StoryEditorOCM
DalmacijaDRŽE SE OBEĆANJA  

Ustraje li se na naplati tunelarine, prijete blokadom tunela ‘Sv. Ilija’

Piše PSD.
4. lipnja 2013. - 13:58
Očito da to nije bila predizborna retorika mnogih čelnih ljudi imotske lokalne samouprave i njihovih kolega s makarskoga primorja, a čini se i novoga župana Zlatka Ževrnje. Svi oni dali su punu podršku nastojanjima da se ne naplaćuje tunelarina kroz tunel “Sveti Ilija” pod cijenu i blokade prometovanja tunelom.

No, kako je druga strana, a to su Hrvatske autoceste i resorno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, koji imaju i eksplicitnu potporu Vlade RH, uporna da se tunelarina mora naplaćivati, bit će zanimljivo ovih dana, a prije otvaranja tunela, vidjeti što će se sve dogoditi.

Da se tunelarina namjerava naplaćivati, svjedoči i izgradnja naplatnih kućica na raskrižju prometnice za selo Rastovac u općini Zagvozd i spojne prometnice za tunel, a kako tvrde u općini Zagvozd, to se čini bez njihove suglasnosti. Upravo u ponedjeljak u Imotskom je bio i čelni čovjek Županijske uprave za ceste Zlatko Čaljkušić.


- Da, razgovarali smo o tom problemu, jer na jedan način i Županijske ceste imaju interesa, odnosno pod njihovu nadležnost spadaju neke od prometnica koje bi služile HAC-u da realizira svoju nakanu o naplati tunelarine. Mi se tome protivimo i ustrajat ćemo na tome. Ići ćemo odmah u Županiju kako bismo iskoordinirali sve s novim županom Zlatkom Ževrnjom te ćemo nakon toga donijeti odluku što nam je dalje činiti.

Svakako, svi mi iz Imotske krajine za to smo da se tunelarina ne smije naplaćivati. S nama su i općine s južne strane Biokova, posebno Baška Voda - riječi su načelnika općine Zagvozd Miroslava Gaće.

S obzirom na činjenicu da je u Makarskoj, koja je također bila za to da se ne naplaćuje tunelarina, došla nova garnitura na vlast, na čelu sa SDP-om, ostaje vidjeti hoće li ona podržati prijašnji dogovor.

Braco Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:13