StoryEditorOCM
DalmacijaKULINARSKI FESTIVAL

U Supetru danas počinje 11. po redu 'Biser mora'

7. travnja 2016. - 14:11
Split, 280315. U Supetru se odrzava deseti kulinarski festival Biser mora. Na supetarskoj rivi odrzano je revijalno natjecanje u kojemu su ekipe ocjenjivali novinari. Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Danas u Supetru počinje jedanaesti međunarodni interregionalni kulinarski festival "Biser mora". Po dosadašnjem običaju, i ove godine njegovim se održavanjem službeno otvara supetarska ljetna turistička sezona.

I, zaista, Supetar je protkan čitavom gastronomskom pričom "Bisera mora". Dokazuje to i otvaranje festivala, koje će se ove godine premijerno održati na supetarskoj rivi. No, to je tek jedan od noviteta ovogodišnjeg izdanja.

Međunarodna gastronomska manifestacija "Biser mora" uključivat će i dalje međunarodno natjecanje škola i profesionalnih kuhara, sajam proizvođača vezanih uz gastronomiju, predavanja, radionice, degustacije i prezentacije vezane za nacionalnu i internacionalnu kuhinju.

Novost je, uz spominjano otvaranje na supetarskoj rivi, otvaranje tematskih večera za ljubitelje hrane, turiste i lokalno stanovništvo. Hoteli će, naime, "Biser mora" pakirati u prodajnom paketu. Kuhanje, vrhunski chefovi, prezentacije, edukacije… festival se, nasreću, odbija prepustiti rutini.

Održavanje "Bisera mora" u Supetru, poručuju organizatori, projekt je koji se nastavlja, sve u svrhu ostvarenja strateškog projekta brendiranja "Bisera mora" kao vrhunske gastronomske manifestacije i Supetra kao vrhunskog gastro-domaćina.

No, ne samo Supetra. Naime, organizatori su, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Supetra, pripremili promociju otoka na kojoj će se sudionicima prezentirati njegova gastronomska baština tijekom maštovitih izleta i degustacija.

Manifestacija traje do nedjelje, 10. travnja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 08:19