StoryEditorOCM
ZagoraSUŠCI NISU ŽEDNI

Bivši splitski župan iznenadio u novoj ulozi, Plenković ga je smijenio po kratkom postupku, evo gdje sada reže vrpce

Piše Toni Paštar
2. veljače 2024. - 14:21
Vodovod u dicmanskim Sušcima su presijecanjem vrpce otvorenim označili općinski načelnik Petar Maretić uz sudjelovanje Josipa Mioča i Zlatka ŽevrnjeToni Paštar

U dicmanskom naselju Sušci označen je završetak izgradnje vodoopskrbnog sustava kojim je omogućeno da i stanovnici toga dijela mjesta prekinu stoljetnu žeđ i dobiju vodu iz slavina.

U nazočnosti brojnih mještana Dicma, u prvom redu iz tog naselja, novoizgrađeni vodovod simboličkim presijecanjem vrpce otvorio je općinski načelnik Petar Maretić (NLM), a zajedno s njim bili su Zlatko Ževrnja, nekadašnji HDZ-ov župan splitsko-dalmatinski koji je predstavljao "Hrvatske vode, i Josip Mioč, direktor tvrtke "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" koja je bila investitor projekta.

Izgradnja vodovoda u Sušcima sastavni je dio projekta integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Trilja, Otoka i Dicma. U Dicmu je izgrađeno pet kilometara glavnog cjevovoda s dvije precrpne stanice.

Vrijednost radova je 1,15 milijuna eura od čega je 70 posto osigurano iz EU-ova Kohezijskog fonda, a razliku su osigurali "Hrvatske vode", Ministarstvo gospodarstva i Općina Dicmo. Od sljedećeg tjedna na novoizgrađenu mrežu počet će spajanje potrošača.

Do sada ih je prijavljeno 113, a uglavnom je riječ o obiteljskim kućama. Pojedinačni priključak će stajati oko 300 eura, što je u odnosu na druge krajeve vrlo zadovoljavajuća cijena.

- Ovom projektu dali smo prioritet i u suradnji s "Vodovodom i odvodnjom Cetinske krajine" i drugim sudionicima uspješno smo ga priveli kraju. Osigurali smo da cijelo područje općine Dicmo ima vodu iz slavina.

U samim Sušcima očekujem intenzivnu izgradnju novih obiteljskih kuća čemu je do sada glavna kočnica bila bezvodica. Kao načelnik dužan sam zahvaliti svim spomenutim sudionicima projekta kao i Županijskoj upravi za ceste Split koja nam je pomogla u modernizaciji dijela raskopanih prometnica - kazao je Maretić.

- Ovim završavamo priču sa segmentom aglomeracije koji se odnosi na Dicmo. U Trilju smo pred ishođenjem uporabnih dozvola, a potom će krenuti priključenje korisnika na javnu odvodnju. U Otoku smo na oko 95 posto završenosti fizičkih radova - rekao je Mioč.

- "Hrvatske vode" sufinanciraju sve aglomeracije pa smo tako sa zadovoljstvom sufinancirali i ovaj segment u Dicmu. Ovim je na području Dicma u potpunosti riješeno pitanje opskrbe pitkom vodom - naglasio je Ževrnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:38