StoryEditorOCM
PanoramaRUPA U ZAKONU

Domišljati Nijemac pronašao način kako nasamariti državu. Postao je otac čak 24 djece

Piše Vijesti SD
27. veljače 2024. - 19:48

Jonathan A. je Nijemac koji je pronašao rupu u njemačkom zakonu, zahvaljujući ćemu je postao fiktivni otac brojne djece. Postavši njihov otac na papiru, majke te djece bi dobivale boravišnu dozvolu i socijalnu pomoć. On je do sada priznao čak 24-ero djece. Budući je Jonathan Nijemac, djeca koju je priznao, njihove majke i drugi rođaci - automatski su dobivale pravo boravka u Njemačkoj. Za sada su tu 94 osobe. 

Autori ovog izvještaja za njemački javni servis ARD su došli do podatka da je "samo Jonathon A. prouzrokovao troškove socijalnog osiguranja znatno veće od 1,5 milijuna eura godišnje. Kako se navodi, u Njemačkoj ne postoji centralni registar civilnog statusa iz razloga zaštite podataka, pa se ne može vidjeti koliko je djece netko već priznao.  A većinu očinstva potvrđuju notari.

Upravo zbog toga nije teško prevariti sistem, pa se nerijetko događa priznanje djece, iako nisu zapravo njihova. Često su u to upleteni i beskućnici koji dobivaju ogromni novac za ovo "djelo". Lažno priznanje se ne može povući, a također nije kažnjivo zakonom.

– Lažno očinstvo je omogućavanje ljudima koji zapravo nemaju izgleda na boravak u Njemačkoj, da ipak ovdje ostanu. Ovi ljudi su spremni platiti novac za to, obično osobi koja preuzme fiktivno očinstvo – rekao je Axel Boshamer iz imigracijskog ureda vlade okruga Arnsberg. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:40