StoryEditorOCM
DalmacijaKLAUNOVI DOKTORI

Crveni nosevi od sada će redovito uveseljavati mališane u zadarskoj bolnici

26. srpnja 2016. - 22:58
get_hi_media

Crveni nosovi, „klaunovidoktori“, donijeli su u ponedjeljak osmjeh na lice mališanima na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

- Nije im prvi put da su došli na naš odjel, ali sada, zahvaljujući akciji „Sonika“, dolazit će redovito, jednom mjesečno. Njihov dolazak djeci je vrlo značajan, vidljivo su drugačijeg raspoloženja, tako da je i ova akcija usmjerena isključivo na to da se djeca i u bolničkoj okolini osjećaju što ugodnije i sigurnije – rekla je mag.med.techn. Marija Ljubičić, glavna sestra na zadarskoj pedijatriji.

Tvrtka „Sonik“ donirala je deset tisuća kuna za početak posjeta „klaunovadoktora“ Odjelu pedijatre u Zadru, a akcija se nastavlja sudjelovanjem građana: sve do listopada će se u „Sonikovim“ prodavaonicama provoditi akcija prikupljanja sredstava za posjet Crvenih nosova, a svaki će kupac za dobrovoljnu donaciju u zamjenu dobiti crveni spužvasti nosić.

- Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre – poručili su organizatori posjeta Crvenih nosova zadarskoj pedijatriji, dok je Marija Ljubičić istaknula da ovakvi posjeti otvaraju i mogućnost terapijskog djelovanja.

- Posjet Crvenih nosova djeluje poticajno na dječju maštu, a odvlačenje pažnje od neugodnih i bolnih procedura doprinosi lakšem i bržem ozdravljenju. Klaunovidoktori stvaraju osjećaj zajedništva i razonode, što u djece izaziva doživljaj spontanosti, zabave, oslobođenje od straha i napetosti. Jednostavno i lako: smijeh liječi! – kazala je glavna sestra Ljubičić.

Kako je naglasila Mladenka Majerić,izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, oni posjećuju sedam zagrebačkih bolnica te bolnice u Osijeku, Rijeci i Splitu.

- Želimo imati redovne programe u svim bolnicama gdje se liječe bolesna djeca. Upravo iz tog razloga veseli nas što ćemo kroz ovu suradnju imati priliku posjećivati i zadarsku bolnicu – navela je Majerić.

Marin Bakotić iz „Sonika“ je podsjetio da ova tvrtka godinama redovito sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama i donacijama diljem Zadarske županije, te da je u više navrata financirala nabavku vrijednih uređaja u Općoj bolnici Zadar.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:28