StoryEditorOCM
Dalmacijabravo, ekipa!

Splitski sportski novinari opet pokazali veliko srce: donirali tonu hrane za splitske beskućnike, u akciji im se priključili i hajdukovci

13. prosinca 2017. - 15:34

Split je ponovno pokazao svoje konstantno humanitarno, no ponekad skriveno, lice i to prilikom šeste tradicionalne akcije “Tona hrane za splitske beskućnike” u organizaciji splitskih sportskih novinara koje predvode Tomislav Gabelić, Blaž Duplančić, Bernard Jurišić i Marin Maljković.

Uručenje donirane hrane i raznolikih potrepština udruzi „Most“ koja skrbi o beskućnicima, odigralo se na Poljudu, prilikom čega je otkriveno kako su akciju podržali i KK Split, HNK Hajduk, njegovih šest nekadašnjih kapetana privatnim donacijama, ali i brojni drugi slavni splitski klubovi i sportaši.

- Naša briga o ovoj osjetljivoj socijalnoj skupini traje punih 17 godina, i zahvaljujući stalnoj pomoći sugrađana ona je zapravo priča o splitskoj solidarnosti, koja nije mit. Svake godine se iznova dokazuje da postoji, da ima velik broj naših sugrađana koji sudjeluju na razne načine u radu socijalne samoposluge ili kuhaju beskućnicima i srce je stvarno puno kad se ovo vidi - kazala je Đordana Barbarić predsjednica MoSt-a, udruge čije prihvatilište trenutno ima 35 stalno smještenih korisnika, uz još 110 njih koji koriste socijalnu samoposlugu “Solidarnost”.

Dodjeli su prisustvovali igrači Hajduka Zoran Nižić, Toma Bašić i Josip Radošević, uz trenera Željka Kopića i predsjednika kluba Ivana Kosa, te nekadašnji 'bijeli' Mario Pašalić i Goran Milović.

- Iako još nemamo konačan zbroj donacija, prema procjenama prikupljeno je preko 70 tisuća kuna u hrani i higijenskim potrepštinama, čime smo dvostruko premašili prošlu godinu – pohvalio se novinar Tomislav Gabelić, jedan od inicijatora ove hvalevrijedne akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:06