmodavaca usredotočuje na lokaciju i cijenu svojih smještajnih jedinica, postoji jedan često zanemaren aspekt koji može biti ključan u privlačenju gostiju: estetika apartmana.

U svijetu najma smještaja konkurencija je sve veća, a privlačenje gostiju postaje sve izazovnije. Zato je važno istaknuti se na najbolji mogući način, a fotografije su ključni alat u postizanju tog cilja. Prema istraživanju koje je provela tvrtka VFM Leonardo, otkriveno je da su hoteli koji su imali više fotografija svojih soba i sadržaja zabilježili porast rezervacija i online stope konverzije od čak 46 %.

Uz to, isto je istraživanje otkrilo da su rezervacije za smještaje s više od 20 visokokvalitetnih fotografija po sobi porasle za 136 % u usporedbi s onima koji imaju manje fotografija.

Bez obzira na to jeste li vlasnik hotela ili apartmana, važno je shvatiti koliko su fotografije važne za privlačenje gostiju i povećanje rezervacija.

U samo par koraka budite na vrhu

Kada potencijalni gosti pregledavaju stranice za rezervaciju smještaja, glavna fotografija apartmana je ono što je ključno jer ih upravo ta glavna fotografija potiče na klik i daljnje istraživanje smještajne jedinice. Zbog toga je ključno izdvojiti se od konkurencije snagom privlačne, kvalitetne glavne fotografije. Bitno je uložiti vrijeme, trud i novac u stvaranje fotografije koja će privući pozornost, istaknuti posebnosti vašeg apartmana i prenijeti osjećaj udobnosti i luksuza.

Nakon što posjetitelji kliknu na apartman, ostale fotografije u galeriji postaju jednako bitne. Važno je prikazati svaki aspekt apartmana na način koji će nadmašiti očekivanja gostiju. Kuhinja opremljena kvalitetnim aparatima, dnevna soba s elegantnim dizajnom i modernim televizorom, te spavaća soba s primamljivim tekstilom – sve to treba biti prikazano na način koji je u trendu, ali istovremeno vizualno privlačan.

Donosimo vam korisne savjete kako možete iskoristiti trendove u opremanju apartmana kako biste privukli više gostiju. Kako boje i ključni aparati mogu utjecati na doživljaj prostora u apartmanima? Kako ti faktori mogu doprinijeti povećanju rezervacija? Doznajte koje jednostavne promjene mogu potaknuti rast rezervacija vaših apartmana ove sezone.

Detalji koji čine razliku

Prilikom odabira tekstila za vaš apartman ključno je obratiti pozornost na vizualni dojam, s obzirom na to da boje, uzorci i tekstura tkanine mogu značajno utjecati na percepciju prostora. Preporučuje se odabir neutralnih boja ili umirujućih tonova kako bi se stvorila opuštajuća atmosfera doma. Treba paziti na to da se tekstil uklapa u ukupni dizajn apartmana te da se održi koherentan stil.

Uz estetski aspekt, također je važno odabrati materijale visoke kvalitete za posteljinu, ručnike i jastuke. Materijali trebaju biti ugodni na dodir i izdržljivi za dugotrajnu upotrebu. Ne zaboravite na detalje poput dekorativnih jastuka ili prekrivača, koji mogu dodati toplinu prostoru.

Uvijek se pobrinite za to da tekstil odražava ukus i stil vašeg apartmana, a sve to možete lako postići s Građa - prodajnim centrima. Njihov širok asortiman tekstila nudi raznolike opcije koje će se savršeno uklopiti u bilo koji dizajn. Uz "Građu" ne samo da ćete dobiti visokokvalitetne materijale, nego ćete i pronaći povoljne cijene koje će odgovarati vašem budžetu. Tako ćete moći usavršiti svoj apartman s vrhunskim tekstilom bez brige o prevelikim troškovima.

Kada potencijalni gosti pregledavaju fotografije apartmana prije donošenja odluke o rezervaciji, često se vode svojim emotivnim reakcijama i instinktima. Kvalitetan i vizualno lijep tekstil iz "Građe" ne samo da poboljšava izgled prostora na fotografijama, nego može potaknuti i pozitivne emocionalne reakcije kod potencijalnog gosta.

Kada se potencijalni gosti mogu lako zamisliti u prostoru koji izgleda privlačno i udobno na fotografijama, veća je vjerojatnost da će se odlučiti za rezervaciju. Tekstil, zajedno s pravilno odabranim aparatima i ostalim korisnim savjetima koje ćemo kasnije detaljnije razmotriti, ima moć učiniti vaš apartman luksuznijim, čak i ako niste uložili velike iznose novca u opremanje stana. No ne samo to – na temelju estetike i dojma luksuza možete podići cijenu najma apartmana, jer su gosti često spremniji platiti i više za iskustvo boravka u prostoru koji odaje osjećaj ekskluzivnosti i udobnosti – nešto što si ne mogu priuštiti svakodnevno.

Poboljšajte svoju konkurentnost na tržištu

Mali kućanski aparati često su nepravedno podcijenjeni aspekt u spektru opremanja apartmana, ali u stvarnosti oni mogu biti tajno oružje za stvaranje izuzetnog iskustva za goste. Raznovrsni aparati, poput friteza, mikrovalnih pećnica, ledomata, aparata za kavu, minibara, prijenosnih kuhala, blendera, roštilja i peka, te usisavača, mogu značajno poboljšati boravak gostiju i dodati vrijednost vašem apartmanu.

Svaki aparat ima svoju svrhu, stoga je korisno imati raznoliku ponudu. Što više opcija imaju gosti u apartmanu, veća je vjerojatnost da će se osjećati kao kod kuće i biti zadovoljni svojim boravkom.

Nemojte zaboraviti na moć vizualne privlačnosti. Kada potencijalni gosti pregledavaju fotografije apartmana na booking stranicama, prisutnost raznovrsnih i kvalitetnih aparata može stvoriti dojam luksuza. Ne samo da će potpuno opremljen apartman privući pozornost, nego će potencijalno rezultirati i ostvarenjem povećanih rezervacija smještaja.

Ne zanemarujte moć malih kućanskih aparata – izdvojite se od konkurencije. Ključno je osigurati da vaši gosti imaju sve što im je potrebno kako bi njihov boravak bio nezaboravan.

Pri opremanju apartmana, važno je da gostima pružite potpunu udobnost imajući razne male kućanske aparate poput mikrovalne pećnice, tostera, blendera, ledomata, sokovnika i aparata za kavu. Također je važno osigurati i kuhalo za vodu.

Za one koji vole druženje uz roštilj, električni roštilj ili gril bit će idealan dodatak vašem apartmanu, posebno ako očekujete veće grupe gostiju.

Naravno, ne zaboravite kvalitetan usisavač koji će gostima olakšati održavanje čistoće prostora tijekom njihova boravka. Svi ovi aparati u "Građi" dolaze od poznatih brendova poput Gorenja, Hisensea, Boscha, Electroluxa, Beka i mnogih drugih, jamčeći visoku kvalitetu, pouzdanost i funkcionalnost.

Ključni elementi vizualne privlačnosti vašeg apartmana

Prilikom opremanja apartmana uzmite u obzir jednu posebno praktičnu opciju – perilicu i sušilicu 2u1. Posebno u situacijama gdje je prostor ograničen, ova kombinacija može biti pravo otkriće. Prednost je u tome što se ne morate brinuti o tome gdje smjestiti dva odvojena uređaja, jer ovaj dvostruki uređaj štedi prostor. Uz "Građu", možete biti sigurni da ulažete u kvalitetnu bijelu tehniku koja će osigurati zadovoljstvo vaših gostiju.

Ne zaboravite na važnost i drugih uređaja bijele tehnike poput hladnjaka s ledom i vodom, ugradbenih mikrovalnih pećnica i sličnih. Spomenuti su uređaji ključni jer čine apartmane ne samo funkcionalnijima, nego i ugodnijima za vaše goste.

Primjerice, mikrovalna pećnica neizostavan je dodatak koji omogućuje vašim gostima da brzo pripreme obrok ili jednostavno zagriju hranu kad god to požele.  Ova je mogućnost posebno popularna među kulturama poput američke, gdje se često preferira konzumacija već pripremljene hrane ili brzih obroka. Kada gosti pregledavaju fotografije apartmana, često traže upravo te detalje koji odgovaraju njihovim potrebama.

Ako vaš apartman nema određene aparate prikazane na fotografijama, to može izazvati sumnje ili nezadovoljstvo kod potencijalnih gostiju, osobito ako su ti aparati za njih bitni. Ljudi su vizualna bića i prvo će obratiti pozornost na fotografije prije nego što pročitaju detaljan opis. Ako im se na fotografijama ne sviđa ono što vide ili primijete da neki aparat nedostaje, mogu odmah otpisati vaš apartman kao opciju za boravak.

Zbog toga je važno osigurati raznolikost u opremljenosti apartmana uz Građa - prodajne centre te se pobrinuti da su svi bitni aparati jasno prikazani na fotografijama. To ne samo da će privući više potencijalnih gostiju, nego će stvoriti dojam potpunog i luksuznog iskustva boravka u vašem apartmanu.

Luksuz na prvom mjestu

Prilikom opremanja apartmana trebali biste obratiti pozornost na svaki detalj koji će unaprijediti iskustvo vaših gostiju. Jedan od tih ključnih detalja je odabir kvalitetnog televizora, poput modela s LED svjetlima i Ambilight tehnologijom.

Televizor s LED svjetlima, posebno modeli kao što je Philipsov s Ambilight tehnologijom, donosi novu dimenziju gledanja televizije u vašem apartmanu.

Zašto će se ovakva tehnologija zasigurno svidjeti gostima? Tijekom gledanja filmova ili serija, boje koje se reflektiraju na zidovima iza televizora dodatno poboljšavaju doživljaj gledanja sadržaja. I upravo zbog toga poboljšano iskustvo uživanja u filmu ili seriji može stvoriti razliku između vašeg apartmana i konkurencije, te potaknuti goste da se odluče baš za vaš smještaj.

Nadmašite očekivanja vaših gostiju

Ako želite osigurati da vam apartman ostane u trendu, važno je da pratite aktualne trendove u uređenju interijera. Evo nekoliko savjeta kako možete unaprijediti apartman uzimajući u obzir trendove za 2024. godinu.

image
Građa

Skandinavski stil uređenja interijera, koji ostaje popularan trend i u ovoj godini, može biti vaša tajna za privlačenje i zadržavanje gostiju.

Umjesto da se fokusirate na nabacivanje previše elemenata, razmotrite skandinavski pristup, koji naglašava minimalizam, funkcionalnost i udobnost. Odaberite kompaktan namještaj koji je jednostavan za održavanje. Integrirajte višenamjenske komade namještaja koji će uštedjeti prostor i dodati praktičnost vašem prostoru.

Ne zaboravite na prirodno svjetlo, koje može učiniti čuda za vaš prostor. Također, imajte na umu sobne biljke kako biste unijeli osjećaj svježine u apartman.

Osim skandinavskog stila, crna nijansa kao dio interijera vraća se ponovno u trend, od sjajnih, mat, drvenih do mramornih tekstura. Razmislite o uvođenju crnih detalja u prostorije poput umjetničkih djela, crno-zlatnog posuđa i sličnih detalja kako biste dodali dozu luksuza i elegancije vašem apartmanu.

Kada potencijalni gosti vide da vaš apartman odražava aktualne trendove i estetiku koja je popularna u 2024. godini, vjerojatnije je da će biti privučeni rezerviranjem vašeg smještaja. Personalizirajte svoj prostor prema trendovima, ali istovremeno ga prilagodite svojim jedinstvenim stilskim preferencijama kako biste stvorili najbolji doživljaj za goste.

Bitna je i kategorizacija

Ako težite poboljšanju kategorizacije vaših apartmana, na primjer s 3 na 4 zvjezdice, važno je pridržavati se specifičnih standarda i uvjeta koje propisuju relevantni sustavi kategorizacije.

Gosti su, naravno, skloniji odabrati smještaj koji se klasificira kao kvalitetniji, što automatski rezultira većim brojem rezervacija i povećanom popunjenošću vašeg apartmana ako vam je objekt bolje klasificiran naspram konkurencije.

Jedan od ključnih uvjeta za minimalnu kategorizaciju apartmana s 4 zvjezdice je postojanje određene opreme i udobnosti:

  • Opremite kuhinju pećnicom, roštiljem ili mikrovalnom pećnicom.
  • Kuhalo bi trebalo imati najmanje dvije grijaće ploče ili plamenika za pripremu obroka.
  • Gostima omogućite gašenje i paljenje glavnog osvjetljenja iz kreveta.
  • Za bračne krevete, preporučuje se postavljanje prekidača za svjetlo po sredini kreveta ili s obje strane.
  • Postavite kuhinjsku napu iznad kuhala.
  • Kupaonički zaslon od PVC-a ili kaljenog stakla trebao bi pokrivati barem polovicu dužine kade, omogućujući gostima sigurnost i udobnost.
  • Zidovi oko kade trebali bi biti obloženi vodootpornim materijalom, poput keramičkih pločica ili kamenih ploča, do visine od najmanje 1,80 metara od dna kade.
  • Omogućite gostima po jedan ručnik za svaki dan boravka.
  • Sušilo za kosu treba biti standardna oprema u kupaonici.

Navedeni uvjeti nisu jedini faktori kategorizacije, ali svi su definirani u dokumentu "Uvjeti za kategorizaciju turističkih apartmana – postojeći objekti" u Narodnim novinama.

Ako planirate unaprijediti svoje apartmane kako biste postigli višu kategorizaciju, posjet Građa-prodajnim centrima može biti korak u pravom smjeru. Pružajući vam sve potrebno na jednome mjestu, "Građa" olakšava proces nabavljanja opreme i pomaže vam da brzo i učinkovito ispunite sve uvjete za postizanje željene ocjene kategorizacije.

Cijeli proces opremanja apartmana može biti svakako izazovan zadatak, ali uz pravi pristup i podršku stručnjaka možete osigurati da vaš apartman bude spreman za uspješnu turističku sezonu. Bez obzira na to jeste li novi u poslu ili iskusni najmodavac, Lext Tera ITS je tu kako bi vam pružila sve potrebne savjete i usluge za upravljanje vašim apartmanom. Vaša najuspješnija sezona nadomak je ruke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:43