stdClass Object ( [id] => 1308579 [title] => Splitski glumac s riječkom adresom: ‘Svaki je dio filma Pelikan vrhunski promišljen, pa i moje citiranje Terminatora‘ [alias] => splitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pelikan je raširio krila nakon premijere na Festivalu mediteranskog filma Split.

Film Filipa Herakovića odletio je u kina i doletio do Pula Film Festivala, gdje ga promoviraju redatelj i glavni glumac, Splićanin Edi Ćelić. Edija nismo uspjeli uhvatiti u Splitu za intervju, ali zato u Puli jesmo.

"Pelikan" leti i njegovu letu se ne nazire skori kraj, od FMFS-a do Pule i dalje. Jeste li očekivali da će film dobiti takav vjetar u krila?

– Nisam očekivao, ali nadao se jesam. Već mi je od prvog čitanja scenarija i razgovora s Filipom bilo jasno kako će "Pelikan" govoriti jednim originalnim filmskim jezikom te da apsolutno želim biti dijelom jedne takve priče.

Tijekom snimanja sve su moje slutnje potvrđene, a nakon što sam pogledao finalnu verziju filma, ta prvotna impresija koju sam dobio apsolutno se obistinila. Svaki izvedbeni element "Pelikana" je promišljen, odmjeren i namjeran, a kada netko tako spremno pristupa radu, onda obično za taj rad biva i nagrađen ili barem afirmiran.

Kakve dojmove nosite s FMFS-a? Kako vam je bilo vratiti se u Split i tamo doživjeti premijeru filma, i to onog s vama u glavnoj ulozi?

– U Splitu uvijek imam najveću tremu, iako redovito mislim kako ću tamo biti najopušteniji. Unatoč ležernosti atmosfere FMFS-a uspio sam pred projekciju biti i nervozan i preplašen i uzbuđen, ali to samo potvrđuje koliko mi je i dalje stalo do toga da "Pelikan", pa samim time i moja izvedba u njemu, budu podržani i prepoznati od strane domaće publike.

Tijekom prikazivanja filma uspio sam se vratiti u svoje tijelo, a pozitivna recepcija publike u kombinaciji s ozračjem Ljetnog kina "Bačvice", te općenitog ugođaja festivala, ostat će mi u sjećanju kao jedna od najdražih "Pelikanovih" projekcija.

---

image

Edi Ćelić u krupnom planu u filmu Pelikan

---

Prošle godine ste na Puli imali film "Illyricvm", u kojem ste bili dio glumačkog ansambla, a sada u "Pelikanu" praktički nosite cijelu priču na svojim leđima. Možete li usporediti iskustvo snimanja tih dvaju filmova?

– Oba snimanja obilježio je intenzitet. "Illyricvm" mi je nekako iznenada došao i gotovo da nisam imao dovoljno vremena da se mentalno pripremim za sve izazove koje je uloga Leonide nosila sa sobom, ali često ispada da se tako najbolje uči.

"Illyricvm" se sav snimao na latinskom i rekonstruiranom ilirskom jeziku, u povremeno ekstremnim krajolicima i atmosferskim uvjetima, s velikim ansamblom glumaca i životinja, visokih produkcijskih okvira. Sva nepredvidivost takvog seta me mentalno, tehnički i emotivno pripremila za "Pelikanov" set u Istarskim toplicama.

Tamo se, pak, ta vrsta intenziteta najviše manifestirala kroz činjenicu da se pojavljujem u gotovo svakom kadru filma te sam osjećao ogromnu odgovornost da opravdam povjerenje koje su Filip i Wolfgang & Dolly položili u mene, ali da i udovoljim svim svojim izvođačkim ambicijama.

Niste snimili puno filmova, tako da vjerojatno niste očekivali glavnu ulogu u "Pelikanu"? Kako je došlo do suradnje s Herakovićem?

– Postoje različite verzije toga kako je došlo do naše suradnje, ali jako dugo sam mislio kako je "Pelikan" za mene jednostavno pao s neba. Jedno me popodne Filip nazvao, predstavio se i pitao jesam li zainteresiran za ulogu u njegovu dugometražnom igranom prvijencu.

Zamolio sam ga ako bih prije takve odluke mogao pročitati scenarij. Ubrzo sam ga pročitao i oduševio se.

Uskoro smo dogovorili sastanak u Art-kinu "Croatia", gdje smo napravili neku verziju probnog snimanja nekoliko scena iz "Pelikana".

Nekoliko dana kasnije, Filip me nazvao i rekao da bi me i dalje rado želio imati u filmu, ako naravno i ja dalje želim raditi s njim. Poslije sam doznao da su Filip i Nikolina Bogdanović razvijali scenarij s glumcem poput mene na pameti, imajući me u vidu za ulogu Josipa. Na neki način, Josip je bio napisan za mene, bez da sam toga bio svjestan.

---

image

Prizor iz filma ‘Pelikan‘

---

Kako vam je, kao pretežno kazališnom glumcu riječkoga HNK-a, glumiti na filmu?

– Glumački rad u kazalištu i na filmu funkcioniraju po tehnički različitim pravilima, ali suštinski oni su ista vrsta rada. Moje dosadašnje kazališno iskustvo samo me pripremilo za filmske izazove kojima sam se bavio u posljednje dvije godine i baš se zbog toga osjećam ugodno kada sam na setu.

Intrigiran sam svim pravilima rada pred kamerom, procesima koji čine glumačku izvedbu u filmu i svim elementima koji čine filmsku cjelinu, a kada moja znatiželja pretegne urođenu ambicioznost, onda je to prostor u kojem se osjećam najugodnije i najprirodnije kao izvođač.

Jeste li pronašli neke zajedničke točke s likom vratara Josipa koji proživljava krizu identiteta na rehabilitaciji? Opere li i vas nekad neka slična kriza ili ne dvojite u glumu kao vaš životni poziv?

– Čini mi se kako smo Josip i ja istodobno identični i dijametralno suprotni ljudi.

U nekom trenutku života sam gotovo jednako "navigirao" odnose prema drugima i samome sebi, a njegova zatočenost i bijeg kroz destrukciju su mi definitivno poznati uzorci ponašanja.

Moji su interesi raznoliki i ne smatram kako je gluma jedina stvar kojom bih se u životu trebao baviti, ali da nekada propitujem svoju poziciju unutar tog sistema, apsolutno da. To propitivanje događa se jedino kada moj rad prestane biti izazovan i kada se nađem u okruženju koje nije stimulativno. Ja kao glumac samo želim raditi sadržaje koji će me kreativno buditi, želim biti okružen ljudima koji pridodaju tom osjećanju i koji poštuju moj doprinos. U takvim situacijama ne proživljavam krizu, ali kada taj minimum nije ispoštovan, onda sam u neprestanoj krizi.

Jeste li doznali nešto novo o sebi ili svijetu glumeći Josipa?

– Ja posjedujem jednu karakternu osobinu za koju i dalje ne mogu utvrditi je li riječ o prednosti ili mani. Naime, neprestano preispitujem svoje izvođačke kvalitete i glumačke odluke tijekom procesa stvaranja uloge.

Mislim kako se to opipavanje granica izvedbe nekako suptilno prelilo u osjećanje vlastite vrijednosti te da si tako nesvjesno stvaram dodatne prepreke u razvoju vlastite karijere. Dugo sam smatrao kako ne zaslužujem prostor na filmu, iako sam ga oduvijek priželjkivao, a ono što mi se otkrilo tijekom snimanja "Pelikana" je spoznaja da sam sposoban za puno više stvari nego što sam mislio.

Koliko ste mogli improvizirati u ulozi? Je li možda citiranje "Terminatora 2" pred zrcalom vaša ideja? Zašto ne "Taksist"?

– Filip je općenito bio otvoren za improvizaciju, ali meni se činilo kako za Josipa nije bilo potrebno ikakvo oduzimanje ili dodavanje, kao da su ga napisali u savršenoj mjeri.

Njegova svedenost je samo jedna od kvaliteta koja me privukla ulozi. Osjećanje promišljene odmjerenosti replika koje zvuče svakodnevno, prazno i banalno, dok istodobno sadrže i veliku simboličku težinu, nekako me nije tjeralo da improviziram jer je sav prostor improvizacije već bio upisan u replike, a nerijetko i izvan njih.

Jednako kao što Terminator kroz odjeću i motor zahtijeva identitet kroz koji se poslije gradi njegova persona, tako i Josip traži novo odijelo koje će navući na sebe i postati neka druga verzija sebe.

---

image

"Pelikan" - drugi veliki filmski nastup Edija Ćelića

---

Kakve filmove inače volite gledati i jesu li "Terminator" i "Taksist" neki od njih?

– To kakav ću film pogledati ovisi isključivo o mom raspoloženju i mentalnom kapacitetu tog dana, ali i kreativnim potrebama, budući da često učim te se inspiriram za vlastiti rad kroz različite filmske priče. S obzirom da kvalitetu mogu prepoznati u većini stvari, redovito udovoljavam svim svojim filmskim prohtjevima. Jedan dan mogu pogledati tako neke komercijalnije sadržaje, dok sljedeći mogu uživati u nekim opskurnijim referencijama.

Koliko revno pratite hrvatsku kinematografiju i novi val debitantskih filmova, kojima pripada i "Pelikan"?

– Poprilično revno. U dinamičnosti hrvatskog filmskog krajolika koji je odnedavno počeo dobivati sve veći fokus unutar sistema globalne kinematografije vidim nadu. U temama kojima se bave autori poput Sonje Tarokić, Hane Jušić, Juraja Lerotića, Antonete Alamat Kusijanović, Davida Kapca i Andrije Mardešića, te niz drugih inspirativnih filmaša, vidim vjerodostojan odraz sebe i svoje okoline.

Biste li se trajnije skrasili pred kamerama ili preferirate kazališne daske?

– Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput "Pelikana" i "Illyricvma" postali dio moga glumačkog puta. Medij filma se za mene tek počeo otkrivati. Uočavam koliko toga u tom prostoru još moram svladati i naučiti te koliko sam spoznajno i emotivno angažiran oko ideje da se ponovno nađem na nekom filmskom setu. U ovom trenutku više naginjem filmu.

Volio bih da je moja karijera dovoljno dinamična da mi se otvori prostor u kojem su oba glumačka puta moguća, ali, nažalost, filmske uloge jednostavno nisu u jednakoj mjeri dostupne kao one kazališne, tako da je izglednije da ću se prije skrasiti u kazalištu.

---

image

Edi Ćelić: Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput "Pelikana" i "Illyricvma" postali dio moga glumačkog puta

---

Uzgred, kako to da vas je životni put naveo u Rijeku?

– U Rijeci sam završio vrlo jednostavno, gotovo neambiciozno, preko sistema kazališne audicije za novog člana Hrvatske drame.

Prije svega toga ukupno sam devet godina živio i radio u Osijeku, a svoje daljnje profesionalno sazrijevanje vezivao sam isključivo za Rijeku, Zagreb ili dalje. Moja očekivanja da postanem dio riječkog ansambla bila su – s obzirom na visok broj pretendenata – praktički nepostojeća.

Jedini uvjet koji sam pred samog sebe postavio jest da na kraju audicije, bez obzira na okolnosti, budem zadovoljan vlastitom izvedbom, što sam u konačnici i postigao, a to se, na svu sreću, svidjelo i povjerenstvu.

Koliko ste često u Splitu? Nedostaje li vam rodni grad?

– Naravno da mi nedostaje i redovito mu se vraćam. Uz njega me vežu obitelj i uspomene. Većinu slobodnog vremena, kada nemam nikakvih kazališnih ili filmskih obaveza, provodim tamo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EDI ĆELIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => EDI ĆELIĆ 2 0 9585 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-20 16:32:25 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-21 14:39:40 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2023-07-21 14:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitski glumac s riječkom adresom: 'Svaki je dio filma Pelikan vrhunski promišljen, pa i moje citiranje Terminatora' [metakey] => Edi Čelić, Splitski glumac, pulski festival, FMFS, film Pelikan [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/20\/25096146.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/20\/25096141.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/20\/25302667.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/20\/25302668.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/20\/25208258.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Pelikan\u2018 je svoju premijeru imao na splitskom filmskom festivalu u lipnju ove godine<\/p>","

Prizor iz filma \u2018Pelikan\u2018<\/p>","

Edi \u0106eli\u0107 u krupnom planu u filmu Pelikan<\/p>","

Edi \u0106eli\u0107: Osje\u0107am golemu zahvalnost i privilegij \u0161to su filmovi poput \u201dPelikana\u201d i \u201dIllyricvma\u201d postali dio moga gluma\u010dkog puta<\/p>","

\u201dPelikan\u201d - drugi veliki filmski nastup Edija \u0106eli\u0107a<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x804","hd_25096146_1920.jpg":"1920x1080","k_25096146_1280.jpg":"1280x1280","k_25096146_1024.jpg":"1024x1024","k_25096146_640.jpg":"640x640","k_25096146_480.jpg":"480x480","k_25096146_340.jpg":"340x340","k_25096146_220.jpg":"220x220","o_25096146_1280.jpg":"1280x536","o_25096146_1024.jpg":"1024x428","o_25096146_640.jpg":"640x268","o_25096146_480.jpg":"480x201","o_25096146_340.jpg":"340x142","o_25096146_220.jpg":"220x92","h_25096146_1280.jpg":"1280x854","h_25096146_1024.jpg":"1024x683","h_25096146_640.jpg":"640x427","h_25096146_480.jpg":"480x320","h_25096146_340.jpg":"340x227","h_25096146_220.jpg":"220x147","pp_25096146_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096146_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096146_640.jpg":"640x814","pp_25096146_480.jpg":"480x611","pp_25096146_340.jpg":"340x432","pp_25096146_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x804","hd_25096141_1920.jpg":"1920x1080","k_25096141_1280.jpg":"1280x1280","k_25096141_1024.jpg":"1024x1024","k_25096141_640.jpg":"640x640","k_25096141_480.jpg":"480x480","k_25096141_340.jpg":"340x340","k_25096141_220.jpg":"220x220","o_25096141_1280.jpg":"1280x536","o_25096141_1024.jpg":"1024x428","o_25096141_640.jpg":"640x268","o_25096141_480.jpg":"480x201","o_25096141_340.jpg":"340x142","o_25096141_220.jpg":"220x92","h_25096141_1280.jpg":"1280x854","h_25096141_1024.jpg":"1024x683","h_25096141_640.jpg":"640x427","h_25096141_480.jpg":"480x320","h_25096141_340.jpg":"340x227","h_25096141_220.jpg":"220x147","pp_25096141_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096141_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096141_640.jpg":"640x814","pp_25096141_480.jpg":"480x611","pp_25096141_340.jpg":"340x432","pp_25096141_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1417x626","hd_25302667_1920.jpg":"1920x1080","k_25302667_1280.jpg":"1280x1280","k_25302667_1024.jpg":"1024x1024","k_25302667_640.jpg":"640x640","k_25302667_480.jpg":"480x480","k_25302667_340.jpg":"340x340","k_25302667_220.jpg":"220x220","o_25302667_1280.jpg":"1280x565","o_25302667_1024.jpg":"1024x452","o_25302667_640.jpg":"640x282","o_25302667_480.jpg":"480x212","o_25302667_340.jpg":"340x150","o_25302667_220.jpg":"220x97","h_25302667_1280.jpg":"1280x854","h_25302667_1024.jpg":"1024x683","h_25302667_640.jpg":"640x427","h_25302667_480.jpg":"480x320","h_25302667_340.jpg":"340x227","h_25302667_220.jpg":"220x147","pp_25302667_1280.jpg":"1280x1628","pp_25302667_1024.jpg":"1024x1303","pp_25302667_640.jpg":"640x814","pp_25302667_480.jpg":"480x611","pp_25302667_340.jpg":"340x432","pp_25302667_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25302668_1920.jpg":"1920x1080","k_25302668_1280.jpg":"1280x1280","k_25302668_1024.jpg":"1024x1024","k_25302668_640.jpg":"640x640","k_25302668_480.jpg":"480x480","k_25302668_340.jpg":"340x340","k_25302668_220.jpg":"220x220","o_25302668_1280.jpg":"1280x1920","o_25302668_1024.jpg":"1024x1536","o_25302668_640.jpg":"640x960","o_25302668_480.jpg":"480x720","o_25302668_340.jpg":"340x510","o_25302668_220.jpg":"220x330","h_25302668_1280.jpg":"1280x854","h_25302668_1024.jpg":"1024x683","h_25302668_640.jpg":"640x427","h_25302668_480.jpg":"480x320","h_25302668_340.jpg":"340x227","h_25302668_220.jpg":"220x147","pp_25302668_1280.jpg":"1280x1628","pp_25302668_1024.jpg":"1024x1303","pp_25302668_640.jpg":"640x814","pp_25302668_480.jpg":"480x611","pp_25302668_340.jpg":"340x432","pp_25302668_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x804","hd_25208258_1920.jpg":"1920x1080","k_25208258_1280.jpg":"1280x1280","k_25208258_1024.jpg":"1024x1024","k_25208258_640.jpg":"640x640","k_25208258_480.jpg":"480x480","k_25208258_340.jpg":"340x340","k_25208258_220.jpg":"220x220","o_25208258_1280.jpg":"1280x536","o_25208258_1024.jpg":"1024x428","o_25208258_640.jpg":"640x268","o_25208258_480.jpg":"480x201","o_25208258_340.jpg":"340x142","o_25208258_220.jpg":"220x92","h_25208258_1280.jpg":"1280x854","h_25208258_1024.jpg":"1024x683","h_25208258_640.jpg":"640x427","h_25208258_480.jpg":"480x320","h_25208258_340.jpg":"340x227","h_25208258_220.jpg":"220x147","pp_25208258_1280.jpg":"1280x1628","pp_25208258_1024.jpg":"1024x1303","pp_25208258_640.jpg":"640x814","pp_25208258_480.jpg":"480x611","pp_25208258_340.jpg":"340x432","pp_25208258_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7658319 Threads: 4 Questions: 1622378633 Slow queries: 4819643 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111057822 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /kultura/film-tv/splitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora-1308579 [printLink] => /kultura/film-tv/splitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora-1308579?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 251598 [name] => edi ćelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => edi-celic [link] => /tag/edi-celic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 724100 [name] => Splitski glumac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-21 16:36:21 [main_article_id] => 0 [alias] => splitski-glumac [link] => /tag/splitski-glumac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 687324 [name] => pulski festival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-10 11:37:31 [main_article_id] => 0 [alias] => pulski-festival [link] => /tag/pulski-festival ) [3] => stdClass Object ( [id] => 219547 [name] => fmfs [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fmfs [link] => /tag/fmfs ) [4] => stdClass Object ( [id] => 722020 [name] => film Pelikan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-04 11:50:52 [main_article_id] => 0 [alias] => film-pelikan [link] => /tag/film-pelikan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EDI ĆELIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitski glumac s riječkom adresom: ‘Svaki je dio filma Pelikan vrhunski promišljen, pa i moje citiranje Terminatora‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25096146.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

‘Pelikan‘ je svoju premijeru imao na splitskom filmskom festivalu u lipnju ove godine

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25096146.jpg [title] =>

‘Pelikan‘ je svoju premijeru imao na splitskom filmskom festivalu u lipnju ove godine

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25096141.jpg [title] =>

Prizor iz filma ‘Pelikan‘

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25302667.jpg [title] =>

Edi Ćelić u krupnom planu u filmu Pelikan

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25302668.jpg [title] =>

Edi Ćelić: Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput ”Pelikana” i ”Illyricvma” postali dio moga glumačkog puta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/20/25208258.jpg [title] =>

”Pelikan” - drugi veliki filmski nastup Edija Ćelića

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pelikan je raširio krila nakon premijere na Festivalu mediteranskog filma Split.

Film Filipa Herakovića odletio je u kina i doletio do Pula Film Festivala, gdje ga promoviraju redatelj i glavni glumac, Splićanin Edi Ćelić. Edija nismo uspjeli uhvatiti u Splitu za intervju, ali zato u Puli jesmo.

"Pelikan" leti i njegovu letu se ne nazire skori kraj, od FMFS-a do Pule i dalje. Jeste li očekivali da će film dobiti takav vjetar u krila?

– Nisam očekivao, ali nadao se jesam. Već mi je od prvog čitanja scenarija i razgovora s Filipom bilo jasno kako će "Pelikan" govoriti jednim originalnim filmskim jezikom te da apsolutno želim biti dijelom jedne takve priče.

Tijekom snimanja sve su moje slutnje potvrđene, a nakon što sam pogledao finalnu verziju filma, ta prvotna impresija koju sam dobio apsolutno se obistinila. Svaki izvedbeni element "Pelikana" je promišljen, odmjeren i namjeran, a kada netko tako spremno pristupa radu, onda obično za taj rad biva i nagrađen ili barem afirmiran.

Kakve dojmove nosite s FMFS-a? Kako vam je bilo vratiti se u Split i tamo doživjeti premijeru filma, i to onog s vama u glavnoj ulozi?

– U Splitu uvijek imam najveću tremu, iako redovito mislim kako ću tamo biti najopušteniji. Unatoč ležernosti atmosfere FMFS-a uspio sam pred projekciju biti i nervozan i preplašen i uzbuđen, ali to samo potvrđuje koliko mi je i dalje stalo do toga da "Pelikan", pa samim time i moja izvedba u njemu, budu podržani i prepoznati od strane domaće publike.

Tijekom prikazivanja filma uspio sam se vratiti u svoje tijelo, a pozitivna recepcija publike u kombinaciji s ozračjem Ljetnog kina "Bačvice", te općenitog ugođaja festivala, ostat će mi u sjećanju kao jedna od najdražih "Pelikanovih" projekcija.

---

image

Edi Ćelić u krupnom planu u filmu Pelikan

---

Prošle godine ste na Puli imali film "Illyricvm", u kojem ste bili dio glumačkog ansambla, a sada u "Pelikanu" praktički nosite cijelu priču na svojim leđima. Možete li usporediti iskustvo snimanja tih dvaju filmova?

– Oba snimanja obilježio je intenzitet. "Illyricvm" mi je nekako iznenada došao i gotovo da nisam imao dovoljno vremena da se mentalno pripremim za sve izazove koje je uloga Leonide nosila sa sobom, ali često ispada da se tako najbolje uči.

"Illyricvm" se sav snimao na latinskom i rekonstruiranom ilirskom jeziku, u povremeno ekstremnim krajolicima i atmosferskim uvjetima, s velikim ansamblom glumaca i životinja, visokih produkcijskih okvira. Sva nepredvidivost takvog seta me mentalno, tehnički i emotivno pripremila za "Pelikanov" set u Istarskim toplicama.

Tamo se, pak, ta vrsta intenziteta najviše manifestirala kroz činjenicu da se pojavljujem u gotovo svakom kadru filma te sam osjećao ogromnu odgovornost da opravdam povjerenje koje su Filip i Wolfgang & Dolly položili u mene, ali da i udovoljim svim svojim izvođačkim ambicijama.

Niste snimili puno filmova, tako da vjerojatno niste očekivali glavnu ulogu u "Pelikanu"? Kako je došlo do suradnje s Herakovićem?

– Postoje različite verzije toga kako je došlo do naše suradnje, ali jako dugo sam mislio kako je "Pelikan" za mene jednostavno pao s neba. Jedno me popodne Filip nazvao, predstavio se i pitao jesam li zainteresiran za ulogu u njegovu dugometražnom igranom prvijencu.

Zamolio sam ga ako bih prije takve odluke mogao pročitati scenarij. Ubrzo sam ga pročitao i oduševio se.

Uskoro smo dogovorili sastanak u Art-kinu "Croatia", gdje smo napravili neku verziju probnog snimanja nekoliko scena iz "Pelikana".

Nekoliko dana kasnije, Filip me nazvao i rekao da bi me i dalje rado želio imati u filmu, ako naravno i ja dalje želim raditi s njim. Poslije sam doznao da su Filip i Nikolina Bogdanović razvijali scenarij s glumcem poput mene na pameti, imajući me u vidu za ulogu Josipa. Na neki način, Josip je bio napisan za mene, bez da sam toga bio svjestan.

---

image

Prizor iz filma ‘Pelikan‘

---

Kako vam je, kao pretežno kazališnom glumcu riječkoga HNK-a, glumiti na filmu?

– Glumački rad u kazalištu i na filmu funkcioniraju po tehnički različitim pravilima, ali suštinski oni su ista vrsta rada. Moje dosadašnje kazališno iskustvo samo me pripremilo za filmske izazove kojima sam se bavio u posljednje dvije godine i baš se zbog toga osjećam ugodno kada sam na setu.

Intrigiran sam svim pravilima rada pred kamerom, procesima koji čine glumačku izvedbu u filmu i svim elementima koji čine filmsku cjelinu, a kada moja znatiželja pretegne urođenu ambicioznost, onda je to prostor u kojem se osjećam najugodnije i najprirodnije kao izvođač.

Jeste li pronašli neke zajedničke točke s likom vratara Josipa koji proživljava krizu identiteta na rehabilitaciji? Opere li i vas nekad neka slična kriza ili ne dvojite u glumu kao vaš životni poziv?

– Čini mi se kako smo Josip i ja istodobno identični i dijametralno suprotni ljudi.

U nekom trenutku života sam gotovo jednako "navigirao" odnose prema drugima i samome sebi, a njegova zatočenost i bijeg kroz destrukciju su mi definitivno poznati uzorci ponašanja.

Moji su interesi raznoliki i ne smatram kako je gluma jedina stvar kojom bih se u životu trebao baviti, ali da nekada propitujem svoju poziciju unutar tog sistema, apsolutno da. To propitivanje događa se jedino kada moj rad prestane biti izazovan i kada se nađem u okruženju koje nije stimulativno. Ja kao glumac samo želim raditi sadržaje koji će me kreativno buditi, želim biti okružen ljudima koji pridodaju tom osjećanju i koji poštuju moj doprinos. U takvim situacijama ne proživljavam krizu, ali kada taj minimum nije ispoštovan, onda sam u neprestanoj krizi.

Jeste li doznali nešto novo o sebi ili svijetu glumeći Josipa?

– Ja posjedujem jednu karakternu osobinu za koju i dalje ne mogu utvrditi je li riječ o prednosti ili mani. Naime, neprestano preispitujem svoje izvođačke kvalitete i glumačke odluke tijekom procesa stvaranja uloge.

Mislim kako se to opipavanje granica izvedbe nekako suptilno prelilo u osjećanje vlastite vrijednosti te da si tako nesvjesno stvaram dodatne prepreke u razvoju vlastite karijere. Dugo sam smatrao kako ne zaslužujem prostor na filmu, iako sam ga oduvijek priželjkivao, a ono što mi se otkrilo tijekom snimanja "Pelikana" je spoznaja da sam sposoban za puno više stvari nego što sam mislio.

Koliko ste mogli improvizirati u ulozi? Je li možda citiranje "Terminatora 2" pred zrcalom vaša ideja? Zašto ne "Taksist"?

– Filip je općenito bio otvoren za improvizaciju, ali meni se činilo kako za Josipa nije bilo potrebno ikakvo oduzimanje ili dodavanje, kao da su ga napisali u savršenoj mjeri.

Njegova svedenost je samo jedna od kvaliteta koja me privukla ulozi. Osjećanje promišljene odmjerenosti replika koje zvuče svakodnevno, prazno i banalno, dok istodobno sadrže i veliku simboličku težinu, nekako me nije tjeralo da improviziram jer je sav prostor improvizacije već bio upisan u replike, a nerijetko i izvan njih.

Jednako kao što Terminator kroz odjeću i motor zahtijeva identitet kroz koji se poslije gradi njegova persona, tako i Josip traži novo odijelo koje će navući na sebe i postati neka druga verzija sebe.

---

image

"Pelikan" - drugi veliki filmski nastup Edija Ćelića

---

Kakve filmove inače volite gledati i jesu li "Terminator" i "Taksist" neki od njih?

– To kakav ću film pogledati ovisi isključivo o mom raspoloženju i mentalnom kapacitetu tog dana, ali i kreativnim potrebama, budući da često učim te se inspiriram za vlastiti rad kroz različite filmske priče. S obzirom da kvalitetu mogu prepoznati u većini stvari, redovito udovoljavam svim svojim filmskim prohtjevima. Jedan dan mogu pogledati tako neke komercijalnije sadržaje, dok sljedeći mogu uživati u nekim opskurnijim referencijama.

Koliko revno pratite hrvatsku kinematografiju i novi val debitantskih filmova, kojima pripada i "Pelikan"?

– Poprilično revno. U dinamičnosti hrvatskog filmskog krajolika koji je odnedavno počeo dobivati sve veći fokus unutar sistema globalne kinematografije vidim nadu. U temama kojima se bave autori poput Sonje Tarokić, Hane Jušić, Juraja Lerotića, Antonete Alamat Kusijanović, Davida Kapca i Andrije Mardešića, te niz drugih inspirativnih filmaša, vidim vjerodostojan odraz sebe i svoje okoline.

Biste li se trajnije skrasili pred kamerama ili preferirate kazališne daske?

– Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput "Pelikana" i "Illyricvma" postali dio moga glumačkog puta. Medij filma se za mene tek počeo otkrivati. Uočavam koliko toga u tom prostoru još moram svladati i naučiti te koliko sam spoznajno i emotivno angažiran oko ideje da se ponovno nađem na nekom filmskom setu. U ovom trenutku više naginjem filmu.

Volio bih da je moja karijera dovoljno dinamična da mi se otvori prostor u kojem su oba glumačka puta moguća, ali, nažalost, filmske uloge jednostavno nisu u jednakoj mjeri dostupne kao one kazališne, tako da je izglednije da ću se prije skrasiti u kazalištu.

---

image

Edi Ćelić: Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput "Pelikana" i "Illyricvma" postali dio moga glumačkog puta

---

Uzgred, kako to da vas je životni put naveo u Rijeku?

– U Rijeci sam završio vrlo jednostavno, gotovo neambiciozno, preko sistema kazališne audicije za novog člana Hrvatske drame.

Prije svega toga ukupno sam devet godina živio i radio u Osijeku, a svoje daljnje profesionalno sazrijevanje vezivao sam isključivo za Rijeku, Zagreb ili dalje. Moja očekivanja da postanem dio riječkog ansambla bila su – s obzirom na visok broj pretendenata – praktički nepostojeća.

Jedini uvjet koji sam pred samog sebe postavio jest da na kraju audicije, bez obzira na okolnosti, budem zadovoljan vlastitom izvedbom, što sam u konačnici i postigao, a to se, na svu sreću, svidjelo i povjerenstvu.

Koliko ste često u Splitu? Nedostaje li vam rodni grad?

– Naravno da mi nedostaje i redovito mu se vraćam. Uz njega me vežu obitelj i uspomene. Većinu slobodnog vremena, kada nemam nikakvih kazališnih ili filmskih obaveza, provodim tamo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

‘Pelikan‘ je svoju premijeru imao na splitskom filmskom festivalu u lipnju ove godine


Prizor iz filma ‘Pelikan‘


Edi Ćelić u krupnom planu u filmu Pelikan


Edi Ćelić: Osjećam golemu zahvalnost i privilegij što su filmovi poput ”Pelikana” i ”Illyricvma” postali dio moga glumačkog puta


”Pelikan” - drugi veliki filmski nastup Edija Ćelića

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/splitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora-1308579 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=43268fb16430f32f06cc1cf8ac098ae8447b1713 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitski+glumac+s+rije%C4%8Dkom+adresom%3A+%E2%80%98Svaki+je+dio+filma+Pelikan+vrhunski+promi%C5%A1ljen%2C+pa+i+moje+citiranje+Terminatora%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fsplitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora-1308579 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fsplitski-glumac-s-rijeckom-adresom-svaki-je-dio-filma-pelikan-vrhunski-promisljen-pa-i-moje-citiranje-terminatora-1308579 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EDI ĆELIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Film & TVEDI ĆELIĆ

Splitski glumac s riječkom adresom: ‘Svaki je dio filma Pelikan vrhunski promišljen, pa i moje citiranje Terminatora‘

21. srpnja 2023. - 16:16

Pelikan je raširio krila nakon premijere na Festivalu mediteranskog filma Split.

Film Filipa Herakovića odletio je u kina i doletio do Pula Film Festivala, gdje ga promoviraju redatelj i glavni glumac, Splićanin Edi Ćelić. Edija nismo uspjeli uhvatiti u Splitu za intervju, ali zato u Puli jesmo.

"Pelikan" leti i njegovu letu se ne nazire skori kraj, od FMFS-a do Pule i dalje. Jeste li očekivali da će film dobiti takav vjetar u krila?

– Nisam očekivao, ali nadao se jesam. Već mi je od prvog čitanja scenarija i razgovora s Filipom bilo jasno kako će "Pelikan" govoriti jednim originalnim filmskim jezikom te da apsolutno želim biti dijelom jedne takve priče.

Tijekom snimanja sve su moje slutnje potvrđene, a nakon što sam pogledao finalnu verziju filma, ta prvotna impresija koju s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 01:09