StoryEditorOCM
GlazbaSprema se spektakl

Željko Bebek rasprodao Gripe u Splitu: Zbog velikog interesa otvara se dodatna južna tribina

Piše Promo SD
9. ožujka 2024. - 14:00

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ovih prostora, svojih velikih 50 godina karijere slavi 16. ožujka i sa splitskom publikom. Tjedan dana uoči koncerta, dosadašnji kontingent ulaznica u SC Gripe je službeno rasprodan, a zbog velikog interesa sada se otvara i južna tribina. Ulaznice isključivo za taj dio dvorane dostupne su u prodaji od subote 9. ožujka u podne, putem sustava Eventim, dok su sve ostale ulaznice rasprodane.

Jedva čekam stati pred publiku u Splitu i posebno se veselim nastupu u ovom gradu, koji je ispisao dio moje glazbene priče! Dolazimo vam s odličnom rock atmosferom” otkriva Željko Bebek uoči nastupa pred splitskom publikom.

Kroz desetljeća glazbene aktivnosti, Željko Bebek je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni - njegov je glas obilježio prvih deset godina benda Bijelo Dugme, kada su nastali evergreeni na koje publika nikada nije bila imuna, a njegova samostalna karijera također je ispunjena hitovima koji su ne samo oblikovali glazbenu povijest, već postali neizostavan dio naših života.

image

Željko Bebek u Areni Zagreb

Foto: Matej Grgić/

Svoje glazbeno bogatstvo koje se prostire kroz 50 godina dugu karijeru uživo je predstavio  energičnim trosatnim koncertom u zagrebačkoj Areni, 28. listopada, kao prvom stanicom koncertne turneje kojom je dalje po Hrvatskoj i regiji nastavio slaviti ovu jubilarnu brojku. Koncertni show donosi i pred splitsku publiku, 16. ožujka u SC Gripe, a veliki interes za ovim nastupom pokazuje i rasprodana dvorana tjedan dana unaprijed.

Dinamični karizmatik prepoznatljivog eksplozivnog i hrapavog glasa će zajedno sa svojim pratećim bendom, čiji član je već pet godina i njegov sin Zvonimir Bebek, splitskoj će publici prirediti veličanstveni rokenrol koncert, ispunjen pomno biranom set-listom, prožetom nezaobilaznim hitovima koji su obilježili glazbenu povijest ovih prostora. Među njima su svakako “Ne spavaj mala moja”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Oprosti mi što te volim”, “Tijana”, “Da je sreće bilo” ili “Žuta ruža”, pjesme koje su za njega napisala vodeća autorska imena, kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Branimir Mihaljević…kao i singl “S tobom su godine minute”, za koji glazbu uz njega potpisuje i njegov sin Zvone.

image

Željko Bebek u Areni Zagreb

Foto: Matej Grgić/

U karijeri je često surađivao i s drugim pjevačima i bendovima, pa je tako kroz godine objavio pjesme s Crvenom jabukom, Severinom, Halidom Bešlićem, gitaristom Vlatkom Sfefanovskim, nekadašnjim bubnjarom grupe Leb i sol Garabetom Tavitjanom, a okušao se u nastupima i s tamburaškim sastavima, dok je u pjesmi “Ako voliš ovu ženu” ugostio i legendarnog Olivera Dragojevića, za koju su osvojili i nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Sve dosadašnje ulaznice za koncert Željka Bebeka u Splitu su rasprodane te se zbog velikog interesa otvara južna tribina dvorane. Ulaznice za taj dio prostora su dostupne u prodaji od subote, 9. ožujka, putem sustava Eventim. Pretprodajna cijena je 18 eura, dok će na dan koncerta biti 20 eura. Organizator koncerta je Baba Production.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. ožujak 2024 22:39