Dalmacija Split

u marmontovoj uspješno organiziran drugi humanitarni buvljak za pomoć socijalno ugroženim obiteljima i beskućnicima

Hajdukovci, novinari i glumci na buvljaku MoSta

u marmontovoj uspješno organiziran drugi humanitarni buvljak za pomoć socijalno ugroženim obiteljima i beskućnicima

Po popularnoj cijeni od 10 kuna, na štandovima se prodavao nakit, knjige, DVD-ovi, stripovi, hrana... Od prikupljenih 18.000 kuna kupit će se prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine i igračke, koji će biti stavljeni u 137 paketa i u iduću s

Po popularnoj cijeni od 10 kuna, na štandovima se prodavao nakit, knjige, DVD-ovi, stripovi, hrana... Od prikupljenih 18.000 kuna kupit će se prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine i igračke, koji će biti stavljeni u 137 paketa i u iduću subotu dostavljeni na adrese najsiromašnijih građana

Iako je naziv humanitarne akcije Udruge MoSt “A di si ti”, jučer nije bilo potrebe postavljati to pitanje. Svi su došli na vrh Marmontove gdje je, u sklopu te akcije, drugi put organiziran “Humanitarni buvljak”, koji ima za cilj pružiti pomoć socijalno najugroženijim obiteljima i beskućnicima grada Splita.

Po popularnoj cijeni od 10 kuna (a moglo se platiti i više), na štandovima se prodavao nakit, različite knjige, glazbeni CD-ovi i kasete, DVD-ovi, majice, keramičke figurice, stripovi, VHS kasete, marmelade, masline i druge sitnice.

Kako nas je informirao Dado Lelas, potpredsjednik MoSta, od prihoda će se kupiti prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine i igračke, koji će biti stavljeni u 137 paketa i iduće će se subote dostaviti na adrese najsiromašnijih građana. Rijetko tko je niz Marmontovu odšetao praznih ruku, jer su volonteri animirali i one koji su se samo htjeli prošetati.

Uz stotinjak volontera iz splitskih srednjih škola, među ostalima, svoje su trgovačke vještine pokazali Drago Gabrić i Mirko Oremuš, prvotimci Hajduka, brojni torcidaši, Elvis Bošnjak, Snježana Sinovčić-Šiškov i Trpimir Jurkić, članovi glumačkog ansambla HNK, te Eda Vujević, Damir Petranović, Ivan Kaštelan, novinari “Slobodne Dalmacije”, kao i vaterpolisti veterani Renco Posinković i Deni Lušić.

Svi su bili uživljeni u svoje nove uloge, a torcidaš Stipe Lekić neodlučnima je preporučivao koje naslove knjiga da odaberu.

- Ma odlično ide, drago nam je da možemo pomoći i uvijek se rado odazovemo ovakvim akcijama - kazao je Lekić, a Hajdukovi prvotimci Oremuš i Gabrić bili su složni u ocjeni da je akcija pun pogodak te su iskazali svoje zadovoljstvo što su pomogli socijalno ugroženim sugrađanima.

Široke je ruke bio glasnogovornik Hajduka Davor Pavić, koji je uz dva CD-a kupio i nezaobilazni strip “Alan Ford”.

- Akcija pomoći potrebitima već je postala tradicionalna, jer ovo je osma godina kako je organiziramo. S oduševljenjem i skromnošću, sudjelovanje na buvljaku prihvatili su svi koje smo pozvali - kazala je Đordana Barbarić, predsjednica MoSta.

Zvijezde za beskućnike

Svoj su doprinos dale i članice Kluba “Inner Wheel”, koje su prodavale sadnice cvijeća božićna zvijezda, čiji je prihod, odnosno ukupno 6000 kuna, namijenjen Prihvatilištu za beskućnike.

Nije izostala ni podrška Udruge “Dalmatinski kuhar”, s Mirom Bogdanovićem na čelu, a ovaj put pripremljen je riblji meni. Porcije crnog rižota i njoka od sipe su se, kao i ostali prodajni artikli, nudili za 10 kuna.

Naslovnica Split