StoryEditorOCM
Dalmacija sijevalo tijekom rasprave o prostornom planu sućurja, vijećnik vide ivanković optužuje načelnika ivana vitalija za fizički napad

SUĆURAJ Sjednicu Vijeća zaključila - policija

Piše PSD.
31. ožujka 2011. - 23:40

Ivan Vitali
Nezavisni vijećnik Vide Ivanković (46) iz Sućurja u utorak je, oko 10.30, pozvao policiju nakon incidenta koji se dogodio na 12. sjednici Općinskoga vijeća Sućurja.

− Načelnik Sućurja Ivan Vitali udario me je zbog razlika u mišljenju, i to šakom u predjelu srca. Tijekom sjednice konfrontirali smo se oko prostornog plana. Vitali je jako negodovao zbog mojih opaski i tvrdnji, te mi je potom došao s leđa i stalno me gurkao rukom tijekom naše prepirke, dok sam ja zajedno s ostalim vijećnicima sjedio za ovalnim stolom.

- Kad sam ustao i okrenuo se prema njemu pitajući ga što hoće, udario me je šakom. Na sjednici je bilo nazočno devet vijećnika, ali ne znam tko je od njih vidio napad, a tko ne, jer sam u trenutku dok sam ustajao i pokušavao razgovarati s Vitalijem njima bio okrenut leđima. Sve je vidio vijećnik Ivan Slavić, pa i udarac, nakon čega je odgurnuo Vitalija od mene spriječivši ga da me ponovno udari − rekao nam je Ivanković. Inače, on je kao nezavisni vijećnik u Općinsko vijeće Sućurja ušao na listi HDZ-a.

Puna dvorana, nigdje svjedoka

Ivan Vitali rekao nam je da nije bilo nikakvog fizičkog doticaja, a kamoli udaranja šakom.

− Vijećnik Ivanković došao je na ovu sjednicu, kao i na prethodnu, s namjerom da provocira. I na prošloj me je sjednici nazvao lažljivcem, a kad sam mu nakon toga argumentirao neke stvari, ispričao mi se rekavši da je bio u krivu. No, i na ovoj mi je sjednici na nekoliko mojih tvrdnji i vijećničkih odgovora nekoliko puta rekao da lažem. Ustao sam i krenuo prema njemu, te mu rekao “majmune” ili tako nešto, na što nisam baš ponosan, ali odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvog dodira, a kamoli udaranja.

Kad smo spomenuli da je Ivan Slavić smirio incident i udaljio ga od Ivankovića, načelnik Sućurja rekao nam je:

− Da, vidio je Slavić, koji je predsjednik ovdašnjeg HDZ-a i koji je oporba kao i Ivanković. Kako to da nitko od drugih vijećnika nije vidio to udaranje, kao što ga nije vidio ni tajnik Općine?

Vitali je ustvrdio da je Ivanković došao s namjerom da provocira i da je očito postigao svoj cilj.

Zamjenica glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević potvrdila nam je da će protiv dvije osobe biti podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

− Postoji osnovana sumnja da su 46-godišnjak i 53-godišnjak narušavali javni red i mir za vrijeme sjednice u službenim prostorijama − rekla je Željka Radošević, ne želeći ulaziti u detalje samog događaja.

marko didić
Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:05