StoryEditorOCM
DalmacijaLORENCIN ČASTI

Za infocentar u Saloni nepovratnih milijun kuna

Piše PSD.
2. lipnja 2015. - 20:25

Ministar turizma Darko Lorencin donio je odluku o odabiru projekata i dodjeli nepovratnog novca temeljem programa Fonda za razvoj turizma kojom je odobren novac za sufinanciranje 54 projekta u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna i 810 tisuća kuna.

To je novac prikupljen od naknade za koncesije za korištenje turističkog zemljišta i prodaje turističkog zemljišta u vlasništvu RH koja se uplaćuju u državni proračun, odnosno Ministarstvu turizma. Najveći pojedinačni iznos nepovratne potpore u Dalmaciji dobio je grad Solin za gradnju kulturno-informativnog centra Salona, koju je Ministarstvo poduprlo s milijun kuna. Grad Split za Mletačku kulu dobio je 300 tisuća kuna, a toliko je dobila i općina Nerežišća na Braču za Interpretativni centar „Život Brača“. Sanacija i uređenje tvrđave Kamičak u Sinju dobile su 750 tisuća nepovratnih kuna.

Ministarstvo je bilo izdašno i prema općini Tučepi kojoj će s 800 tisuća kuna financirati uređenje dijela obalnog pojasa plaže Donji Ratar s prilagodbom za osobe s invaliditetom. Izgradnja sanitarnog objekta za invalide i ugradnja biopročišćivača je projekt Komiže za koji je taj grad dobio 200 tisuća kuna, dok je Park prirode Biokovo dobio 150 tisuća kuna za biciklističke staze. Izgradnja astroparka u Makarskoj zavrijedila je 200 tisuća kuna, dok je Kuća umjetnosti na vodi u Vodicama zaslužila potporu od 100 tisuća kuna. Istovremeno je Šibensko-kninska županija dobila 200 tisuća kuna za izradu master plana turizma, dok će općina Kistanje s dobivenih 400 tisuća kuna lakše izgraditi centar za posjetitelje NP Krka.

Rekonstrukcija Muzeja brodogradnje u Betini na Murteru dobila je potporu od čak 800 tisuća kuna, dok će se u Pirovcu urediti plaže uz potporu od 280 tisuća kuna... 

R.MIKAČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:01