StoryEditorOCM
Panoramaidealno za vikend

Planirate proljetno putovanje? Obavezno posjetite ovaj spektakularni festival, ostat ćete bez teksta: evo što vas čeka

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
19. ožujka 2024. - 09:00

Ako planirate proljetno putovanje i tražite najljepši način da se oprostite od tmurnih zimskih dana te zakoračite u najšarenije doba godine, imamo odličnu ideju! Posjetite jedan od najpoznatijih i najpopularnijih festivala na svijetu – Festival svjetla Zagreb, koji se ove godine odvija od 20. do 24. ožujka.

Dolazak proljeća uvijek iščekujemo s posebnim veseljem, a Festival svjetla u našem glavnom gradu, ove godine donijet će spektakularnu proslavu ovoga predivnoga godišnjeg doba. Grad Zagreb, onakav kakav znate, tih večeri bit će presvučen u novo ruho. Ova manifestacija spojit će umjetnost, dizajn, spektakl i arhitekturu, pretvarajući ulice grada u scenu punu svjetlosnih čarolija.

– Ovogodišnji Festival šalje snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode i održivosti. Naime, kroz suradnju s WWF (World Wide Fund for Nature) Adria posebnu pažnju skrećemo na zaštitu prirode, kao i našu odgovornost prema okolišu i budućim generacijama. Kroz zajedničku suradnju možemo staviti dodatan naglasak na sinergiju planeta Zemlje i živih bića, održivost i zaštitu prirode, a, s tim u vezi, Festival svjetla Zagreb pridružit će se globalnom događaju Sat za planet Zemlju. Tako će se, u subotu, 23. ožujka, u 20:30 sati, simbolično ugasiti svjetla na svim festivalskim lokacijama u trajanju od 15 minut u subotu. Kao glavni simbol Festivala, odabrali smo sljemensku proljetnicu – šumsku ciklamu, zaštićenu biljku koja nas podsjeća na nužnost zaštite prirodnih ljepota i divljih vrsta – otkriva nam direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

29 atrakcija na 24 lokacije

Tijekom pet dana festivala, domaći i inozemni umjetnici transformirat će ulice, parkove, trgove i građevine u slikarska platna za razigrane scenografije inovativne umjetnosti pa će tako svi posjetitelji moći uživati u čak 29 atrakcija na sveukupno 24 popularne zagrebačke lokacije.

image
Marin Tomas
image
Marin Tomas

Program festivala spojit će najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti s impresivnom modernom tehnologijom, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo za cijelu obitelj.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, raznobojni objekti i zaigrane animacije, već i pozitivne emocije te doček toplijih i dužih dana koje svi željno iščekujemo. Stoga je ovo idealna prilika da prošetate gradskim ulicama s obitelji, djecom ili boljom polovicom i doživite proljeće na potpuno novi, zanimljiv i drugačiji način!

image
Samir Ceric Kovacevic
image
D. Miloslavic
image
Marin Tomas

Hrvatska na karti svjetskih destinacija

Festival svjetla Zagreb postao je jedna od manifestacija koja privlači i oduševljava brojne posjetitelje, stavljajući glavni grad Hrvatske na kartu svjetskih destinacija poput Berlina, Amsterdama, Sofije i Praga. Ova spektakularna manifestacija donosi vizualnu čaroliju u srce gradova, pretvarajući ih u pravu umjetničku galeriju na otvorenom.

Ovo je prilika za sve generacije da zajedno uživaju u jedinstvenom doživljaju umjetnosti i kreativnosti. Djeca će biti očarana svjetlosnim igrama i pričama koje se prepliću na fasadama zgrada, dok će odrasli imati priliku za romantičnu šetnju gradom obasjanim svjetlima.

image
J. Duval

Stoga, ove godine planirajte na vrijeme i uživajte u čarima proljeća dok istražujete prekrasne svjetlosne instalacije koje će, na kratko, oživjeti gradsku scenu i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve koji ih posjete.

Festival svjetla Zagreb, bit će otvoren od 18 do 23 sata, a ulazak na sve programe je besplatan. Sve informacije kao i mapu svih lokacija pronađite na službenoj stranici festivala.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i TZ Zagreb.

image
TZ Zagreb
image
Samir Ceric Kovacevic
image
J. Duval
image
D. Miloslavic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:55