StoryEditorOCM
Dalmacijaotvoreno pismo

Vapaj s Hvara: Oslobodite nas ORCO grupe!

Piše PSD.
18. lipnja 2010. - 18:06
Skupina građana, bivših i sadašnjih zaposlenika “Sunčanog Hvara”, te Udruge izvornih vlasnika “Forani” i “Eko Sunčani otoci”, uputili su otvoreno pismo Vladi RH, DORH-u, HFP-u i Ministarstvu financija kojim još jednom pozivaju na objavljivanje i raskid ugovora s ORCO grupom o tzv. javno-privatnom partnerstvu.

Hvarani strahuju da će ORCO uskoro, nakon isteka petogodišnjeg ugovora, prodati “Sunčani Hvar” po višestruko većem iznosu od uloženog, a da će pri tome najveći gubitnici biti Grad Hvar i domicilno stanovništvo, izvorni vlasnici, bivši i sadašnji radnici, pa i država.

U pismu se navodi da je nakon dolaska ORCO grupe u Hvar turističko gospodarstvo u opadanju, iznose se sumnje u mito, korupciju i pranje novca, te se tvrdi da je imovina tvrtke upropaštena, obezvrijeđena i opterećena milijunskim gubicima, dok je državni proračun oštećen za najmanje 570 milijuna kuna.

Tome se pridodaju velika zaduženja, koja u posljednjih pet godina premašuju pola milijarde kuna, i brojna dugovanja, a radnicima se već neko vrijeme isplaćuju minimalne plaće. SDLqZato tražimo da žurno i bezuvjetno raskinete sve ugovore s ORCO grupom zbog neispunjavanja ugovora, nezakonitog i štetnog poslovanja, te da se ORCO-u zabrani bilo kakva prodaja nekretnina”, stoji u pismu.

tekst i snimka: Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:17