StoryEditorOCM
Film & TVSmojinih sto

Od petka do petka: Miljenko Smoje se vraća u svoja mala Dalmatinska mista

Piše Mozaik SD
18. kolovoza 2023. - 13:43

Film "Od petka do petka" stiže u mala mista diljem Dalmacije, upravo ona o kojima je često pisao Miljenko Smoje koji potpisuje scenarij ovog filma Antuna Vrdoljaka. Nakon Ljetnog kina Bačvice i Podgore film u sklopu manifestacije ‘‘Smojinih sto‘‘ istu večer, 22. kolovoza, stiže u Bol, Supetar, Jelsu, Hvar i Komižu.

image
Duje Klarić/Cropix

U sklopu obilježavanja 100 godina legendarnog Smoje FMFS je pomalo zaboravljenom filmu iz 1985. godine, udahnuo novi digitalni život. Početkom lipnja u formatu prilagođenom kinima 21. stoljeća premijerno je prikazan na rasprodanoj projekciji u utrobi trajekta Tin Ujević.

image
Duje Klarić/Cropix

Glavnu ulogu u filmu igra legendarni Boris Dvornik, koji kao bankovni činovnik iznerviran monotonijom života brodicom obilazi otoke i upada u niz zabavnih, ali i bizarnih pustolovina. Glazbu u filmu potpisuje Arsen Dedić, a uz Borisa Dvornika, Smojine likove igraju i drugi glumački doajeni: Zdravka Krstulović, Josip Genda, Katja Zupčić, Vladimir Rupčić...

image

Festival mediteranskog filma Split

Milan Šabić/

U tjednu pred nama u kina stiže i odličan francuski film "Rodeo" o Juliji kojoj je najveća strast luda vožnja motorom. Prvi cjelovečernji film redateljice i scenaristice Lole Quivoron osvojio je posebnu nagradu Coup de Coeur u ovogodišnjem programu Izvjestan pogled u Cannesu. Svoje termine u kinima imaju i komedija "Asteroid City" Wesa Andersona, ali i još uvijek traženi "Barbie" i "Oppenheimer".

image

Festival mediteranskog filma Split

Milan Sabic/Slobodna Dalmacija

U Ljetnom kinu Bačvice u sklopu programa "Klasika al fresco" 22. kolovoza prikazuje se mjuzikl "Cabaret" u kojem se proslavila Liza Minnelli. Odmah dan iza, kultni klasik - animirani "101 Dalmatinac" iz 1961. godine, još uvijek jedan od najpopularnijih Disneyjevih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:24