stdClass Object ( [id] => 1345879 [title] => Ovo su najpoznatiji hrvatski TikTokeri: snimanjem videa zarade i po nekoliko prosječnih hrvatskih plaća mjesečno [alias] => ovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno [catid] => 263 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Kad porastem, bit ću influencer!"

Dok su nekadašnje mlade glavice maštale o tome da budu astronauti, liječnici, učitelji, danas je, čini se, najpoželjnije zanimanje - influencer. Zanimanje možda ne tako spasonosno kao što je kirurg, ili časno poput sudca, no pokazuje se, ništa manje potrebno. Premda influenceri kakve gledamo danas, ne postoje dugo, određeno ustaljeno mišljenje o njima već se oformilo i poprimilo svoje obrise. 

Mlada, pomalo neozbiljna osoba koja bi "kruha bez motike", i to joj uspijeva - tako ih većina poima. Sama definicija influencera govori da on mora posjedovati moć da utječe na odluke drugih o kupnji zbog svog autoriteta, znanja, položaja ili odnosa sa svojom publikom. Upravo ta moć da odlučuju o sudbini proizvoda, kompanije ili čovjeka, ini ih bitnima, do neke mjere i opasnima, ali i u svoj toj neozbiljnosti posla, i vrlo "ozbiljnima".

Prema Forbesu, čak 50 milijuna ljudi diljem planete smatra se influencerima, a samo ulaganja u influencere 2021. godine iznosila su 5 milijardi dolara. Prodaja i promidžba više se ne može zamisliti bez njih zahvaljujući njihovom utjecaju na široke mase, stoga kompanije velike količine novca ulažu u tzv. influencer marketing. 

Primjerice, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije prošle je godine dala 200.000 kuna da u Dalmaciji borave influenceri iz Dalmacije.

Influenceri dakle, ne zarađuju direktno od društvenih platformi kad je riječ o TikToku i Instagramu, već od sponzorstava i reklamiranja različitih proizvoda i kompanija. YouTube influenceri osim od sponzorstava, zarađuju i od pregleda. S milijun pregleda kreatori mogu očekivati zaradu od 1200 do 6000 dolara od pregleda oglasa. Razlog širokog raspona je taj što zarada od oglasa na YouTubeu može ovisiti o toliko čimbenika, uglavnom o niši i zemlji kreatora. 

I Hrvatsko tržište, premda malo, ima svoje influencere koji su dosegli zavidan broj pratitelja na svojim TikTok korisničkim računima. Određeni imaju i po milijun pratitelja - nešto manje od jedne trećine stanovništva Hrvatske. Mirta Miler primjerice, ima 17,9 milijuna pratitelja, što Mirtu stavlja na tron hrvatskih TikTokera.

Mirta Miler

Prije uspjeha na društvenim mrežama ova influencerica na TikToku poznata kao mimiermakeup, radila je u banci a na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu studirala je ekonomiju. Ljubav i strast prema šminkanju, neosporiv talent i interesantne transformacije kroz nekoliko su godina Mirtu dovele do vrtoglave brojke od skoro 18 milijuna pratitelja, a neki njeni videozapisi imaju i po 60 milijuna pregleda.  O novcu nije otvoreno govorila, no otkrila je kako od TikToka zaradi i nekoliko prosječnih hrvatskih plaći. 

Priznala je da su je u mladosti roditelji isprva nagovarali da se ostavi "lickanja", no da sad od svoje obitelji i okoline uživa punu podršku.

Mirta je javnosti pozvana i po tome što je sudjelovala u "Masked Singer" showu koji se emitirao na RTL televiziji.

---

---

Sandi Pego

Zvijezda "Plesa sa zvijezdama", Sandi Hodžić na TikToku broji 991 tisuću pratitelja. Sandi redovito objavljuje videozapise sa suprugom Cindy Šoštarić Hadžić i malim sinom Ianom. Roditeljstvo, bračni život i obiteljske dogodovštine njegova su tematika, koju provlači na dosjetljiv i humorističan način, pa on i žena često izvode "spačke". 

Osim što je influencer, i jedan od najpoznatijih hrvatskih TikTokera, Sandi je i poduzetnik - vlasnik je full service marketinške agencije koja se kroz pet godina poslovanja može pohvaliti suradnjom s poznatim svjetskim brendovima, a koliko je Sandi ambiciozan, govori i činjenica da je suvlasnik i tri restorana te jednog zagrebačkog kluba. 

---

---

Ismael Iso Hodžić

Ismael se baš poput brata Sandija, zahvaljujući svom nepogrešivom smislu za humor 

Da krv nije voda – pokazao je Ismael Iso Hodžić koji se, baš poput brata Sandija, našao na listi najpoznatijih balkanskih TikTokera. Na društvenim mrežama najčešće objavljuje humorističan sadržaj, priča o aktualnim temama te muško-ženskim odnosima, a često se zna uhvatiti i kuhače - pa se na šarolikom Ismaleovom TikTok profilu, mogu pronaći videozapisi u kojima pokazuje svoje kulinarske sposobnosti, a humor kao tajni sastojak nikad ne zaboravi dodati.

Ismael ne kaska za svojim bratom, premda je bio manje medijski eksponiran i poznat, pa tako na svom TikTok profilu broji 949 tisuća pratitelja. 

Jednom je prilikom otkrio da je svoj TikTok put započeo zahvaljujući bratovom savjetu da krene snimati dok je još radio na štandu sa sladoledom prije nekoliko godina. Tako Ismael u svom prvom objavljenom videozapisu ukrašava sladoled. 

---

---

Borna Rastović

Mladi influencer Borna Rastović, na TikToku poznatiji kao 8rasta9 broji 710.000 pratitelja. Borna je već dugo dio internet svijeta, te je njegova popularnost prešla s jedne društvene platforme, na drugu, pa Borna ima velik broj vjernih dugogodišnjih obožavatelja i pratitelja.

Osim humorističnih videozapisa u kojima se najviše voli šaliti na račun balkanskog mentaliteta, Borna svoje pratitelje obavještava o svakom koraku u svom životu, pa tako primjerice, snima i poklone koje je dobio za rođendan. Nerijetko objavljuje i romantične videozapise sa svojom djevojkom također influencericom Martinom Vuletić

---

---

Dario Marčac

Dario Marčac na svom TikTok profilu broji 545 tisuća pratitelja, i premda je taj broj manji od gore navedenih mu kolega, Dario je posao TikTokera shvatio poprilično ozbiljno, pa je stvorio i zavidnu karijeru. Dario je osnivač Crew zajednice, koja ukupno broji preko 8 milijuna pratitelja što je čini najvećom zajednicom TikTok kreatora u regiji Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Slovenije.

Dario pomaže korisnicima TikToka da stvore brend na toj društvenoj platformi, a u posljednje dvije godine pomogao je brojnim kompanijama. Dosad je ostvario preko 70 uspješnih suradnji vođenja TikTok profila kompanijama i kreiranja marketinških kampanja na TikToku, a trenutno i sam započinje svoj posao prodaje organske kozmetike i sredstava za čišćenje, a o svakom koraku obavještava, naravno, na svom TikTok profilu. 

---

---

Dalmatinci na TikToku

Prgavost, specifičan smisao za humor i dalmatinski mentalitet prepoznatljivi su, komični i neodoljivi, posebice nama Dalmatincima, pa nije ni čudo da ima toliko poznatih TikTokera s dalmatinskom adresom i korijenima koji svakog dana broje sve više pregleda i nasmijanih lica koja s guštom odgledaju svaki njihov šaljiv videozapis. Zanimljivo je da su upravo najpoznatiji dalmatinci TikTokeri usmjereni upravo na kreiranje humorističnog sadržaja, ali ima i onih koji svoju popularnost vuku još i s drugih društvenih platformi.

Renato Erceg

Mladi Splićanin na svom TikTok profilu okuplja 273 tisuće pratitelja. Renato najčešće na šaljiv i sarkastičan način prepričava događaje iz svog života, i zbija šale na njihov račun. Poznato je da je Renato dugi niz godina trenirao nogomet, pa se nerijetko snima dok igra nogomet i obavlja razne izazove. 

Ovog ljeta javnost je gorjela zbog svakodnevnih videozapisa Renata i srpske influencerice Barbare Milenković, poznatije kao Barbi Afrika, te je sve upućivalo na to da su se TikTokeri zaljubili te da su otpočeli ljubavni odnos, no, na Renatovom profilu, kako Instagram, tako ni na TikToku, više nema ni jednog videozapisa s Barbi Afrikom, što bi moglo upućivati na to da je mladi par prekinuo.

---

---

Pena Kamen

Mladić sa splitskom adresom na svom TikTok profilu broji 139 tisuća pratitelja, a njegovi videozapisi su ukupno "teški" 11 milijuna lajkova. Ante Penović, kako mu je pravo ime, ostao je vjeran svom karakterističnom humoru od početka, što su prepoznali i njegovi pratitelji. Česta tematika Antinih videozapisa je ismijavanje ponašanja novije generacije kojoj i sam pripada, a pokazalo se i da su to jedni od njegovih najgledanijih videozapisa. 

Čak 300 tisuća pregleda broji njegov videozapis u kojem se pojavio ni više ni manje nego naš političar, Ivan Pernar.

---

---

Ela Jerković

Ela je javnosti poznata već godinama, i premda je najpopularnija na društvenoj platformi Instagram, na kojoj se može pohvaliti brojkom od 572 tisuće pratitelja, baš kao i svi drugi influenceri odlučila se i na otvaranje svog TikTok profila. Elu na TikToku trenutno prati 113 tisuća pratitelja, a ona ih redovno časti djelićima svog ekstravagantnog života, a nerijetko objavljuje videozapise sa svojim dečkom, Adrianom Petričevićem, splitskim "Mad Maxom" poznatog po suludo brzoj i bahatoj vožnji motora.

---

---

Adrian Petričević

Splitski "Mad Max" poput svoje djevojke je također popularniji na Instagramu gdje 302 tisuće znatiželjnih pratitelja prati svaki njegov korak. Na TikToku je prešišao svoju djevojku, premda je brojka pratitelja poprilično niža od pratitelja na drugim društvenim platformama. Na TikToku, na kojem najčešće, osim svog privatnog života, snima i drift susrete, ali i radove u svojoj garaži, Adriana prati 117 tisuća ljudi. 

Upravo su objave divljanja s autom i motorom i videozapisi na društvenim platformama, Adriana doveli do nekoliko privođenja, a jednom je prilikom, zahvaljujući divljoj vožnji neregistriranog motora, i to bez vozačke dozvole, neko vrijeme proveo i u zatvoru. 

---

---

Crni Ante

Crni Ante, pravog imena Anthony je privukao pažnju javnosti svojim komičnim videozapisima, ali i činjenicom da je mulat hrvatskih korijena, koji priča "pravim splitskim jezikom". Osim pažnje javnosti, Ante je na svoj profil privukao i 163 tisuće pratitelja koje redovno zasmijava različitim prankovima i šalama na svoj račun. 

Antina je majka Splićanka, a otac Angolac, a mladić je prve  četiri godine proveo u Americi, a onda je do 16. godine živio i odrastao u Splitu. Potom se preselio u Zagreb gdje sada živi većinu godine, ali splitski dijalekt, smisao za humor i mentalitet, još nije napustio, dapače, upravo ga on originalnim.

---

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CREME DE LA CREME [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => CREME DE LA CREME 2 0 9812 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-08 13:50:23 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Vanesa Tenžera [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-10 21:50:03 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-12-10 19:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 263 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja s društvenih mreža. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Društvena mreža [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo su najpoznatiji hrvatski TikTokeri: snimanjem videa zarade i po nekoliko prosječnih hrvatskih plaći mjesečno page_title=Ovo su najpoznatiji hrvatski TikTokeri: snimanjem videa zarade i po nekoliko prosječnih hrvatskih plaći mjesečno [metakey] => tiktok, hrvatski tiktokeri, Sandi Pego, MIRTA MILER, Ela Jerković, adrian petričević, crni ante, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26182952.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26177010.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/12009566.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/24628875.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/23373129.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/23898833.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix, Privatni album","Privatna album","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Josip Moler\/Cropix","Josip Moler\/Cropix","Darko Mare\u0161"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Crni Ante, Ela Jerkovi\u0107, Sandi Pego i Dario Mar\u010dac neki su od najpoznatijih hrvatskih influensera<\/p>","

Crni Ante<\/p>","

Ela Jerkovi\u0107<\/p>","

Borna Rastovi\u0107<\/p>","

Sandi Pego<\/p>","

Dario Mar\u010dac<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1568","hd_26182952_1920.jpg":"1920x1080","k_26182952_1280.jpg":"1280x1280","k_26182952_1024.jpg":"1024x1024","k_26182952_640.jpg":"640x640","k_26182952_480.jpg":"480x480","k_26182952_340.jpg":"340x340","k_26182952_220.jpg":"220x220","o_26182952_1280.jpg":"1280x1045","o_26182952_1024.jpg":"1024x836","o_26182952_640.jpg":"640x522","o_26182952_480.jpg":"480x392","o_26182952_340.jpg":"340x277","o_26182952_220.jpg":"220x179","h_26182952_1280.jpg":"1280x854","h_26182952_1024.jpg":"1024x683","h_26182952_640.jpg":"640x427","h_26182952_480.jpg":"480x320","h_26182952_340.jpg":"340x227","h_26182952_220.jpg":"220x147","pp_26182952_1280.jpg":"1280x1628","pp_26182952_1024.jpg":"1024x1303","pp_26182952_640.jpg":"640x814","pp_26182952_480.jpg":"480x611","pp_26182952_340.jpg":"340x432","pp_26182952_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x961","hd_26177010_1920.jpg":"1920x1080","k_26177010_1280.jpg":"1280x1280","k_26177010_1024.jpg":"1024x1024","k_26177010_640.jpg":"640x640","k_26177010_480.jpg":"480x480","k_26177010_340.jpg":"340x340","k_26177010_220.jpg":"220x220","o_26177010_1280.jpg":"1280x1201","o_26177010_1024.jpg":"1024x961","o_26177010_640.jpg":"640x600","o_26177010_480.jpg":"480x450","o_26177010_340.jpg":"340x319","o_26177010_220.jpg":"220x206","h_26177010_1280.jpg":"1280x854","h_26177010_1024.jpg":"1024x683","h_26177010_640.jpg":"640x427","h_26177010_480.jpg":"480x320","h_26177010_340.jpg":"340x227","h_26177010_220.jpg":"220x147","pp_26177010_1280.jpg":"1280x1628","pp_26177010_1024.jpg":"1024x1303","pp_26177010_640.jpg":"640x814","pp_26177010_480.jpg":"480x611","pp_26177010_340.jpg":"340x432","pp_26177010_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3086","hd_12009566_1920.jpg":"1920x1080","k_12009566_1280.jpg":"1280x1280","k_12009566_1024.jpg":"1024x1024","k_12009566_640.jpg":"640x640","k_12009566_480.jpg":"480x480","k_12009566_340.jpg":"340x340","k_12009566_220.jpg":"220x220","o_12009566_1280.jpg":"1280x2057","o_12009566_1024.jpg":"1024x1645","o_12009566_640.jpg":"640x1028","o_12009566_480.jpg":"480x771","o_12009566_340.jpg":"340x546","o_12009566_220.jpg":"220x353","h_12009566_1280.jpg":"1280x854","h_12009566_1024.jpg":"1024x683","h_12009566_640.jpg":"640x427","h_12009566_480.jpg":"480x320","h_12009566_340.jpg":"340x227","h_12009566_220.jpg":"220x147","pp_12009566_1280.jpg":"1280x1628","pp_12009566_1024.jpg":"1024x1303","pp_12009566_640.jpg":"640x814","pp_12009566_480.jpg":"480x611","pp_12009566_340.jpg":"340x432","pp_12009566_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3112","hd_24628875_1920.jpg":"1920x1080","k_24628875_1280.jpg":"1280x1280","k_24628875_1024.jpg":"1024x1024","k_24628875_640.jpg":"640x640","k_24628875_480.jpg":"480x480","k_24628875_340.jpg":"340x340","k_24628875_220.jpg":"220x220","o_24628875_1280.jpg":"1280x2074","o_24628875_1024.jpg":"1024x1659","o_24628875_640.jpg":"640x1037","o_24628875_480.jpg":"480x778","o_24628875_340.jpg":"340x551","o_24628875_220.jpg":"220x356","h_24628875_1280.jpg":"1280x854","h_24628875_1024.jpg":"1024x683","h_24628875_640.jpg":"640x427","h_24628875_480.jpg":"480x320","h_24628875_340.jpg":"340x227","h_24628875_220.jpg":"220x147","pp_24628875_1280.jpg":"1280x1628","pp_24628875_1024.jpg":"1024x1303","pp_24628875_640.jpg":"640x814","pp_24628875_480.jpg":"480x611","pp_24628875_340.jpg":"340x432","pp_24628875_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2841","hd_23373129_1920.jpg":"1920x1080","k_23373129_1280.jpg":"1280x1280","k_23373129_1024.jpg":"1024x1024","k_23373129_640.jpg":"640x640","k_23373129_480.jpg":"480x480","k_23373129_340.jpg":"340x340","k_23373129_220.jpg":"220x220","o_23373129_1280.jpg":"1280x1894","o_23373129_1024.jpg":"1024x1515","o_23373129_640.jpg":"640x947","o_23373129_480.jpg":"480x710","o_23373129_340.jpg":"340x503","o_23373129_220.jpg":"220x325","h_23373129_1280.jpg":"1280x854","h_23373129_1024.jpg":"1024x683","h_23373129_640.jpg":"640x427","h_23373129_480.jpg":"480x320","h_23373129_340.jpg":"340x227","h_23373129_220.jpg":"220x147","pp_23373129_1280.jpg":"1280x1628","pp_23373129_1024.jpg":"1024x1303","pp_23373129_640.jpg":"640x814","pp_23373129_480.jpg":"480x611","pp_23373129_340.jpg":"340x432","pp_23373129_220.jpg":"220x280"},{"size0":"914x1280","hd_23898833_1920.jpg":"1920x1080","k_23898833_1280.jpg":"1280x1280","k_23898833_1024.jpg":"1024x1024","k_23898833_640.jpg":"640x640","k_23898833_480.jpg":"480x480","k_23898833_340.jpg":"340x340","k_23898833_220.jpg":"220x220","o_23898833_1280.jpg":"1280x1792","o_23898833_1024.jpg":"1024x1434","o_23898833_640.jpg":"640x896","o_23898833_480.jpg":"480x672","o_23898833_340.jpg":"340x476","o_23898833_220.jpg":"220x308","h_23898833_1280.jpg":"1280x854","h_23898833_1024.jpg":"1024x683","h_23898833_640.jpg":"640x427","h_23898833_480.jpg":"480x320","h_23898833_340.jpg":"340x227","h_23898833_220.jpg":"220x147","pp_23898833_1280.jpg":"1280x1628","pp_23898833_1024.jpg":"1024x1303","pp_23898833_640.jpg":"640x814","pp_23898833_480.jpg":"480x611","pp_23898833_340.jpg":"340x432","pp_23898833_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 263 [name] => Društvena mreža [alias] => drustvena-mreza [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15206695 Threads: 6 Questions: 3170231342 Slow queries: 7100085 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235358777 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/drustvena-mreza ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 263 [name] => Društvena mreža [alias] => drustvena-mreza [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/drustvena-mreza ) ) [link] => /mozaik/drustvena-mreza/ovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno-1345879 [printLink] => /mozaik/drustvena-mreza/ovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno-1345879?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 455861 [name] => tiktok [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tiktok [link] => /tag/tiktok ) [1] => stdClass Object ( [id] => 739838 [name] => hrvatski tiktokeri [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-08 15:06:36 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatski-tiktokeri [link] => /tag/hrvatski-tiktokeri ) [2] => stdClass Object ( [id] => 649590 [name] => Sandi Pego [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-16 22:22:26 [main_article_id] => 0 [alias] => sandi-pego [link] => /tag/sandi-pego ) [3] => stdClass Object ( [id] => 711358 [name] => MIRTA MILER [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-02 13:16:22 [main_article_id] => 0 [alias] => mirta-miler [link] => /tag/mirta-miler ) [4] => stdClass Object ( [id] => 240069 [name] => ela jerković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ela-jerkovic [link] => /tag/ela-jerkovic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 602467 [name] => adrian petričević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-25 19:50:19 [main_article_id] => 0 [alias] => adrian-petricevic [link] => /tag/adrian-petricevic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 735305 [name] => crni ante [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-01 11:24:17 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-ante [link] => /tag/crni-ante ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CREME DE LA CREME [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo su najpoznatiji hrvatski TikTokeri: snimanjem videa zarade i po nekoliko prosječnih hrvatskih plaća mjesečno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-09-15-49-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26182952.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix, Privatni album [mainImageDesc] =>

Crni Ante, Ela Jerković, Sandi Pego i Dario Marčac neki su od najpoznatijih hrvatskih influensera

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26182952.jpg [title] =>

Crni Ante, Ela Jerković, Sandi Pego i Dario Marčac neki su od najpoznatijih hrvatskih influensera

Cropix, Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26177010.jpg [title] =>

Crni Ante

Privatna album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/12009566.jpg [title] =>

Ela Jerković

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/24628875.jpg [title] =>

Borna Rastović

Josip Moler/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/23373129.jpg [title] =>

Sandi Pego

Josip Moler/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/23898833.jpg [title] =>

Dario Marčac

Darko Mareš ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Kad porastem, bit ću influencer!"

Dok su nekadašnje mlade glavice maštale o tome da budu astronauti, liječnici, učitelji, danas je, čini se, najpoželjnije zanimanje - influencer. Zanimanje možda ne tako spasonosno kao što je kirurg, ili časno poput sudca, no pokazuje se, ništa manje potrebno. Premda influenceri kakve gledamo danas, ne postoje dugo, određeno ustaljeno mišljenje o njima već se oformilo i poprimilo svoje obrise. 

Mlada, pomalo neozbiljna osoba koja bi "kruha bez motike", i to joj uspijeva - tako ih većina poima. Sama definicija influencera govori da on mora posjedovati moć da utječe na odluke drugih o kupnji zbog svog autoriteta, znanja, položaja ili odnosa sa svojom publikom. Upravo ta moć da odlučuju o sudbini proizvoda, kompanije ili čovjeka, ini ih bitnima, do neke mjere i opasnima, ali i u svoj toj neozbiljnosti posla, i vrlo "ozbiljnima".

Prema Forbesu, čak 50 milijuna ljudi diljem planete smatra se influencerima, a samo ulaganja u influencere 2021. godine iznosila su 5 milijardi dolara. Prodaja i promidžba više se ne može zamisliti bez njih zahvaljujući njihovom utjecaju na široke mase, stoga kompanije velike količine novca ulažu u tzv. influencer marketing. 

Primjerice, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije prošle je godine dala 200.000 kuna da u Dalmaciji borave influenceri iz Dalmacije.

Influenceri dakle, ne zarađuju direktno od društvenih platformi kad je riječ o TikToku i Instagramu, već od sponzorstava i reklamiranja različitih proizvoda i kompanija. YouTube influenceri osim od sponzorstava, zarađuju i od pregleda. S milijun pregleda kreatori mogu očekivati zaradu od 1200 do 6000 dolara od pregleda oglasa. Razlog širokog raspona je taj što zarada od oglasa na YouTubeu može ovisiti o toliko čimbenika, uglavnom o niši i zemlji kreatora. 

I Hrvatsko tržište, premda malo, ima svoje influencere koji su dosegli zavidan broj pratitelja na svojim TikTok korisničkim računima. Određeni imaju i po milijun pratitelja - nešto manje od jedne trećine stanovništva Hrvatske. Mirta Miler primjerice, ima 17,9 milijuna pratitelja, što Mirtu stavlja na tron hrvatskih TikTokera.

Mirta Miler

Prije uspjeha na društvenim mrežama ova influencerica na TikToku poznata kao mimiermakeup, radila je u banci a na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu studirala je ekonomiju. Ljubav i strast prema šminkanju, neosporiv talent i interesantne transformacije kroz nekoliko su godina Mirtu dovele do vrtoglave brojke od skoro 18 milijuna pratitelja, a neki njeni videozapisi imaju i po 60 milijuna pregleda.  O novcu nije otvoreno govorila, no otkrila je kako od TikToka zaradi i nekoliko prosječnih hrvatskih plaći. 

Priznala je da su je u mladosti roditelji isprva nagovarali da se ostavi "lickanja", no da sad od svoje obitelji i okoline uživa punu podršku.

Mirta je javnosti pozvana i po tome što je sudjelovala u "Masked Singer" showu koji se emitirao na RTL televiziji.

---

---

Sandi Pego

Zvijezda "Plesa sa zvijezdama", Sandi Hodžić na TikToku broji 991 tisuću pratitelja. Sandi redovito objavljuje videozapise sa suprugom Cindy Šoštarić Hadžić i malim sinom Ianom. Roditeljstvo, bračni život i obiteljske dogodovštine njegova su tematika, koju provlači na dosjetljiv i humorističan način, pa on i žena često izvode "spačke". 

Osim što je influencer, i jedan od najpoznatijih hrvatskih TikTokera, Sandi je i poduzetnik - vlasnik je full service marketinške agencije koja se kroz pet godina poslovanja može pohvaliti suradnjom s poznatim svjetskim brendovima, a koliko je Sandi ambiciozan, govori i činjenica da je suvlasnik i tri restorana te jednog zagrebačkog kluba. 

---

---

Ismael Iso Hodžić

Ismael se baš poput brata Sandija, zahvaljujući svom nepogrešivom smislu za humor 

Da krv nije voda – pokazao je Ismael Iso Hodžić koji se, baš poput brata Sandija, našao na listi najpoznatijih balkanskih TikTokera. Na društvenim mrežama najčešće objavljuje humorističan sadržaj, priča o aktualnim temama te muško-ženskim odnosima, a često se zna uhvatiti i kuhače - pa se na šarolikom Ismaleovom TikTok profilu, mogu pronaći videozapisi u kojima pokazuje svoje kulinarske sposobnosti, a humor kao tajni sastojak nikad ne zaboravi dodati.

Ismael ne kaska za svojim bratom, premda je bio manje medijski eksponiran i poznat, pa tako na svom TikTok profilu broji 949 tisuća pratitelja. 

Jednom je prilikom otkrio da je svoj TikTok put započeo zahvaljujući bratovom savjetu da krene snimati dok je još radio na štandu sa sladoledom prije nekoliko godina. Tako Ismael u svom prvom objavljenom videozapisu ukrašava sladoled. 

---

---

Borna Rastović

Mladi influencer Borna Rastović, na TikToku poznatiji kao 8rasta9 broji 710.000 pratitelja. Borna je već dugo dio internet svijeta, te je njegova popularnost prešla s jedne društvene platforme, na drugu, pa Borna ima velik broj vjernih dugogodišnjih obožavatelja i pratitelja.

Osim humorističnih videozapisa u kojima se najviše voli šaliti na račun balkanskog mentaliteta, Borna svoje pratitelje obavještava o svakom koraku u svom životu, pa tako primjerice, snima i poklone koje je dobio za rođendan. Nerijetko objavljuje i romantične videozapise sa svojom djevojkom također influencericom Martinom Vuletić

---

---

Dario Marčac

Dario Marčac na svom TikTok profilu broji 545 tisuća pratitelja, i premda je taj broj manji od gore navedenih mu kolega, Dario je posao TikTokera shvatio poprilično ozbiljno, pa je stvorio i zavidnu karijeru. Dario je osnivač Crew zajednice, koja ukupno broji preko 8 milijuna pratitelja što je čini najvećom zajednicom TikTok kreatora u regiji Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Slovenije.

Dario pomaže korisnicima TikToka da stvore brend na toj društvenoj platformi, a u posljednje dvije godine pomogao je brojnim kompanijama. Dosad je ostvario preko 70 uspješnih suradnji vođenja TikTok profila kompanijama i kreiranja marketinških kampanja na TikToku, a trenutno i sam započinje svoj posao prodaje organske kozmetike i sredstava za čišćenje, a o svakom koraku obavještava, naravno, na svom TikTok profilu. 

---

---

Dalmatinci na TikToku

Prgavost, specifičan smisao za humor i dalmatinski mentalitet prepoznatljivi su, komični i neodoljivi, posebice nama Dalmatincima, pa nije ni čudo da ima toliko poznatih TikTokera s dalmatinskom adresom i korijenima koji svakog dana broje sve više pregleda i nasmijanih lica koja s guštom odgledaju svaki njihov šaljiv videozapis. Zanimljivo je da su upravo najpoznatiji dalmatinci TikTokeri usmjereni upravo na kreiranje humorističnog sadržaja, ali ima i onih koji svoju popularnost vuku još i s drugih društvenih platformi.

Renato Erceg

Mladi Splićanin na svom TikTok profilu okuplja 273 tisuće pratitelja. Renato najčešće na šaljiv i sarkastičan način prepričava događaje iz svog života, i zbija šale na njihov račun. Poznato je da je Renato dugi niz godina trenirao nogomet, pa se nerijetko snima dok igra nogomet i obavlja razne izazove. 

Ovog ljeta javnost je gorjela zbog svakodnevnih videozapisa Renata i srpske influencerice Barbare Milenković, poznatije kao Barbi Afrika, te je sve upućivalo na to da su se TikTokeri zaljubili te da su otpočeli ljubavni odnos, no, na Renatovom profilu, kako Instagram, tako ni na TikToku, više nema ni jednog videozapisa s Barbi Afrikom, što bi moglo upućivati na to da je mladi par prekinuo.

---

---

Pena Kamen

Mladić sa splitskom adresom na svom TikTok profilu broji 139 tisuća pratitelja, a njegovi videozapisi su ukupno "teški" 11 milijuna lajkova. Ante Penović, kako mu je pravo ime, ostao je vjeran svom karakterističnom humoru od početka, što su prepoznali i njegovi pratitelji. Česta tematika Antinih videozapisa je ismijavanje ponašanja novije generacije kojoj i sam pripada, a pokazalo se i da su to jedni od njegovih najgledanijih videozapisa. 

Čak 300 tisuća pregleda broji njegov videozapis u kojem se pojavio ni više ni manje nego naš političar, Ivan Pernar.

---

---

Ela Jerković

Ela je javnosti poznata već godinama, i premda je najpopularnija na društvenoj platformi Instagram, na kojoj se može pohvaliti brojkom od 572 tisuće pratitelja, baš kao i svi drugi influenceri odlučila se i na otvaranje svog TikTok profila. Elu na TikToku trenutno prati 113 tisuća pratitelja, a ona ih redovno časti djelićima svog ekstravagantnog života, a nerijetko objavljuje videozapise sa svojim dečkom, Adrianom Petričevićem, splitskim "Mad Maxom" poznatog po suludo brzoj i bahatoj vožnji motora.

---

---

Adrian Petričević

Splitski "Mad Max" poput svoje djevojke je također popularniji na Instagramu gdje 302 tisuće znatiželjnih pratitelja prati svaki njegov korak. Na TikToku je prešišao svoju djevojku, premda je brojka pratitelja poprilično niža od pratitelja na drugim društvenim platformama. Na TikToku, na kojem najčešće, osim svog privatnog života, snima i drift susrete, ali i radove u svojoj garaži, Adriana prati 117 tisuća ljudi. 

Upravo su objave divljanja s autom i motorom i videozapisi na društvenim platformama, Adriana doveli do nekoliko privođenja, a jednom je prilikom, zahvaljujući divljoj vožnji neregistriranog motora, i to bez vozačke dozvole, neko vrijeme proveo i u zatvoru. 

---

---

Crni Ante

Crni Ante, pravog imena Anthony je privukao pažnju javnosti svojim komičnim videozapisima, ali i činjenicom da je mulat hrvatskih korijena, koji priča "pravim splitskim jezikom". Osim pažnje javnosti, Ante je na svoj profil privukao i 163 tisuće pratitelja koje redovno zasmijava različitim prankovima i šalama na svoj račun. 

Antina je majka Splićanka, a otac Angolac, a mladić je prve  četiri godine proveo u Americi, a onda je do 16. godine živio i odrastao u Splitu. Potom se preselio u Zagreb gdje sada živi većinu godine, ali splitski dijalekt, smisao za humor i mentalitet, još nije napustio, dapače, upravo ga on originalnim.

---

---

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix, Privatni album Privatna album Vojko Bašić/Cropix Josip Moler/Cropix Josip Moler/Cropix Darko Mareš
Cropix, Privatni album

Crni Ante, Ela Jerković, Sandi Pego i Dario Marčac neki su od najpoznatijih hrvatskih influensera

Privatna album

Crni Ante

Vojko Bašić/Cropix

Ela Jerković

Josip Moler/Cropix

Borna Rastović

Josip Moler/Cropix

Sandi Pego

Darko Mareš

Dario Marčac

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/drustvena-mreza/ovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno-1345879 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=88c578f77ef44d7ebb873dd005ec1564cb66acca [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+su+najpoznatiji+hrvatski+TikTokeri%3A+snimanjem+videa+zarade+i+po+nekoliko+prosje%C4%8Dnih+hrvatskih+pla%C4%87a+mjese%C4%8Dno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fdrustvena-mreza%2Fovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno-1345879 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fdrustvena-mreza%2Fovo-su-najpoznatiji-hrvatski-tiktokeri-snimanjem-videa-zarade-i-po-nekoliko-prosjecnih-hrvatskih-placi-mjesecno-1345879 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CREME DE LA CREME [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Društvena mrežaCREME DE LA CREME

Ovo su najpoznatiji hrvatski TikTokeri: snimanjem videa zarade i po nekoliko prosječnih hrvatskih plaća mjesečno

Piše Vanesa Tenžera
10. prosinca 2023. - 20:36

"Kad porastem, bit ću influencer!"

Dok su nekadašnje mlade glavice maštale o tome da budu astronauti, liječnici, učitelji, danas je, čini se, najpoželjnije zanimanje - influencer. Zanimanje možda ne tako spasonosno kao što je kirurg, ili časno poput sudca, no pokazuje se, ništa manje potrebno. Premda influenceri kakve gledamo danas, ne postoje dugo, određeno ustaljeno mišljenje o njima već se oformilo i poprimilo svoje obrise. 

Mlada, pomalo neozbiljna osoba koja bi "kruha bez motike", i to joj uspijeva - tako ih većina poima. Sama definicija influencera govori da on mora posjedovati moć da utječe na odluke drugih o kupnji zbog svog autoriteta, znanja, položaja ili odnosa sa svojom publikom. Upravo ta moć da odlučuju o sudbini proizvoda, kompanije ili čovjeka, ini ih bitnim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:15