stdClass Object ( [id] => 1372208 [title] => Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju [alias] => baka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Privlaka je selo udaljeno 18 kilometara od grada Zadra smješteno na jugoistočnoj obali Privlačkog zatona. Mjesto se razvilo duž obale kojom se izmjenjuju pješčane plaže i manje uvale bogate ljekovitim blatom. Blaga klima i plodno tlo pogoduju poljoprivredi i vinogradarstvu, te se na svakom koraku mogu vidjeti bogati vrtovi, bujni vinogradi i prekrasni maslinici koji se nasljeđuju unutar obitelji s koljena na koljeno.

Privlaka je u zadnje vrijeme prepoznata kao poželjna turistička destinacija što uveliko pridonosi razvoju i prosperitetu mjesta, ali ima i drugu stranu medalje koja se odnosi na gužvu, buku, nedostatak intime, apartmanizaciju u negativnom smislu.

Ekspanziji apartmana i vila koje traže svoje mjesto što bliže moru i obali, kontrira vila Šimica smještena u izoliranom djelu Privlake. Investitori su krenuli od ideje da sagrade luksuznu vilu koja će svojim sadržajem stanarima pružiti sav komfor potreban za odmor, ali pod uvjetom da lokacija bude takva da garantira mir, tišinu i privatnost.

---

---

---

image

Projekt Vile Šimica  potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke ‘Donat‘ iz Zadra

Real NIX Media
---

Osim ovih kriterija pri odabiru lokacije, postojali su i druge želje investitora – da vila nije na potpunoj osami, da u blizini bude barem mali dio sela kakvo je nekada bilo, odnosno starina koja odiše dalmatinskim šarmom nekih starih vremena i da su svi sadržaji i plaža na udaljenosti, kako Privlačani kažu "na noge", odnosno pješke.

Tražeći adekvatan teren za ostvarenje svoje vizije, vratili su se na parcelu koja je u obiteljskom vlasništvu investitora. Parcela se pokazala savršenim odabirom jer su svi kriteriji koje su postavili, zadovoljeni. Parcela je ostavština bake Šimice koja je tamo, nekada davno, imala vrt. Ideja o oživljavanju uspomene na baku Šimicu, da sagrade modernu vilu i nazovu je po njoj, odmah je oduševila vlasnike, te su krenuli u realizaciju.

---

image

Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora

Real NIX Media
---

Projekt ove vile potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke "Donat" iz Zadra. Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora. Posjed je ogradom zaštićen od znatiželjnih pogleda i pri samom ulasku u dvorište imate osjećaj da jedva čekate vidjeti što vas čeka iza ograde, kao da otvarate neku bombonjeru za koju znate da je fina, ali ne znate kojih okusa.

U vilu se ulazi kroz masivna vrata modernog dizajna koja nam otvaraju uvid u raskoš unutrašnjeg prostora. Već pri ulasku u hodnik, uočava se posvećenost detaljima i funkcionalnosti prostora i namještaja. Ulazni prostor otvara nam pogled na dnevni dio vile u kojem su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica. Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata. Osim što su sve prostorije komforne i prostrane, ono što izdvaja ovu vilu iz konkurencije je i visina stropova od 3 metra.

---

image

Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata

Real NIX Media
---

Ovom vanstandardnom visinom stropova prostor je dobio na vizualnom dojmu, a i na prozračnosti i volumenu. Podovi su popločani poliranim kamenim pločama dobivenim iz kamena Plano. Izrazito moderan interijer, oplemenjen je kamenom kako bi se povezali elemente tradicijske dalmatinske gradnje s elementima moderne arhitekture.

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, a ostajući pri ideji da se drži neutralnih tonova, dodani su elementi prirodnog drveta koji su diskretno uklopljeni djelomično kroz detalje i manje komade namještaja, a djelomično kroz zidne dekoracije. Naprimjer, prostor dnevnog boravka u kojem dominira kamin minimalističkog dizajna, upotpunjen je zidnim TV elementom izrađenim od prirodnog drveta po mjeri i vlastitom dizajnu, a umjesto klasičnih klub stolića, prostor uz fotelje upotpunjen je neobičnim drvenim stolićima.

---

image

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, dodani su elementi prirodnog drveta

Real NIX Media
---

Kutna garnitura za sjedenje izabrana je kako bi, osim što se uklapa u prostor, bila najudobnije mjesto za odmor i druženje s obitelji i prijateljima. Zamisao je da cijela kuća, a posebno ovaj dio u kojem je dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, budu omiljeno mjesto ukućana i ljeti i zimi. Mislilo se na svaki detalj, pa tako zimi, osim što vatra iz kamina daje poseban ugođaj, određeno je i mjesto za božićnu jelku kako bi bila vidljiva iz svih kutova ovog djela vile.

---

image

Veliki blagovaonski stol mami na okupljanje 

Real NIX Media
---

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom u kojem je terasa, te u nastavku dvorišta bazen. Bazen ima funkciju grijanja kako bi se mogao koristiti tijekom cijele godine. U stražnji dio prizemlja smještena je kupaonica, praonica i spremište. Zamisao je bila iskoristiti i istaknuti ljepotu stepenica. Nažalost, stepenice i stubišta su često pozicionirani u nekim skrivenim kutovima kuća i tu su samo da služe svrsi.

---

image

Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju

Real NIX Media
---

Ženski dio obitelji vlasnika, nije se vodio klasikom, već novim idejama. Tako su stepenice zamišljene i na kraju pozicionirane u centralnom djelu kuće i na neki način su kičma ovog objekta. Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju. Razmatralo se više ideja i prijedloga za dizajn stubišta i na kraju su se odlučili za armirano betonsku konstrukciju i klasična drvena gazišta.

Kako smo već rekli, stubište je osovina ove vile i vlasnici su željeli da i ostavlja dojam čvrstine i stabilnosti. Kako bi se ublažila masivnost i postigao balans između klasike i modernog, ograde na stepenicama su futurističkog dizajna. Veliki crni metalni okviri unutar kojih su "razbacane" metalne šipke asociraju na paukovu mrežu, te daju zanimljivost cijelom prostoru.

---

image

‘Master bedroom‘ osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu

Real NIX Media
---

Na katu su četiri spavaće sobe sa pripadajućim kupaonicama. Jedna spavaća soba je određena kao "master bedroom" koja osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu. U sobama prevladavaju smirujući tonovi bež, plave i sive boje sa zlatnim detaljima.

Veliki ormari su skriveni na način da su fronte ukomponirane s ukrasnim detaljima u ostatak prostora i time je dobijena cjelina koja zadovoljava visoke estetske, ali i funkcionalne kriterije.

---

image

I u kupaonicama su neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima

Real NIX Media
---

Kupaonice su često zahtjevne za održavanje, pa se odlučilo za keramiku izuzetno velikog formata (280x120 cm) kako bi se izbjeglo fugiranje i otežano održavanje. I u kupaonicama se ponavljaju neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima. Zanimljivo je da su u kupaonice, umjesto klasičnih malih kupaonskih prozora, stavili velike balkonske prozore-vrata. Time je postignuta komunikacija kupaonskog prostora s vanjskim prostorom, odnosno pogledom u prirodu. Kupaonice bi trebale biti privatna spa oaza i trudili su se postići takav efekt ostavljajući prostora i za kupaonsko bilje i zelenilo.

Zadnju etažu čini krovna terasa. Ovaj nije samo krov, već jedan dodatan potpunu uređen prostor koji je opremljen tako da ga stanari uistinu koriste i maksimalno uživaju. Dio terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice. U nenatkrivenom dijelu je sunčalište i jacuzzi. Još je teško reći da li je ovdje ljepši pogled na izlazak ili zalazak sunca.

---

image

Dio krovne terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice

Real NIX Media
---

Velik dio namještaja je brendiran, a ormari i kuhinja su rađeni po mjeri i prema zamislima vlasnika. Posebnu pažnju, vlasnici su posvetili rasvjeti. Veliki broj rasvjete je skriven, jer nisu htjeli gušiti prostor masivnim lusterima. Odlučili su se na skrivenu rasvjetu koja osigurava dovoljno svjetlosti, a vidljivi lusteri i lampe su minimalističke visilice koje samo dodatno naglašavanju veličinu i visinu prostora.

Dvorište je planski uređeno i ozelenjeno. Kompletno navodnjavanje zelenih površina olakšava održavanje. Birali su biljke koje prevladavaju u ovom kraju.

Ovo je još uvijek onaj netaknuti dio Privlake i to je ono što su investitori tražili. Nema gužve i galame turista. Nedaleko od ove vile nalaze se stare kamene kuće u nizu. Neke su zapuštene, a neke su vlasnici obnovili. U ulici nema puno prometa, pa još uvijek možete vidjeti kako se djeca igraju po cesti.

---

image

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom

Real NIX Media
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KOJA LJEPOTICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => KOJA LJEPOTICA 2 0 7877 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-14 12:49:44 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => Olgica Grizelj-Ivić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-14 14:58:59 [modified_by] => 3194 [publish_up] => 2024-03-14 14:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju page_title=Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju [metakey] => vila šimica, Vila, kuća za odmor, privlaka, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26773689.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765455.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765458.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765461.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765453.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765454.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765456.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765463.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765465.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765462.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765450.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765452.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765457.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765459.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765464.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765466.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26765451.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media","Real NIX Media"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Vila je izgra\u0111ena na parceli\u00a0bake \u0160imice koja je tamo, nekada davno, imala vrt<\/p>","

Projekt Vile \u0160imica\u00a0 potpisuje in\u017eenjerka gra\u0111evine Sanja Balta iz tvrtke \u2018Donat\u2018 iz Zadra<\/p>","","","","

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, dodani su elementi prirodnog drveta<\/p>","","

Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savr\u0161eno se uklapaju<\/p>","

\u2018Master bedroom\u2018 osim \u0161to ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostoje\u0107u kadu<\/p>","

I u kupaonicama su neutralni tonovi sive i be\u017e boje sa zlatnim detaljima<\/p>","

Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata<\/p>","","","

Vila se prostire na 370 metara \u010detvornih stambenog prostora<\/p>","

Dio krovne terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice<\/p>","

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutra\u0161nji prostor s vanjskim djelom<\/p>","

Veliki blagovaonski stol mami na okupljanje\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x801","hd_26773689_1920.jpg":"1920x1080","k_26773689_1280.jpg":"1280x1280","k_26773689_1024.jpg":"1024x1024","k_26773689_640.jpg":"640x640","k_26773689_480.jpg":"480x480","k_26773689_340.jpg":"340x340","k_26773689_220.jpg":"220x220","o_26773689_1280.jpg":"1280x854","o_26773689_1024.jpg":"1024x683","o_26773689_640.jpg":"640x427","o_26773689_480.jpg":"480x320","o_26773689_340.jpg":"340x226","o_26773689_220.jpg":"220x146","h_26773689_1280.jpg":"1280x854","h_26773689_1024.jpg":"1024x683","h_26773689_640.jpg":"640x427","h_26773689_480.jpg":"480x320","h_26773689_340.jpg":"340x227","h_26773689_220.jpg":"220x147","pp_26773689_1280.jpg":"1280x1628","pp_26773689_1024.jpg":"1024x1303","pp_26773689_640.jpg":"640x814","pp_26773689_480.jpg":"480x611","pp_26773689_340.jpg":"340x432","pp_26773689_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_26765455_1920.jpg":"1920x1080","k_26765455_1280.jpg":"1280x1280","k_26765455_1024.jpg":"1024x1024","k_26765455_640.jpg":"640x640","k_26765455_480.jpg":"480x480","k_26765455_340.jpg":"340x340","k_26765455_220.jpg":"220x220","o_26765455_1280.jpg":"1280x851","o_26765455_1024.jpg":"1024x681","o_26765455_640.jpg":"640x425","o_26765455_480.jpg":"480x319","o_26765455_340.jpg":"340x226","o_26765455_220.jpg":"220x146","h_26765455_1280.jpg":"1280x854","h_26765455_1024.jpg":"1024x683","h_26765455_640.jpg":"640x427","h_26765455_480.jpg":"480x320","h_26765455_340.jpg":"340x227","h_26765455_220.jpg":"220x147","pp_26765455_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765455_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765455_640.jpg":"640x814","pp_26765455_480.jpg":"480x611","pp_26765455_340.jpg":"340x432","pp_26765455_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765458_1920.jpg":"1920x1080","k_26765458_1280.jpg":"1280x1280","k_26765458_1024.jpg":"1024x1024","k_26765458_640.jpg":"640x640","k_26765458_480.jpg":"480x480","k_26765458_340.jpg":"340x340","k_26765458_220.jpg":"220x220","o_26765458_1280.jpg":"1280x852","o_26765458_1024.jpg":"1024x682","o_26765458_640.jpg":"640x426","o_26765458_480.jpg":"480x319","o_26765458_340.jpg":"340x226","o_26765458_220.jpg":"220x146","h_26765458_1280.jpg":"1280x854","h_26765458_1024.jpg":"1024x683","h_26765458_640.jpg":"640x427","h_26765458_480.jpg":"480x320","h_26765458_340.jpg":"340x227","h_26765458_220.jpg":"220x147","pp_26765458_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765458_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765458_640.jpg":"640x814","pp_26765458_480.jpg":"480x611","pp_26765458_340.jpg":"340x432","pp_26765458_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_26765461_1920.jpg":"1920x1080","k_26765461_1280.jpg":"1280x1280","k_26765461_1024.jpg":"1024x1024","k_26765461_640.jpg":"640x640","k_26765461_480.jpg":"480x480","k_26765461_340.jpg":"340x340","k_26765461_220.jpg":"220x220","o_26765461_1280.jpg":"1280x851","o_26765461_1024.jpg":"1024x681","o_26765461_640.jpg":"640x425","o_26765461_480.jpg":"480x319","o_26765461_340.jpg":"340x226","o_26765461_220.jpg":"220x146","h_26765461_1280.jpg":"1280x854","h_26765461_1024.jpg":"1024x683","h_26765461_640.jpg":"640x427","h_26765461_480.jpg":"480x320","h_26765461_340.jpg":"340x227","h_26765461_220.jpg":"220x147","pp_26765461_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765461_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765461_640.jpg":"640x814","pp_26765461_480.jpg":"480x611","pp_26765461_340.jpg":"340x432","pp_26765461_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765453_1920.jpg":"1920x1080","k_26765453_1280.jpg":"1280x1280","k_26765453_1024.jpg":"1024x1024","k_26765453_640.jpg":"640x640","k_26765453_480.jpg":"480x480","k_26765453_340.jpg":"340x340","k_26765453_220.jpg":"220x220","o_26765453_1280.jpg":"1280x852","o_26765453_1024.jpg":"1024x682","o_26765453_640.jpg":"640x426","o_26765453_480.jpg":"480x319","o_26765453_340.jpg":"340x226","o_26765453_220.jpg":"220x146","h_26765453_1280.jpg":"1280x854","h_26765453_1024.jpg":"1024x683","h_26765453_640.jpg":"640x427","h_26765453_480.jpg":"480x320","h_26765453_340.jpg":"340x227","h_26765453_220.jpg":"220x147","pp_26765453_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765453_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765453_640.jpg":"640x814","pp_26765453_480.jpg":"480x611","pp_26765453_340.jpg":"340x432","pp_26765453_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765454_1920.jpg":"1920x1080","k_26765454_1280.jpg":"1280x1280","k_26765454_1024.jpg":"1024x1024","k_26765454_640.jpg":"640x640","k_26765454_480.jpg":"480x480","k_26765454_340.jpg":"340x340","k_26765454_220.jpg":"220x220","o_26765454_1280.jpg":"1280x852","o_26765454_1024.jpg":"1024x682","o_26765454_640.jpg":"640x426","o_26765454_480.jpg":"480x319","o_26765454_340.jpg":"340x226","o_26765454_220.jpg":"220x146","h_26765454_1280.jpg":"1280x854","h_26765454_1024.jpg":"1024x683","h_26765454_640.jpg":"640x427","h_26765454_480.jpg":"480x320","h_26765454_340.jpg":"340x227","h_26765454_220.jpg":"220x147","pp_26765454_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765454_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765454_640.jpg":"640x814","pp_26765454_480.jpg":"480x611","pp_26765454_340.jpg":"340x432","pp_26765454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765456_1920.jpg":"1920x1080","k_26765456_1280.jpg":"1280x1280","k_26765456_1024.jpg":"1024x1024","k_26765456_640.jpg":"640x640","k_26765456_480.jpg":"480x480","k_26765456_340.jpg":"340x340","k_26765456_220.jpg":"220x220","o_26765456_1280.jpg":"1280x852","o_26765456_1024.jpg":"1024x682","o_26765456_640.jpg":"640x426","o_26765456_480.jpg":"480x319","o_26765456_340.jpg":"340x226","o_26765456_220.jpg":"220x146","h_26765456_1280.jpg":"1280x854","h_26765456_1024.jpg":"1024x683","h_26765456_640.jpg":"640x427","h_26765456_480.jpg":"480x320","h_26765456_340.jpg":"340x227","h_26765456_220.jpg":"220x147","pp_26765456_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765456_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765456_640.jpg":"640x814","pp_26765456_480.jpg":"480x611","pp_26765456_340.jpg":"340x432","pp_26765456_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765463_1920.jpg":"1920x1080","k_26765463_1280.jpg":"1280x1280","k_26765463_1024.jpg":"1024x1024","k_26765463_640.jpg":"640x640","k_26765463_480.jpg":"480x480","k_26765463_340.jpg":"340x340","k_26765463_220.jpg":"220x220","o_26765463_1280.jpg":"1280x852","o_26765463_1024.jpg":"1024x682","o_26765463_640.jpg":"640x426","o_26765463_480.jpg":"480x319","o_26765463_340.jpg":"340x226","o_26765463_220.jpg":"220x146","h_26765463_1280.jpg":"1280x854","h_26765463_1024.jpg":"1024x683","h_26765463_640.jpg":"640x427","h_26765463_480.jpg":"480x320","h_26765463_340.jpg":"340x227","h_26765463_220.jpg":"220x147","pp_26765463_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765463_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765463_640.jpg":"640x814","pp_26765463_480.jpg":"480x611","pp_26765463_340.jpg":"340x432","pp_26765463_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765465_1920.jpg":"1920x1080","k_26765465_1280.jpg":"1280x1280","k_26765465_1024.jpg":"1024x1024","k_26765465_640.jpg":"640x640","k_26765465_480.jpg":"480x480","k_26765465_340.jpg":"340x340","k_26765465_220.jpg":"220x220","o_26765465_1280.jpg":"1280x852","o_26765465_1024.jpg":"1024x682","o_26765465_640.jpg":"640x426","o_26765465_480.jpg":"480x319","o_26765465_340.jpg":"340x226","o_26765465_220.jpg":"220x146","h_26765465_1280.jpg":"1280x854","h_26765465_1024.jpg":"1024x683","h_26765465_640.jpg":"640x427","h_26765465_480.jpg":"480x320","h_26765465_340.jpg":"340x227","h_26765465_220.jpg":"220x147","pp_26765465_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765465_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765465_640.jpg":"640x814","pp_26765465_480.jpg":"480x611","pp_26765465_340.jpg":"340x432","pp_26765465_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765462_1920.jpg":"1920x1080","k_26765462_1280.jpg":"1280x1280","k_26765462_1024.jpg":"1024x1024","k_26765462_640.jpg":"640x640","k_26765462_480.jpg":"480x480","k_26765462_340.jpg":"340x340","k_26765462_220.jpg":"220x220","o_26765462_1280.jpg":"1280x852","o_26765462_1024.jpg":"1024x682","o_26765462_640.jpg":"640x426","o_26765462_480.jpg":"480x319","o_26765462_340.jpg":"340x226","o_26765462_220.jpg":"220x146","h_26765462_1280.jpg":"1280x854","h_26765462_1024.jpg":"1024x683","h_26765462_640.jpg":"640x427","h_26765462_480.jpg":"480x320","h_26765462_340.jpg":"340x227","h_26765462_220.jpg":"220x147","pp_26765462_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765462_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765462_640.jpg":"640x814","pp_26765462_480.jpg":"480x611","pp_26765462_340.jpg":"340x432","pp_26765462_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765450_1920.jpg":"1920x1080","k_26765450_1280.jpg":"1280x1280","k_26765450_1024.jpg":"1024x1024","k_26765450_640.jpg":"640x640","k_26765450_480.jpg":"480x480","k_26765450_340.jpg":"340x340","k_26765450_220.jpg":"220x220","o_26765450_1280.jpg":"1280x852","o_26765450_1024.jpg":"1024x682","o_26765450_640.jpg":"640x426","o_26765450_480.jpg":"480x319","o_26765450_340.jpg":"340x226","o_26765450_220.jpg":"220x146","h_26765450_1280.jpg":"1280x854","h_26765450_1024.jpg":"1024x683","h_26765450_640.jpg":"640x427","h_26765450_480.jpg":"480x320","h_26765450_340.jpg":"340x227","h_26765450_220.jpg":"220x147","pp_26765450_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765450_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765450_640.jpg":"640x814","pp_26765450_480.jpg":"480x611","pp_26765450_340.jpg":"340x432","pp_26765450_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765452_1920.jpg":"1920x1080","k_26765452_1280.jpg":"1280x1280","k_26765452_1024.jpg":"1024x1024","k_26765452_640.jpg":"640x640","k_26765452_480.jpg":"480x480","k_26765452_340.jpg":"340x340","k_26765452_220.jpg":"220x220","o_26765452_1280.jpg":"1280x852","o_26765452_1024.jpg":"1024x682","o_26765452_640.jpg":"640x426","o_26765452_480.jpg":"480x319","o_26765452_340.jpg":"340x226","o_26765452_220.jpg":"220x146","h_26765452_1280.jpg":"1280x854","h_26765452_1024.jpg":"1024x683","h_26765452_640.jpg":"640x427","h_26765452_480.jpg":"480x320","h_26765452_340.jpg":"340x227","h_26765452_220.jpg":"220x147","pp_26765452_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765452_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765452_640.jpg":"640x814","pp_26765452_480.jpg":"480x611","pp_26765452_340.jpg":"340x432","pp_26765452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765457_1920.jpg":"1920x1080","k_26765457_1280.jpg":"1280x1280","k_26765457_1024.jpg":"1024x1024","k_26765457_640.jpg":"640x640","k_26765457_480.jpg":"480x480","k_26765457_340.jpg":"340x340","k_26765457_220.jpg":"220x220","o_26765457_1280.jpg":"1280x852","o_26765457_1024.jpg":"1024x682","o_26765457_640.jpg":"640x426","o_26765457_480.jpg":"480x319","o_26765457_340.jpg":"340x226","o_26765457_220.jpg":"220x146","h_26765457_1280.jpg":"1280x854","h_26765457_1024.jpg":"1024x683","h_26765457_640.jpg":"640x427","h_26765457_480.jpg":"480x320","h_26765457_340.jpg":"340x227","h_26765457_220.jpg":"220x147","pp_26765457_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765457_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765457_640.jpg":"640x814","pp_26765457_480.jpg":"480x611","pp_26765457_340.jpg":"340x432","pp_26765457_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_26765459_1920.jpg":"1920x1080","k_26765459_1280.jpg":"1280x1280","k_26765459_1024.jpg":"1024x1024","k_26765459_640.jpg":"640x640","k_26765459_480.jpg":"480x480","k_26765459_340.jpg":"340x340","k_26765459_220.jpg":"220x220","o_26765459_1280.jpg":"1280x851","o_26765459_1024.jpg":"1024x681","o_26765459_640.jpg":"640x425","o_26765459_480.jpg":"480x319","o_26765459_340.jpg":"340x226","o_26765459_220.jpg":"220x146","h_26765459_1280.jpg":"1280x854","h_26765459_1024.jpg":"1024x683","h_26765459_640.jpg":"640x427","h_26765459_480.jpg":"480x320","h_26765459_340.jpg":"340x227","h_26765459_220.jpg":"220x147","pp_26765459_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765459_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765459_640.jpg":"640x814","pp_26765459_480.jpg":"480x611","pp_26765459_340.jpg":"340x432","pp_26765459_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765464_1920.jpg":"1920x1080","k_26765464_1280.jpg":"1280x1280","k_26765464_1024.jpg":"1024x1024","k_26765464_640.jpg":"640x640","k_26765464_480.jpg":"480x480","k_26765464_340.jpg":"340x340","k_26765464_220.jpg":"220x220","o_26765464_1280.jpg":"1280x852","o_26765464_1024.jpg":"1024x682","o_26765464_640.jpg":"640x426","o_26765464_480.jpg":"480x319","o_26765464_340.jpg":"340x226","o_26765464_220.jpg":"220x146","h_26765464_1280.jpg":"1280x854","h_26765464_1024.jpg":"1024x683","h_26765464_640.jpg":"640x427","h_26765464_480.jpg":"480x320","h_26765464_340.jpg":"340x227","h_26765464_220.jpg":"220x147","pp_26765464_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765464_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765464_640.jpg":"640x814","pp_26765464_480.jpg":"480x611","pp_26765464_340.jpg":"340x432","pp_26765464_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765466_1920.jpg":"1920x1080","k_26765466_1280.jpg":"1280x1280","k_26765466_1024.jpg":"1024x1024","k_26765466_640.jpg":"640x640","k_26765466_480.jpg":"480x480","k_26765466_340.jpg":"340x340","k_26765466_220.jpg":"220x220","o_26765466_1280.jpg":"1280x852","o_26765466_1024.jpg":"1024x682","o_26765466_640.jpg":"640x426","o_26765466_480.jpg":"480x319","o_26765466_340.jpg":"340x226","o_26765466_220.jpg":"220x146","h_26765466_1280.jpg":"1280x854","h_26765466_1024.jpg":"1024x683","h_26765466_640.jpg":"640x427","h_26765466_480.jpg":"480x320","h_26765466_340.jpg":"340x227","h_26765466_220.jpg":"220x147","pp_26765466_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765466_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765466_640.jpg":"640x814","pp_26765466_480.jpg":"480x611","pp_26765466_340.jpg":"340x432","pp_26765466_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26765451_1920.jpg":"1920x1080","k_26765451_1280.jpg":"1280x1280","k_26765451_1024.jpg":"1024x1024","k_26765451_640.jpg":"640x640","k_26765451_480.jpg":"480x480","k_26765451_340.jpg":"340x340","k_26765451_220.jpg":"220x220","o_26765451_1280.jpg":"1280x852","o_26765451_1024.jpg":"1024x682","o_26765451_640.jpg":"640x426","o_26765451_480.jpg":"480x319","o_26765451_340.jpg":"340x226","o_26765451_220.jpg":"220x146","h_26765451_1280.jpg":"1280x854","h_26765451_1024.jpg":"1024x683","h_26765451_640.jpg":"640x427","h_26765451_480.jpg":"480x320","h_26765451_340.jpg":"340x227","h_26765451_220.jpg":"220x147","pp_26765451_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765451_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765451_640.jpg":"640x814","pp_26765451_480.jpg":"480x611","pp_26765451_340.jpg":"340x432","pp_26765451_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15147593 Threads: 2 Questions: 3165073190 Slow queries: 7083323 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235250147 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) ) [link] => /mozaik/prostorija/baka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju-1372208 [printLink] => /mozaik/prostorija/baka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju-1372208?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 751788 [name] => vila šimica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-14 14:32:34 [main_article_id] => 0 [alias] => vila-simica [link] => /tag/vila-simica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 419880 [name] => Vila [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vila [link] => /tag/vila ) [2] => stdClass Object ( [id] => 341490 [name] => kuća za odmor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kuca-za-odmor [link] => /tag/kuca-za-odmor ) [3] => stdClass Object ( [id] => 279101 [name] => privlaka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => privlaka [link] => /tag/privlaka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KOJA LJEPOTICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26773689.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Real NIX Media [mainImageDesc] =>

Vila je izgrađena na parceli bake Šimice koja je tamo, nekada davno, imala vrt

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26773689.jpg [title] =>

Vila je izgrađena na parceli bake Šimice koja je tamo, nekada davno, imala vrt

Real NIX Media ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765455.jpg [title] =>

Projekt Vile Šimica  potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke ‘Donat‘ iz Zadra

Real NIX Media ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765458.jpg [title] => Real NIX Media ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765461.jpg [title] => Real NIX Media ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765453.jpg [title] => Real NIX Media ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765454.jpg [title] =>

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, dodani su elementi prirodnog drveta

Real NIX Media ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765456.jpg [title] => Real NIX Media ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765463.jpg [title] =>

Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju

Real NIX Media ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765465.jpg [title] =>

‘Master bedroom‘ osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu

Real NIX Media ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765462.jpg [title] =>

I u kupaonicama su neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima

Real NIX Media ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765450.jpg [title] =>

Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata

Real NIX Media ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765452.jpg [title] => Real NIX Media ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765457.jpg [title] => Real NIX Media ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765459.jpg [title] =>

Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora

Real NIX Media ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765464.jpg [title] =>

Dio krovne terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice

Real NIX Media ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765466.jpg [title] =>

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom

Real NIX Media ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26765451.jpg [title] =>

Veliki blagovaonski stol mami na okupljanje 

Real NIX Media ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Privlaka je selo udaljeno 18 kilometara od grada Zadra smješteno na jugoistočnoj obali Privlačkog zatona. Mjesto se razvilo duž obale kojom se izmjenjuju pješčane plaže i manje uvale bogate ljekovitim blatom. Blaga klima i plodno tlo pogoduju poljoprivredi i vinogradarstvu, te se na svakom koraku mogu vidjeti bogati vrtovi, bujni vinogradi i prekrasni maslinici koji se nasljeđuju unutar obitelji s koljena na koljeno.

Privlaka je u zadnje vrijeme prepoznata kao poželjna turistička destinacija što uveliko pridonosi razvoju i prosperitetu mjesta, ali ima i drugu stranu medalje koja se odnosi na gužvu, buku, nedostatak intime, apartmanizaciju u negativnom smislu.

Ekspanziji apartmana i vila koje traže svoje mjesto što bliže moru i obali, kontrira vila Šimica smještena u izoliranom djelu Privlake. Investitori su krenuli od ideje da sagrade luksuznu vilu koja će svojim sadržajem stanarima pružiti sav komfor potreban za odmor, ali pod uvjetom da lokacija bude takva da garantira mir, tišinu i privatnost.

---

---

---

image

Projekt Vile Šimica  potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke ‘Donat‘ iz Zadra

Real NIX Media
---

Osim ovih kriterija pri odabiru lokacije, postojali su i druge želje investitora – da vila nije na potpunoj osami, da u blizini bude barem mali dio sela kakvo je nekada bilo, odnosno starina koja odiše dalmatinskim šarmom nekih starih vremena i da su svi sadržaji i plaža na udaljenosti, kako Privlačani kažu "na noge", odnosno pješke.

Tražeći adekvatan teren za ostvarenje svoje vizije, vratili su se na parcelu koja je u obiteljskom vlasništvu investitora. Parcela se pokazala savršenim odabirom jer su svi kriteriji koje su postavili, zadovoljeni. Parcela je ostavština bake Šimice koja je tamo, nekada davno, imala vrt. Ideja o oživljavanju uspomene na baku Šimicu, da sagrade modernu vilu i nazovu je po njoj, odmah je oduševila vlasnike, te su krenuli u realizaciju.

---

image

Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora

Real NIX Media
---

Projekt ove vile potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke "Donat" iz Zadra. Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora. Posjed je ogradom zaštićen od znatiželjnih pogleda i pri samom ulasku u dvorište imate osjećaj da jedva čekate vidjeti što vas čeka iza ograde, kao da otvarate neku bombonjeru za koju znate da je fina, ali ne znate kojih okusa.

U vilu se ulazi kroz masivna vrata modernog dizajna koja nam otvaraju uvid u raskoš unutrašnjeg prostora. Već pri ulasku u hodnik, uočava se posvećenost detaljima i funkcionalnosti prostora i namještaja. Ulazni prostor otvara nam pogled na dnevni dio vile u kojem su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica. Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata. Osim što su sve prostorije komforne i prostrane, ono što izdvaja ovu vilu iz konkurencije je i visina stropova od 3 metra.

---

image

Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata

Real NIX Media
---

Ovom vanstandardnom visinom stropova prostor je dobio na vizualnom dojmu, a i na prozračnosti i volumenu. Podovi su popločani poliranim kamenim pločama dobivenim iz kamena Plano. Izrazito moderan interijer, oplemenjen je kamenom kako bi se povezali elemente tradicijske dalmatinske gradnje s elementima moderne arhitekture.

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, a ostajući pri ideji da se drži neutralnih tonova, dodani su elementi prirodnog drveta koji su diskretno uklopljeni djelomično kroz detalje i manje komade namještaja, a djelomično kroz zidne dekoracije. Naprimjer, prostor dnevnog boravka u kojem dominira kamin minimalističkog dizajna, upotpunjen je zidnim TV elementom izrađenim od prirodnog drveta po mjeri i vlastitom dizajnu, a umjesto klasičnih klub stolića, prostor uz fotelje upotpunjen je neobičnim drvenim stolićima.

---

image

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, dodani su elementi prirodnog drveta

Real NIX Media
---

Kutna garnitura za sjedenje izabrana je kako bi, osim što se uklapa u prostor, bila najudobnije mjesto za odmor i druženje s obitelji i prijateljima. Zamisao je da cijela kuća, a posebno ovaj dio u kojem je dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, budu omiljeno mjesto ukućana i ljeti i zimi. Mislilo se na svaki detalj, pa tako zimi, osim što vatra iz kamina daje poseban ugođaj, određeno je i mjesto za božićnu jelku kako bi bila vidljiva iz svih kutova ovog djela vile.

---

image

Veliki blagovaonski stol mami na okupljanje 

Real NIX Media
---

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom u kojem je terasa, te u nastavku dvorišta bazen. Bazen ima funkciju grijanja kako bi se mogao koristiti tijekom cijele godine. U stražnji dio prizemlja smještena je kupaonica, praonica i spremište. Zamisao je bila iskoristiti i istaknuti ljepotu stepenica. Nažalost, stepenice i stubišta su često pozicionirani u nekim skrivenim kutovima kuća i tu su samo da služe svrsi.

---

image

Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju

Real NIX Media
---

Ženski dio obitelji vlasnika, nije se vodio klasikom, već novim idejama. Tako su stepenice zamišljene i na kraju pozicionirane u centralnom djelu kuće i na neki način su kičma ovog objekta. Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju. Razmatralo se više ideja i prijedloga za dizajn stubišta i na kraju su se odlučili za armirano betonsku konstrukciju i klasična drvena gazišta.

Kako smo već rekli, stubište je osovina ove vile i vlasnici su željeli da i ostavlja dojam čvrstine i stabilnosti. Kako bi se ublažila masivnost i postigao balans između klasike i modernog, ograde na stepenicama su futurističkog dizajna. Veliki crni metalni okviri unutar kojih su "razbacane" metalne šipke asociraju na paukovu mrežu, te daju zanimljivost cijelom prostoru.

---

image

‘Master bedroom‘ osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu

Real NIX Media
---

Na katu su četiri spavaće sobe sa pripadajućim kupaonicama. Jedna spavaća soba je određena kao "master bedroom" koja osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu. U sobama prevladavaju smirujući tonovi bež, plave i sive boje sa zlatnim detaljima.

Veliki ormari su skriveni na način da su fronte ukomponirane s ukrasnim detaljima u ostatak prostora i time je dobijena cjelina koja zadovoljava visoke estetske, ali i funkcionalne kriterije.

---

image

I u kupaonicama su neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima

Real NIX Media
---

Kupaonice su često zahtjevne za održavanje, pa se odlučilo za keramiku izuzetno velikog formata (280x120 cm) kako bi se izbjeglo fugiranje i otežano održavanje. I u kupaonicama se ponavljaju neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima. Zanimljivo je da su u kupaonice, umjesto klasičnih malih kupaonskih prozora, stavili velike balkonske prozore-vrata. Time je postignuta komunikacija kupaonskog prostora s vanjskim prostorom, odnosno pogledom u prirodu. Kupaonice bi trebale biti privatna spa oaza i trudili su se postići takav efekt ostavljajući prostora i za kupaonsko bilje i zelenilo.

Zadnju etažu čini krovna terasa. Ovaj nije samo krov, već jedan dodatan potpunu uređen prostor koji je opremljen tako da ga stanari uistinu koriste i maksimalno uživaju. Dio terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice. U nenatkrivenom dijelu je sunčalište i jacuzzi. Još je teško reći da li je ovdje ljepši pogled na izlazak ili zalazak sunca.

---

image

Dio krovne terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice

Real NIX Media
---

Velik dio namještaja je brendiran, a ormari i kuhinja su rađeni po mjeri i prema zamislima vlasnika. Posebnu pažnju, vlasnici su posvetili rasvjeti. Veliki broj rasvjete je skriven, jer nisu htjeli gušiti prostor masivnim lusterima. Odlučili su se na skrivenu rasvjetu koja osigurava dovoljno svjetlosti, a vidljivi lusteri i lampe su minimalističke visilice koje samo dodatno naglašavanju veličinu i visinu prostora.

Dvorište je planski uređeno i ozelenjeno. Kompletno navodnjavanje zelenih površina olakšava održavanje. Birali su biljke koje prevladavaju u ovom kraju.

Ovo je još uvijek onaj netaknuti dio Privlake i to je ono što su investitori tražili. Nema gužve i galame turista. Nedaleko od ove vile nalaze se stare kamene kuće u nizu. Neke su zapuštene, a neke su vlasnici obnovili. U ulici nema puno prometa, pa još uvijek možete vidjeti kako se djeca igraju po cesti.

---

image

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom

Real NIX Media
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media Real NIX Media
Real NIX Media

Vila je izgrađena na parceli bake Šimice koja je tamo, nekada davno, imala vrt

Real NIX Media

Projekt Vile Šimica  potpisuje inženjerka građevine Sanja Balta iz tvrtke ‘Donat‘ iz Zadra

Real NIX Media

Kako prostor ne bi djelovalo hladan, dodani su elementi prirodnog drveta

Real NIX Media

Stepenice su ukras cijelog dnevnog prostora i savršeno se uklapaju

Real NIX Media

‘Master bedroom‘ osim što ima vlastitu kupaonicu, u sobnom prostoru ima i samostojeću kadu

Real NIX Media

I u kupaonicama su neutralni tonovi sive i bež boje sa zlatnim detaljima

Real NIX Media

Dnevni dio prostire se na 70 kvadrata

Real NIX Media

Vila se prostire na 370 metara četvornih stambenog prostora

Real NIX Media

Dio krovne terase je natkriven i u njemu su vanjska kuhinja, grill, te veliki stol i stolice

Real NIX Media

U ljetnim mjesecima velike staklene stijene se otvaraju, te povezuju unutrašnji prostor s vanjskim djelom

Real NIX Media

Veliki blagovaonski stol mami na okupljanje 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/baka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju-1372208 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ec9316526d6bb7189c571812ff621073c77ea5e9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Baka+%C5%A0imica+nije+mogla+zamisliti+da+%C4%87e+njen+vrt+bit+pretvoren+u+ovo%21+Pogledajte+%C5%A1to+su+unuci+stvorili+u+spomen+na+nju&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fbaka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju-1372208 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fbaka-simica-nije-mogla-zamisliti-da-ce-njen-vrt-bit-pretvoren-u-ovo-pogledajte-sto-su-unuci-stvorili-u-spomen-na-nju-1372208 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KOJA LJEPOTICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
ProstorijaKOJA LJEPOTICA

Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju

Piše Olgica Grizelj-Ivić
14. ožujka 2024. - 15:52

Privlaka je selo udaljeno 18 kilometara od grada Zadra smješteno na jugoistočnoj obali Privlačkog zatona. Mjesto se razvilo duž obale kojom se izmjenjuju pješčane plaže i manje uvale bogate ljekovitim blatom. Blaga klima i plodno tlo pogoduju poljoprivredi i vinogradarstvu, te se na svakom koraku mogu vidjeti bogati vrtovi, bujni vinogradi i prekrasni maslinici koji se nasljeđuju unutar obitelji s koljena na koljeno.

Privlaka je u zadnje vrijeme prepoznata kao poželjna turistička destinacija što uveliko pridonosi razvoju i prosperitetu mjesta, ali ima i drugu stranu medalje koja se odnosi na gužvu, buku, nedostatak intime, apartmanizaciju u negativnom smislu.

Ekspanziji apartmana i vila koje traže svoje mjesto što bliže moru i obali, kontrira vila Šimica smještena u izoliranom djelu Privlake. Investitori su krenuli od ideje da sagrade luksuznu vilu koja će svojim sadržajem stanarima pružiti sav komfor potreban za odmor, ali pod uvjetom da lokacija bude takva da garantira mir, tišinu i privatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:50