stdClass Object ( [id] => 287355 [title] => Saša Radulović: HPV je moguće izliječiti aromaterapijom u samo 40 dana [alias] => sasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana [catid] => 267 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Infekcije HPV-om (humanim papiloma virusom) i posljedice tih infekcija već više od četiri desetljeća zaokupljaju pažnju znanstvenika diljem svijeta. Tako je Harald zur Hausen koji se smatra pionirom moderne virologije, još 1976. godine postavio hipotezu o vezi između infekcije  HPV-om  i nastanka raka vrata maternice, što je kasnije i dokazao.

Ovaj ugledni njemački virolog 2008. godine dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju i medicinu i to baš za iznimna postignuća na području virologije osobito u dokazivanju veze ove infekcije i raka. On smatra da bi radi prevencije trebalo cijepiti i dječake, a ne samo djevojčice, a što se tiče nuspojava cjepiva koje kod mnogih ljudi izazivaju strah i podozrenje, istakao je da se ozbiljne nuspojave pojavljuju samo kod jednog od 100.000  cijepljenih.

Većina liječnika preporuča cijepljenje djece još prije  adolescencije, makar nitko još sa sigurnošću ne može reći koliko dugo traje takva zaštita. Liječnici  također savjetuju  odgovorno spolno ponašanje i upotrebu kondoma.

Podsjetimo, infekcija humanim papiloma virusom danas se vjerojatno jedna  od najčešće spolno prenosivih bolesti koja pogađa oba spola. Izvor HPV infekcije isključivo je čovjek, a prenosi se bilo kojim oblikom spolnog kontakta, no najčešće direktnim kontaktom s inficiranim vratom maternice, stidnicom, penisom ili anusom.

Do danas su znanstvenici suvremenim metodama detektirali preko sto tipova HPV-a od kojih su neki povezani sa dobroćudnim promjenama  na koži i sluznici, a neki visokorizični tipovi s abnormalnostima epitela grlića maternice.

Kronična HPV infekcija povisuje rizik nastanka raka vrata maternice za 60-70 posto. Najveći broj infekcija HPV-om događa se tijekom adolescencije, pa je edukacija, razgovor s liječnikom i odgovorno spolno ponašanje od ključne važnosti. Procjenjuje se da između 80 –100 posto djevojaka u dobi između 18 – 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, a njih oko 30-tak posto razvija simptome infekcije koje potom pristupaju složenom medicinskom liječenju.

Alternativne terapije

Žene koje su zaražene HPV-om, a odluče se za alternativno liječenje ili, uz konzultaciju s liječnikom i ginekologom, na nadopunu već propisane terapije susreću se sa širokim izborom preparata među kojima su antioksidativni  vitamini i kombinacije B kompleksa s folnom kiselinom, preparati  s hipericinom (iz gospine trave) čiju je efikasnost protiv velikog broja virusa potvrdila i klinička studija u SAD-u, ekstrakti aloa vere koji djeluju poticajno na imunitet, ekstrakt zelenog čaja koji lokalnom primjenom djeluje na genitalne bradavice, različite vaginalete koje na prirodan način stimuliraju lokalni imunološki odgovor rodnice, te aromaterapija.



- Iako aromaterapija nije svemoguća i ima svoje granice, ipak postoji znatan broj bolesti i tegoba koje upotreba kemotipiziranih eteričnih ulja može biti uspješna, tvrdi Saša Radulović, voditelj Udruge "Anias de Moras" i aromaterapeut  educiran na francuskoj školi koja primjenjuje botanički i kemijski definirana eterična ulja u obliku kapsula, pudera, supozitorija, vagitorija (vaginaleta), uljnih mješavina, gelova, krema...Riječ je o desetljećima starim običajima ove škole koja ne priznaje pobjedu HPV virusa.

Udruženi napad

- Utvrdio sam da su kod infekcija HPV-om, ali i kod gljivičnih infekcija te različitih tegoba koje pogađaju vaginu, rodnicu i grlić maternice posebno djelotvorni vagitoriji koji aplikacijom otpuštaju ljekovite sastojke eteričnih ulja u krv, te na taj način djeluju iscjeljujuće, kaže Radulović.

Naime, kemijski spojevi u eteričnim uljima poput oksida, monoterpenskih alkohola i fenola sinergijski djeluju protiv mnogih vrsta virusa, pa tako i protiv herpes simplex virusa i HPV-a. Zabilježeno je i pozitovno djelovanje eteričnih ulja na patogene bakterije i gljivice koje zbog neliječenja virusne infekcije mogu izazvati nove i ozbiljnije tegobe.

Danas postoje antibiogrami i klinička ispitivanja koja to i dokazuju, ističe Radulović, te otkriva da HPV ne može izdržati udruženi napad šest eteričnih ulja i dva biljna ulja. Pomnim doziranjem eteričnih ulja ravensare, niaulija, čajevca, lista cimetovca, klinčićevca i eukaliptusa polibrakteje kripton s biljnim uljima tamanua i kantariona  i njihovim miješanjem sa voskastom bazom koja daje tvrdoću samim vaginaletama, može se jednostavno izraditi djelotvoran pripravak, kazao nam je Radulović i otkrio karakteristike tih šest snažnih ulja.

Snažnih  šest

Eukaliptus polibrakteja kripton ključno eterično ulje u djelovanju na HPV  pokazuje zadivljujuće djelovanje na sve virusne infekcije urogenitalnog sustava, kaže ovaj aromaterapeut te dodaje:

- Ne znam kakvi bi bili rezultati bez ovoga ulja, kojeg na ključnim tržištima u posljednje vrijeme nema, zbog čega sam jako zabrinut. Pojedini brandovi kvalitetnih eteričnih ulja već više od 6 mjeseci nemaju dostupno ulje ovog eukaliptusa. Kontaktirao sam i kolege u Francuskoj koji također potvrđuju nestašicu.

Pitam se, je li riječ o o slabom prinosu ili je možda neki od lobija uvidio nepobitnu moć i djelotvornost ovih eteričnih ulja koja se primjenjuju  bez nuspojava i gotovo sa stopostotnim rezultatima, što je zaista zapanjujuće i ne bi me čudilo da nekome to smeta, ističe naš sugovornik.

Ulje niaulija već niz godina privlaži pažnju zbog sadržaja monoterpenola koji ima izrazito jak antivirusni učinak uključujući i djelovanje čak na HIV virus, a eterično ulje ravensare u Hrvatskoj svake zime postaje sve traženije jer kao glavnu indikaciju ima djelovanje na viruse.

- Na temelju iskustva mogu reći da se niauli potvrdio kako doista pomaže kod gotovo svih vrsta infektivnih bolesti, od dišnih infekcija, upale srednjeg uha, Infekcije Herpes virusima do zadovoljavajućeg djelovanja na HPV viruse.



Eterično ulje lista cimetovca također pokazuje iznimno antivirusno djelovanje, a djeluje i imunostimulirajuće povećavajući proizvodnju imunoglobulina A koji štiti sluznicu.

Ova vrsta eteričnog ulja za razliku od kore cimeta daleko manje iritira, a jedan od sastojaka (eugenol) primjenjuje se i kod infekcija usne šupljine te drugih virusnih i bakterijskih infekcija.

Eterično ulje čajevca danas već mnoge žene znaju samoinicijativno kapati na tampon kod prvih znakova infekcije odnosno upale. Čajevac, kao endemska biljka Australije, pokazuje zapanjujuće pozitivno djelovanje na imunitet čovjeka! Vjeruje se kako su Aboridžini čajevcem liječili mnoge bolesti tisućama godina prije nego što je otkriveno kako ova biljka ima višestruko jače antiseptičko djelovanje od tada većine široko rabljenih ljekova od kojih mnogi imaju zastrašujuće nuspojave. 

Pokazalo se uspješnim u borbi protiv velikog broja virusa, bakterija i gljivica. Velik  broj znanstvenih studija proučavao je djelotvornost čajevca i protiv bakterije MRSA-e koja uzrokoje bolničke infekcije, a otporna je na većinu dostupnih antibiotika. Pokazalo se da i MRSA s teško dobiva rat s čajevcem.

Radi li se o sinergiji spojeva u eteričnom ulju čajevca ili tek novom prirodnom antibiotiku na koji  MRSA za sada ne pokazuje rezistenciju  teško je sa sigurnošću reći. Međutim, praksa je pokazala da se većina virusnih i bakterijskih infekcija danas može s uspješno liječiti upotrebom čajevca, svjedoči Radulović.

I klinčićevac ima izrazito antibakterijsko i antivirusno djelovanje kod urogenitalnih infekcija, stimulira organizami djeluje kao blagi anestetik kod problema u usnoj šupljini, infekcija, gingivitisa, granuloma, a Infekcije Herpes virusima (herpes zoster, herpes simplex) prolaze puno brže ako se u liječenju primjenjuje ovo eterično ulja. Može se primjeniti i kod kroničnog bronhitisa, sinusitisa i asmatičnog bronhitisa te u liječenju tropskih bolesti.

- Neke su žene  uz pomoć već opisanih vagitorija uspjele trajno izlječiti infekciju HPV-om. Najčešće, neovisno o nalazu CIN-a većini je bila dovoljna  samo jedna terapija u trajanju od četrdesetak dana, tvrdi aromaterapeut.

javorka luetić, foto: shutterstock

Mirisne vaginalete pobijedile HPV

- Prije 4 godine dijagnosticiran mi je HPV visokog rizika CIN I, a ubrzo nakon toga CIN I/II. Klasična medicina držala se mantre da za to nema lijeka, da treba stalno pratiti i po potrebi operirati. Bila mi je muka svaka četiri mjeseca ići na preglede da bi doktori  zaključili "NIŠTA". Bilo je to baš maltretiranje, osim što sam zbog dobro poznatog  stanja u našem zdravstvu, svaki put za obavljanje pregleda morala uzeti slobodan dan.

Isprobala sam razne alternativne metode, podizanje imuniteta, čajeve, etreična ulja, tretman rekonekcije...ništanije pomoglo, a potrošila sam jako puno novaca. Slučajno sam na netu pronašla neki članak o francuskoj aromaterapiji koja uspješno rješava problem HPV-a. Odmah sam kontaktirala Anias de Moras, i dobila sam odgovor da tretman vaginaletama traje dva  mjeseca,  ali nakon toga ću se riješiti HPV-a, svjedoči S.B. ( 40) iz Labina.

Rekla sam, ajde da probam još i to makar mi je tretman bio preskup. Osim što predivno mirišu, vaginalete su stvarno odradile svoj posao. Nakon toga svaki PAPA test mi je uredan, nema ni traga HPV-u. I još nešto, doktori znaju za to ali ne preporučuju pacijenticama, saznala sam za to kad sam svom doktoru rekla kako sam izlječila HPV, otkriva S.
Kondilomi - česti gosti kod muškaraca

Humani papiloma virus uzročnik je i kondiloma (vrsta infekcije kože i genitalne sluznice), a uzrokuje dvije vrste oboljenja: condyloma acuminatum kod koje se pojavljuju izrasline slične bradavicama na vanjskim spolnim organima, te manje uočljiva condyloma latum koja uzrokuje pliće bradavice koje napadaju stidnicu i analni otvor i kod muškaraca i kod žena.

Često nema nikakvih vidljivih znakova oboljenja, a ponekad se javlja nadraženost ili svrbež oko stidnice te bol tijekom snošaja. No, bradavica se može pojaviti  i mjesecima nakon spolnog odnosa sa zaraženom osobom. U 95 posto slučajeva kondilomi se prenose spolnim putem, a ostalih 5 posto sučajeva može biti posljedica loše higijene. Konzultacija s liječnikom zbog svih izraslina oko genitalnih organa jenužna.

Tradicionalna fitoterapija za liječenje kondiloma sugerira oparak od cvjetova lavande što je usko povezano sa aromaterapijom. Aromaterapijski pripravak eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia) ima u najmanjem postotku, jer ključna eterična ulja koja liječe kondilome moraju u svojem kemijskom sastavu sadržavati spojeve koji se nalaze i u vaginaletama za liječenje HPV-a kod žena.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasni virus [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-09-24 12:12:37 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-09-24 17:17:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-09-24 19:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 65 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 267 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovija saznanja i savjeti za ljepotu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Ljepota [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/09/24/hpv.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x480" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 267 [name] => Ljepota [alias] => ljepota [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4352116 Threads: 3 Questions: 136931145 Slow queries: 58476 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4097879 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/ljepota ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /mozaik/ljepota/sasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana-287355 [printLink] => /mozaik/ljepota/sasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana-287355?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 225729 [name] => hpv [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hpv [link] => /tag/hpv ) [1] => stdClass Object ( [id] => 420002 [name] => aromaterapija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aromaterapija [link] => /tag/aromaterapija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasni virus [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Saša Radulović: HPV je moguće izliječiti aromaterapijom u samo 40 dana [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-11-23-19-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/24/hpv.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/24/hpv.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Infekcije HPV-om (humanim papiloma virusom) i posljedice tih infekcija već više od četiri desetljeća zaokupljaju pažnju znanstvenika diljem svijeta. Tako je Harald zur Hausen koji se smatra pionirom moderne virologije, još 1976. godine postavio hipotezu o vezi između infekcije  HPV-om  i nastanka raka vrata maternice, što je kasnije i dokazao.

Ovaj ugledni njemački virolog 2008. godine dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju i medicinu i to baš za iznimna postignuća na području virologije osobito u dokazivanju veze ove infekcije i raka. On smatra da bi radi prevencije trebalo cijepiti i dječake, a ne samo djevojčice, a što se tiče nuspojava cjepiva koje kod mnogih ljudi izazivaju strah i podozrenje, istakao je da se ozbiljne nuspojave pojavljuju samo kod jednog od 100.000  cijepljenih.

Većina liječnika preporuča cijepljenje djece još prije  adolescencije, makar nitko još sa sigurnošću ne može reći koliko dugo traje takva zaštita. Liječnici  također savjetuju  odgovorno spolno ponašanje i upotrebu kondoma.

Podsjetimo, infekcija humanim papiloma virusom danas se vjerojatno jedna  od najčešće spolno prenosivih bolesti koja pogađa oba spola. Izvor HPV infekcije isključivo je čovjek, a prenosi se bilo kojim oblikom spolnog kontakta, no najčešće direktnim kontaktom s inficiranim vratom maternice, stidnicom, penisom ili anusom.

Do danas su znanstvenici suvremenim metodama detektirali preko sto tipova HPV-a od kojih su neki povezani sa dobroćudnim promjenama  na koži i sluznici, a neki visokorizični tipovi s abnormalnostima epitela grlića maternice.

Kronična HPV infekcija povisuje rizik nastanka raka vrata maternice za 60-70 posto. Najveći broj infekcija HPV-om događa se tijekom adolescencije, pa je edukacija, razgovor s liječnikom i odgovorno spolno ponašanje od ključne važnosti. Procjenjuje se da između 80 –100 posto djevojaka u dobi između 18 – 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, a njih oko 30-tak posto razvija simptome infekcije koje potom pristupaju složenom medicinskom liječenju.

Alternativne terapije

Žene koje su zaražene HPV-om, a odluče se za alternativno liječenje ili, uz konzultaciju s liječnikom i ginekologom, na nadopunu već propisane terapije susreću se sa širokim izborom preparata među kojima su antioksidativni  vitamini i kombinacije B kompleksa s folnom kiselinom, preparati  s hipericinom (iz gospine trave) čiju je efikasnost protiv velikog broja virusa potvrdila i klinička studija u SAD-u, ekstrakti aloa vere koji djeluju poticajno na imunitet, ekstrakt zelenog čaja koji lokalnom primjenom djeluje na genitalne bradavice, različite vaginalete koje na prirodan način stimuliraju lokalni imunološki odgovor rodnice, te aromaterapija.



- Iako aromaterapija nije svemoguća i ima svoje granice, ipak postoji znatan broj bolesti i tegoba koje upotreba kemotipiziranih eteričnih ulja može biti uspješna, tvrdi Saša Radulović, voditelj Udruge "Anias de Moras" i aromaterapeut  educiran na francuskoj školi koja primjenjuje botanički i kemijski definirana eterična ulja u obliku kapsula, pudera, supozitorija, vagitorija (vaginaleta), uljnih mješavina, gelova, krema...Riječ je o desetljećima starim običajima ove škole koja ne priznaje pobjedu HPV virusa.

Udruženi napad

- Utvrdio sam da su kod infekcija HPV-om, ali i kod gljivičnih infekcija te različitih tegoba koje pogađaju vaginu, rodnicu i grlić maternice posebno djelotvorni vagitoriji koji aplikacijom otpuštaju ljekovite sastojke eteričnih ulja u krv, te na taj način djeluju iscjeljujuće, kaže Radulović.

Naime, kemijski spojevi u eteričnim uljima poput oksida, monoterpenskih alkohola i fenola sinergijski djeluju protiv mnogih vrsta virusa, pa tako i protiv herpes simplex virusa i HPV-a. Zabilježeno je i pozitovno djelovanje eteričnih ulja na patogene bakterije i gljivice koje zbog neliječenja virusne infekcije mogu izazvati nove i ozbiljnije tegobe.

Danas postoje antibiogrami i klinička ispitivanja koja to i dokazuju, ističe Radulović, te otkriva da HPV ne može izdržati udruženi napad šest eteričnih ulja i dva biljna ulja. Pomnim doziranjem eteričnih ulja ravensare, niaulija, čajevca, lista cimetovca, klinčićevca i eukaliptusa polibrakteje kripton s biljnim uljima tamanua i kantariona  i njihovim miješanjem sa voskastom bazom koja daje tvrdoću samim vaginaletama, može se jednostavno izraditi djelotvoran pripravak, kazao nam je Radulović i otkrio karakteristike tih šest snažnih ulja.

Snažnih  šest

Eukaliptus polibrakteja kripton ključno eterično ulje u djelovanju na HPV  pokazuje zadivljujuće djelovanje na sve virusne infekcije urogenitalnog sustava, kaže ovaj aromaterapeut te dodaje:

- Ne znam kakvi bi bili rezultati bez ovoga ulja, kojeg na ključnim tržištima u posljednje vrijeme nema, zbog čega sam jako zabrinut. Pojedini brandovi kvalitetnih eteričnih ulja već više od 6 mjeseci nemaju dostupno ulje ovog eukaliptusa. Kontaktirao sam i kolege u Francuskoj koji također potvrđuju nestašicu.

Pitam se, je li riječ o o slabom prinosu ili je možda neki od lobija uvidio nepobitnu moć i djelotvornost ovih eteričnih ulja koja se primjenjuju  bez nuspojava i gotovo sa stopostotnim rezultatima, što je zaista zapanjujuće i ne bi me čudilo da nekome to smeta, ističe naš sugovornik.

Ulje niaulija već niz godina privlaži pažnju zbog sadržaja monoterpenola koji ima izrazito jak antivirusni učinak uključujući i djelovanje čak na HIV virus, a eterično ulje ravensare u Hrvatskoj svake zime postaje sve traženije jer kao glavnu indikaciju ima djelovanje na viruse.

- Na temelju iskustva mogu reći da se niauli potvrdio kako doista pomaže kod gotovo svih vrsta infektivnih bolesti, od dišnih infekcija, upale srednjeg uha, Infekcije Herpes virusima do zadovoljavajućeg djelovanja na HPV viruse.



Eterično ulje lista cimetovca također pokazuje iznimno antivirusno djelovanje, a djeluje i imunostimulirajuće povećavajući proizvodnju imunoglobulina A koji štiti sluznicu.

Ova vrsta eteričnog ulja za razliku od kore cimeta daleko manje iritira, a jedan od sastojaka (eugenol) primjenjuje se i kod infekcija usne šupljine te drugih virusnih i bakterijskih infekcija.

Eterično ulje čajevca danas već mnoge žene znaju samoinicijativno kapati na tampon kod prvih znakova infekcije odnosno upale. Čajevac, kao endemska biljka Australije, pokazuje zapanjujuće pozitivno djelovanje na imunitet čovjeka! Vjeruje se kako su Aboridžini čajevcem liječili mnoge bolesti tisućama godina prije nego što je otkriveno kako ova biljka ima višestruko jače antiseptičko djelovanje od tada većine široko rabljenih ljekova od kojih mnogi imaju zastrašujuće nuspojave. 

Pokazalo se uspješnim u borbi protiv velikog broja virusa, bakterija i gljivica. Velik  broj znanstvenih studija proučavao je djelotvornost čajevca i protiv bakterije MRSA-e koja uzrokoje bolničke infekcije, a otporna je na većinu dostupnih antibiotika. Pokazalo se da i MRSA s teško dobiva rat s čajevcem.

Radi li se o sinergiji spojeva u eteričnom ulju čajevca ili tek novom prirodnom antibiotiku na koji  MRSA za sada ne pokazuje rezistenciju  teško je sa sigurnošću reći. Međutim, praksa je pokazala da se većina virusnih i bakterijskih infekcija danas može s uspješno liječiti upotrebom čajevca, svjedoči Radulović.

I klinčićevac ima izrazito antibakterijsko i antivirusno djelovanje kod urogenitalnih infekcija, stimulira organizami djeluje kao blagi anestetik kod problema u usnoj šupljini, infekcija, gingivitisa, granuloma, a Infekcije Herpes virusima (herpes zoster, herpes simplex) prolaze puno brže ako se u liječenju primjenjuje ovo eterično ulja. Može se primjeniti i kod kroničnog bronhitisa, sinusitisa i asmatičnog bronhitisa te u liječenju tropskih bolesti.

- Neke su žene  uz pomoć već opisanih vagitorija uspjele trajno izlječiti infekciju HPV-om. Najčešće, neovisno o nalazu CIN-a većini je bila dovoljna  samo jedna terapija u trajanju od četrdesetak dana, tvrdi aromaterapeut.

javorka luetić, foto: shutterstock

Mirisne vaginalete pobijedile HPV

- Prije 4 godine dijagnosticiran mi je HPV visokog rizika CIN I, a ubrzo nakon toga CIN I/II. Klasična medicina držala se mantre da za to nema lijeka, da treba stalno pratiti i po potrebi operirati. Bila mi je muka svaka četiri mjeseca ići na preglede da bi doktori  zaključili "NIŠTA". Bilo je to baš maltretiranje, osim što sam zbog dobro poznatog  stanja u našem zdravstvu, svaki put za obavljanje pregleda morala uzeti slobodan dan.

Isprobala sam razne alternativne metode, podizanje imuniteta, čajeve, etreična ulja, tretman rekonekcije...ništanije pomoglo, a potrošila sam jako puno novaca. Slučajno sam na netu pronašla neki članak o francuskoj aromaterapiji koja uspješno rješava problem HPV-a. Odmah sam kontaktirala Anias de Moras, i dobila sam odgovor da tretman vaginaletama traje dva  mjeseca,  ali nakon toga ću se riješiti HPV-a, svjedoči S.B. ( 40) iz Labina.

Rekla sam, ajde da probam još i to makar mi je tretman bio preskup. Osim što predivno mirišu, vaginalete su stvarno odradile svoj posao. Nakon toga svaki PAPA test mi je uredan, nema ni traga HPV-u. I još nešto, doktori znaju za to ali ne preporučuju pacijenticama, saznala sam za to kad sam svom doktoru rekla kako sam izlječila HPV, otkriva S.
Kondilomi - česti gosti kod muškaraca

Humani papiloma virus uzročnik je i kondiloma (vrsta infekcije kože i genitalne sluznice), a uzrokuje dvije vrste oboljenja: condyloma acuminatum kod koje se pojavljuju izrasline slične bradavicama na vanjskim spolnim organima, te manje uočljiva condyloma latum koja uzrokuje pliće bradavice koje napadaju stidnicu i analni otvor i kod muškaraca i kod žena.

Često nema nikakvih vidljivih znakova oboljenja, a ponekad se javlja nadraženost ili svrbež oko stidnice te bol tijekom snošaja. No, bradavica se može pojaviti  i mjesecima nakon spolnog odnosa sa zaraženom osobom. U 95 posto slučajeva kondilomi se prenose spolnim putem, a ostalih 5 posto sučajeva može biti posljedica loše higijene. Konzultacija s liječnikom zbog svih izraslina oko genitalnih organa jenužna.

Tradicionalna fitoterapija za liječenje kondiloma sugerira oparak od cvjetova lavande što je usko povezano sa aromaterapijom. Aromaterapijski pripravak eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia) ima u najmanjem postotku, jer ključna eterična ulja koja liječe kondilome moraju u svojem kemijskom sastavu sadržavati spojeve koji se nalaze i u vaginaletama za liječenje HPV-a kod žena.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ljepota/sasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana-287355 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e6618cb0ece3f6b830a5e6127b8b4727278fa2c2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sa%C5%A1a+Radulovi%C4%87%3A+HPV+je+mogu%C4%87e+izlije%C4%8Diti+aromaterapijom+u+samo+40+dana&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fljepota%2Fsasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana-287355 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fljepota%2Fsasa-radulovic-hpv-je-moguce-izlijeciti-aromaterapijom-u-samo-40-dana-287355 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasni virus [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ljepotaopasni virus

Saša Radulović: HPV je moguće izliječiti aromaterapijom u samo 40 dana

Piše PSD.
24. rujna 2015. - 21:47
Infekcije HPV-om (humanim papiloma virusom) i posljedice tih infekcija već više od četiri desetljeća zaokupljaju pažnju znanstvenika diljem svijeta. Tako je Harald zur Hausen koji se smatra pionirom moderne virologije, još 1976. godine postavio hipotezu o vezi između infekcije  HPV-om  i nastanka raka vrata maternice, što je kasnije i dokazao.

Ovaj ugledni njemački virolog 2008. godine dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju i medicinu i to baš za iznimna postignuća na području virologije osobito u dokazivanju veze ove infekcije i raka. On smatra da bi radi prevencije trebalo cijepiti i dječake, a ne samo djevojčice, a što se tiče nuspojava cjepiva koje kod mnogih ljudi izazivaju strah i podozrenje, istakao je da se ozbiljne nuspojave pojavljuju samo kod jednog od 100.000  ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:23