StoryEditorOCM
PanoramaŠPANJOLSKA

Princeza Leonor u utorak puni 18 godina, svi se pitaju kakva je. Zbog pretjerane zaštite roditelja o njoj se malo zna

Piše MOZAIK SD
27. listopada 2023. - 18:33

Ostalo je tek nekoliko dana do 18. rođendana španjolske princeze Leonor. Svoju punoljetnost proslaviti će 31. listopada. Španjolska kraljevska obitelj objavila je seriju još neviđenih fotografija iz 18 godina života princeze Leonor.

"Do sada je glavna briga kraljevske obitelji i roditelja bila zaštita privatnosti prijestolonasljednice u mjeri koja je često neprovediva - ali to će se uskoro promijeniti", napisao je nedavno popularni časopis "Lecturas". Novine" La Voz de Galicija" nedavno su primijetile: "Bilo je malo spontanih trenutaka koje smo doživjeli do sada u životu princeze." 

image

Španjolska kraljevska obitelj

Miguel Riopa/Afp

Zapravo, dok druge europske kraljevske kuće daju nasljednicima prijestolja i njihovoj braći i sestrama više slobode i često ih predstavljaju kao normalnu djecu i mlade ljude kojima je puno toga dopušteno, javna pojavljivanja Leonore i Sofíje (16), dvije kćeri kralja Felipea (55) i kraljice Letizije (51), do sada su planirane do najsitnijih detalja.

image

Princeza Leonor 

Pierre-philippe Marcou/Afp

"Leonor i Sofía su tajna", piše "Lecturas" i pita: "Kakve su u svakodnevnom životu? Imaju li prijatelje? Idu li u kino? Što vole jesti?" Mnogo pitanja na koja još uvijek nema odgovora. Ali informacije ipak zadnjih dana stižu na kapaljku. Časopis "Hola!", koji je dobro upućen u madridsku kraljevsku obitelj, uvjerava  da je Leonor, koja će u jednom trenutku postati kraljica i šef države Španjolske, pomalo sramežljiva, ali u isto vrijeme izravna, razborita i dobro organizirana djevojka, kao i dobra učenica. Njezini hobiji uključuju odbojku, balet i jahanje. Ona također voli svirati violončelo, pišu.

image

Španjolska kraljevska obitelj

Jaime Reina/Afp

Leonor je u javnosti zadnji put viđena  prošlog tjedna, na predstavljanju dodjele nagrada Princeza od Asturiasa u Oviedu. Ponosno je izjavila: "Svjesna sam svoje dužnosti".

image

Princeza Leonor 

Pau Barrena/Afp

Svi čekaju utorak i 18. rođendan, pa nam samo preostaje vidjeti kakvo će slavlje mladoj princezi prirediti obitelj i u kojoj mjeri će s javnosti podijeliti informacije o tom događaju.

image

Princeza Leonor 

Jaime Reina/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:33