StoryEditorOCM

U Sinju otkrivena bista Franje Tuđmana

Piše PSD.
26. ožujka 2009. - 13:26

Predsjednik Gradskog vijeća Miloš Balić i Dražen Pavlović, predsjednik sinjske Hvidre i koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata u četvrtak suna Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju otkrili poprsje dr. Franje Tuđmana.

 Brončano poprsje rad je akademskog kipara Ante Jurkića. Svečanosti su nazočili vijećnici i članovi Gradskog poglavarstva Sinja, čelnici gradova i općina cetinskog kraja, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Viteškog alkarskog društva, političkih stranaka i građani.

 Spomenik prvom predsjedniku Republike Hrvatske Sinjani su postavili na trgu na kojemu je 24. ožujka 1990. godine upravo Franjo Tuđman okupio najveći politički skup u povijesti Sinja i Cetinske krajine. Poslije otkrivanja poprsja vijence i bukete cvijeća položile su delegacije Gradskog vijeća Sinja, koordinacije braniteljskih udruga i Viteškog alkarskog društva.

U prigodnom govoru Miloš Balić je kazao da Franji Tuđmanu pripadaju neporecive zasluge za stvaranje i međunarodno priznanje Republike Hrvatske. Ovim spomenikom, nastavio je Balić, grad Sinj dostojno se odužuje Franji Tuđmanu za sve dobro što je učinio za Hrvatsku i hrvatski narod. Franjo Tuđman bio je i počasni alkarski vojvoda.

Toni Paštar / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:36