StoryEditorOCM
Dalmacijažestoki nastavak predizborne kampanje

Ževrnja: Grubišić se služi prizemnim metodama i nema nikakve argumente

Piše PSD.
21. svibnja 2013. - 19:34
Don Ivan Grubišić krenuo je žestoko u nastavak predizborne kampanje, barem ako je suditi po izjavi danoj Radio Splitu:

- Jasno da ću u kampanji biti malo oštriji prema mojem suparniku, kandidatu Ževrnji, postavljajući neka pitanja. Ževrnja je pouzdani vojnik svoje partije koja mu je stalno držala leđa. On se obogatio prodajući državnu zemlju i ubirući provizije, jer, moramo priznati, nije mogao imati auto od 192 tisuće eura i stan u Splitu sa svojom prosječnom plaćom načelnika. To znači da je lova padala s nekih strana, to je pitanje da se istraži i da se vidi – rekao je Don Ivan Grubišić za Radio Split.

Ževrnja: Grubišić se služi prizemnim metodama i nema nikakve argumente

- Nije vrijedno komentara, a možda su te izjave i utužive. Riječ je o najprljavijem obliku kampanje nekoga tko gubi i nema gospodarskog programa, pa ne govori o zapošljavanju već se služi takvim prizemnim metodama – kratak je bio odgovor Zlatka Ževrnje, kandidata HDZ-a za Župana.

Premda Zlatko Ževrnja navodi kako su izjave don Ivana Grubišića znak prljave kampanje, on je u tom smislu bio cijelo vrijeme kampanje u puno komotnijem položaju nego njegov suparnik.

Naime, za prljavi dio kampanje protiv don Grubišića do sada su bili zaduženi koalicijski partneri Zlatka Ževrnje, tako da je on na miru mogao govoriti o gospodarstvu i zapošljavanju.

Prozivanjem don Ivana Grubišića do sada se isticao predsjednik splitskog HČSP-a Luka Podrug, koalicijski partner HDZ-a, čiji su oratorski ekscesi već dovoljno poznati javnosti. Prozivao je don Grubišića za prikrivanje imovine, te da istovremeno prima i mirovinu i saborsku plaću.

Podruga je u stopu, krajnje primitivnim objedama, pratio i sada već bivši kandidat za gradonačelnika Željko Kerum, pa je na koncu Don Ivan Grubišić – koji je odbacio sve insinuacije oko svojeg imovinskog stanja - najavio podnošenje tužbi i protiv Podruga i protiv Kreruma.

Don Ivan Grubišić u imovinskoj kartici ima prijavljen stan od 26 kvadrata u Splitu i garsonjeru od 28 kvadrata u Kučinama, te renault megane iz 2010. godine.

Osim toga, jasno je, više puta, istaknuo kako dijeli svoju plaću koju prima kao saborski zastupnik: trećinu plaće izdvaja za rad Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti "Sanus", dio daje i udruzi "Most", financira dvije studentske stipendije od po 1500 kuna, a s jedakim iznosima potpomaže i tri samohrane majke.

Zlatko Ževrnja, s druge strane, pojašnjava da automobil mercedes kojeg spominje Don Ivan Grubišić ne vrijedi 192.000 eura, već 196.000 kuna, i u otplati je, kako je i prikazao u imovinskoj kartici.

Kredit istječe 2015. godine, a automobil je kupljen 2010. godine. Do zabune dolazi, pojašnjava Ževrnja, jer je u imovinskoj karitici prikazana vrijednost u kunama, a zaduženje u eurima, budući da je kredit u eruima. Niti stan na Žnjanu, po Ževrnji, nije sporan: 83 kvadrata roh bau stana plaćeno je 720.000 kuna.

Slobodna je nedavno pisala o problemima sa zgradom u kojoj je stan, a koju je sagradio investitor koji je izvodio većinu radova na kanalizaciji u Dugopolju.

Premda zgrada na Žnjanu ima uporabnu dozvolu, investitor nije podmirio sve dugove HEP-u, zgrada je ostala na građevinskoj struji pa su dug HEP-u morali platiti stanari, a koji su također morali sami financirati prilljučke za struju za svoje stanove.

Osim stana na Žnjanu, prema imovinskoj kartici, Ževrnja ima i obiteljsku kuću u Dugopolju vrijednu milijun i 450.000 kuna. Kako navodi u imovinskoj kartici, stan na Žnjanu je financirao prodajom poslovnog prostora u Splitu – 55 kvadrata prodao je za 176.000 eura, od čega je 100.000 eura uložio u obiteljsku kuću, a ostatak u kupnju stana. Ostatak novca potrebnog za gradnju kuće namaknuo je, kako tvrdi u imovinskoj kartici, iz plaće, nasljedstva i pozajmice. On i supruga imaju ušteđevinu od 50.000 eura, a imaju još i passat iz 1996. i golf iz 2007. godine.

M. K.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:46