StoryEditorOCM

Tehnološki park Vučevica nosit će ime Fausta Vrančića

Piše PSD.
2. ožujka 2012. - 14:21

Do jeseni ove godine na području Vučevice počet će prvi konkretni radovi na znanstveno-tehnološkom parku u Kaštelanskoj zagori, na samo 25 kilometara od Splita, čime su pripreme došle u završnu fazu.

Ivan Udovičić, pročelnik Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, potvrđuje da je najveći dio već riješen, a nakon dobivanja lokacijske i građevinske dozvole, jesen će donijeti i prve konkretne radove te nakon toga brojna nova radna mjesta.

− Riječ je o velikom županijskom projektu koji se prostire na 55 hektara uz autocestu i na jednom će mjestu objedinjavati kompanije i proizvođače isključivo visoke tehnologije − kaže Udovičić, napominjući da je iz županijskog proračuna već izdvojeno 27 milijuna kuna.

To znači da u tehnološkom parku neće biti mjesta trgovačkim centrima, skladištima i drugim sadržajima kao u gospodarskim zonama, a uz sve nudit će i priliku za nova zapošljavanja brojnih mladih ljudi.

Kako bi spojili značenje Zagore i vrijednost ljudskih potencijala za ovaj projekt u Vučevici, u Županiji splitsko-dalmatinskoj okupljeni su najjači stručnjaci iz raznih područja.

Da bi svoje ideje još bolje razradili, upoznali su se s iskustvima ovakvog ulaganja u francuskom tehnološkom parku “Sophia Antipolis”, najvećem parku visoke tehnologije u Europi.

Završen je natječaj za izbor imena tehnološkog parka, a posebnost je što su na njemu sudjelovali samo studenti. Iz pouzdanih izvora doznajemo da će se zvati Znanstveno-tehnološki park “Faust Frančić”, po poznatom Šibenčaninu, o čemu će ovoga petka biti više riječi.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:39