StoryEditorOCM
PanoramaODRŽAO LEKCIJU

‘Srića šta ti ne igraš za Hajduka, ti bi se obisija!‘: morate čuti što su sve pričali Rađa i Ivanišević

Piše Milena Budimir
20. ožujka 2024. - 12:32
Dino Rađa na sinoćnjem Pričiginu u Splitu: Mi smo trenirali i po deset sati dnevno, ozbiljno, bez pretjerivanja! Nakon treninga nismo bižali doma, još bi par sati šutirali na koš, rukon, nogon, guzicon, s crte, s tribine... Majka uspjeha je broj ponavljanja!Jakov Prkić/Cropix

Kako je Ivica Ivanišević izvukao priče iz Dina Rađe, legende svjetske košarke? Jednostavno! Prava pitanja dobila su prave odgovore na splitskom Pričiginu.

Doznali smo kako kako Dino svim medaljama i nagradama usprkos - ne podnosi poraz. Ali, ono, apsolutno! Dakle, taj ni rođenoj djeci ne oprašta ukoliko ga (kojim slučajem i rijetko, naglasio je, op.a.) dobiju na karte.

- Srića šta ne igraš u Hajduka, da tamo igraš ti bi se obisija - servira mu je Ivanišević.

- Hajduk bi, da ja igran za njega – bija prvak! - vratija je udarac košarkaš, pa smo doznali i kako je službeno zabilježeno da je i na Poljudi i na Maksimiru zabio gol za voljeni klub.

U prijateljskim utakmicama, ali svejedno...

Košarka. Gdje je problem?, upitao je Ivanišević, je li moguće da smo "zaboravili" igrati?

- U Hrvatskoj se košarci više ne radi! Problema je više. Malo se trenira, roditelji su luđaci, a igrači rade za menadžere, umjesto da je obrnuto - odmah je u glavu servirao Rađa niz problema.

image

Dino Rađa i moderator Ivica Ivanišević na sinoćnjem Pričiginu

Jakov Prkić/Cropix

- Svaki roditelj vidi Modrića, vidi Kukoča, vidi sto milijuna, ali ne vide ono što je iza toga! Triba radit ka pas! Triba imat sriće da se ne ozlijediš, triba imat zdrav sustav uz sebe. A danas svi sve znaju! Izgubiš tri utakmice i odmah si pokojni - kazao je.

Njegova je generacija voljela košarku, trenirali su i po deset sati dnevno, ozbiljno, bez pretjerivanja. Nakon treninga nisu bježali doma, već bi još par sati šutirali na koš, "rukon, nogon, guzicon, s crte, s tribine".

- Majka uspjeha je broj ponavljanja! - naglasio je Rađa.

I ulaganje u sport! Ali ne ono tipa "kupit ću igrača", već ulaganje u infrastrukturu.

- Dvorana na Gripe ne zadovoljava potrebe KK Split! Treninzi su tamo cijeli dan, juniori, kadeti, seniori, a di ćemo sa školon košarke? A tek liti, tamo je 60 stupnjeva, ne možeš tamo trenirat. To sve triba srušit i sagradit novu dvoranu, ispod tribina smistit teretane, kuhinju, internat - nabrajao je prekaljeni sportaš i košarkaški velikan.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:59