StoryEditorOCM
Panoramanoćna mora

Djeca se tetovirala na ljetovanju pa im ostali ožiljci za cijeli život: Zabrinuta mama šalje upozorenja

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2023. - 21:03

Matthew i Monica bračni su par iz Engleske čiji se odmor s djecom pretvorio u noćnu moru. Umjesto po plažama, trčalo se po bolnicama, zbog zaraza kojima se nitko nije nadao, piše telegraf.rs.

Naime, ove su godine sa sinovima Charliejem (7) i Olliejem (9) odlučili uživati ​​u Turskoj, a nekoliko dana prije povratka s mora sinovima su omogućili da se tetoviraju kanom u hotelu u kojem su odsjeli. Ovo zadovoljstvo koštalo ih je samo 35 eura.

Ollie je odlučio dobiti vuka od 10 centimetara na prsima, a njegov sedmogodišnji brat Charlie želio je nogometnu legendu Cristiana Ronalda na lijevoj nozi.

Nije prošlo dugo prije nego što se Ollie počeo žaliti na svrbež i peckanje u prsima. Ubrzo se tetovirano područje počelo gnojiti i postalo vidljivo inficirano.

Vjeruje se da je zadobio opekline uzrokovane parafenilendiaminom (PPD) - kemikalijom koja se obično nalazi u crnoj kani i tamnim bojama za kosu.

Nakon odlaska liječniku opće prakse i bolnici, liječnici su potvrdili da se radi o kemijskoj opeklini, previli je i propisali antibiotike.

Iako se Ollie sada oporavlja, njegova mama kaže da se boji da će mu za cijeli život ostati ožiljak u obliku tetovaže.

- Ollie je bio toliko uzbuđen što će se tetovirati kanom, ali je počelo svrbjeti i curiti nekakva žuta tekućina, točnije gnoj. Pokušali smo ga skinuti, ali bilo je prekasno i samo je počelo biti gore. Brzo su mu se pojavili žuljevi, a odjeća i pokrivači bili su mu prekriveni žuto-crvenim mrljama. U bolnici su nam rekli da Ollie ima vrlo jaku reakciju na crnu kanu. Ono što je trebalo biti mala blagdanska zabava ostavilo je mog dječaka za cijeli život, rekla je.

Ova vrsta kane zabranjena je u mnogim zemljama, ali nažalost po ovu obitelj, dječak se s njom susreo.

- Osjećam se krivom kao majka. Bila je zabavna ideja učiniti to na odmoru i osjećam se krivim što sam im to dopustio. Stoga, prije nego što odlučite tetovirati svoje dijete, razmislite još jednom. Naučena lekcija za nas - kaže mama.

image
Facebook

Monica kaže da su i njezinom mlađem sinu ostali crveni tragovi na mjestima gdje je nacrtao svog idola u nogometu.

- Prvo sam mislio da je to samo Ollie jer ona ima osjetljiviju kožu, ali Charlie ima neke crvene točkice na koži na mjestu gdje je bila Ronaldova glava od kane. Srećom, nije ni blizu tako loša kao Olliejeva tetovaža,” rekla je Monica.

Hotelsko-turistička organizacija obaviještena je čim su se vratili iz bolnice, a Monica sada želi podići svijest o opasnostima privremenih tetovaža kako bi spriječila da još jedno dijete prođe kroz istu muku, piše telegraf.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:41