StoryEditorOCM
PanoramaIMAJTE MJERU

Evo kako prepoznati da koristite previše deterdženta prilikom pranja robe, pripazite jer može stvoriti probleme

Piše MOZAIK SD
27. kolovoza 2023. - 07:30

Sigurno ste mnogo puta posegnuli za odjećom iz perilice, očekujući nešto mekano i osjetljivo, da biste došli do hrpe grube tkanine koja je vrlo kruta i neudobna za nošenje, piše klix.ba.

Velike su šanse da koristite previše deterdženta za pranje rublja. Iako će deterdžent očistiti prljavštinu i mrlje, na kraju će ipak stvoriti novi problem. Naime, ostaci deterdženta koji nisu dobro isprani uzrokovat će da odjeća bude gruba na dodir i izgrebana prilikom nošenja.

Previše deterdženta stvorit će puno pjene u perilici zbog čega će se dijelovi odjeće ‘zalijepiti‘ jedan za drugi pa se neće dobro oprati.

Količina deterdženta koju biste trebali dodati razlikuje se od marke do marke, ali imajte na umu da se na poleđini vaše boce može preporučiti korištenje više od dvije žlice po punjenju.

Dvije žlice dovoljne su za profesionalnu mašinu u koju stane oko 12 kilograma rublja ili jedna žlica deterdženta za prosječnu mašinu u koju stane oko 8 kilograma rublja.

Neki proizvođači deterdženata lagat će na etiketi. Međutim, zapamtite, oni prodaju proizvod i žele da vi kupite više toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:35