StoryEditorOCM
DalmacijaNemirni otok

Supetar: zbog divljanja hotelijer Dužić zaradio optužni prijedlog

Piše PSD.
3. travnja 2015. - 11:23
Nakon što je u uredu supetarske načelnice Ivane Marković u srijedu oko 11.05 narušavao javni red i mir, a neki kažu vikao i odguravao ljude, vlasnik "Svpetrvs hotela" u Supetru 65-godišnji Marion Dužić je zaradio optužni prijedlog od splitske policije.

Prijavljen je zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira - drsko ponašanje te je nakon incidenta u pratnji policije pristupio na Prekršajni sud u Splitu.

Sa sobom je Dužić poveo i dvoje svojih odvjetnika, a njegovo saslušanje na sudu je trajalo u srijedu do ponoći.

Prekršajni sudac je saslušao pet svjedoka koji su dali svoje iskaze o incidentu u uredu gradonačenice Marković, ali to nije bilo dovoljno da se rasprava završi i donese presuda. Odlučio je saslušati još dva svjedoka, zaposlenika supetarske gradske uprave koji su za vrijeme incidenta bili u susjednim prostorijama.

Dakle saslušani su svjedoci koji imaju direktna saznanja o događaju, a trebali bi se sasluštati oni koji su sve to čuli, ali nisu i vidjeli. Dužiću je izrečena i mjera opreza do 9. travnja kojom mu se zabranjuje približavanje supetarskoj gradonačelnici, a onda će sudac odlučiti što dalje.

Dužić je pred sucem u potpunosti negirao da je ikome prijetio ili pak na nekoga vikao te bilo koga odgurivao ističući da su to čiste laži.

Ukoliko se Dužiću dokaže krivnja, za ovo djelo je predviđena novčana kazna od 200 do 700 kuna, a maksimalna kazna za ovaj prekršaj je do mjesec dana zatvora. Za sada nije poznato kada će biti zakazano iduće ročište u ovom predmetu.

M.DIDIĆ, FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 22:39