StoryEditorOCM
Panoramazanimljiv rezultat

50 godina dugo istraživanje je završeno; ovaj tip djece najčešće dobro zarađuje i obogati se u životu

Piše MOZAIK SD
29. ožujka 2024. - 20:54

Djeca koja su u školi pokazivala agresivno ponašanje, poput nasilnika i onih "kratkog fitilja", vjerojatnije su više zarađivati ​​u srednjim godinama, ali i završiti u zatvoru - zaključak je istraživanja koje je trajalo pet desetljeća.

Suprotno uvriježenom mišljenju da školski nasilnici ne doguraju daleko u kasnijoj životnoj dobi, nova studija stručnjaka s Instituta za društvena i ekonomska istraživanja Sveučilišta u Essexu otkrila je da je vjerojatnije da će oni zapravo biti zadovoljniji na poslu i biti poželjniji pozicije.

U istraživanju su korišteni podaci gotovo 7000 ljudi rođenih 1970-ih, a Cousins ​​je analizirao podatke i mišljenja školskih učitelja koji su procjenjivali socijalne i emocionalne vještine djece kad su imala 10 godina, a zatim ih usporedili s njihovim trenutnim životnim pozicijama 2016. bilo ih je 46..

image
/Shutterstock

"Otkrili smo da su ona djeca, za koju su učitelji procijenili da imaju problema s pažnjom, odnosom s vršnjacima i emocionalnom nestabilnošću, kasnije u životu manje zarađivala." Iznenadili smo se, međutim, kada smo pronašli snažnu povezanost između agresivnog ponašanja u školi i bolje zarade tijekom života“, kaže jedna od autorica studije, profesorica Emilia del Bono.

Vrlo je moguće da su učionice mjesta natjecanja i da djeca koriste agresiju kako bi se prilagodila za pobjedu.

"Kasnije to ponašanje prenose na radno mjesto gdje se nastavljaju agresivno natjecati za bolje plaćene poslove." Možda bismo trebali preispitati disciplinu u školama i tu osobinu kod djece kanalizirati na pozitivniji način”, rekao je Del Bono, prenosi Nova.

Također napominje da bi u službenim krugovima trebalo prepoznati važnost socijalno-emocionalnih vještina te poduzeti mjere za promicanje takvog ponašanja.

"Naše analize pokazuju da bismo morali više podržati one koji se bore s pažnjom i materijalom ili s prijateljima i emocijama - kako bismo spriječili dugoročni negativni utjecaj na njih tijekom života", istaknula je autorica studije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:14