Dalmacija Split

nakon sedam mjeseci

Marinić i Boban: Odlazimo iz Upravnog vijeća jer se odluke o Marjanu ne provode

nakon sedam mjeseci

/ Ante Čizmić / CROPIX

Nakon sedam mjeseci članstva, odnosno vođenja Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, članovi Društva "Marjan" Duška Boban i Srđan Marinić dali su neopozivu ostavku na ta mjesta. Kažu da nisu uspjeli u naumu da u Javnoj ustanovi dođe do radikalnih promjena i da zaštita Marjana bude podignuta na višu razinu.

- Obećali smo da nećemo biti samo fikusi. No, donosile su se odluke koje nisu provođene - kazao je Marinić.

Taj dvojac gradskoj vlasti i čelnicima Javne ustanove zamjera nedovolju aktivnost. Marinić je prozvao i Roberta Koharevića, v.d. ravnatelja Ustanove, da uz plaću od 12 tisuća kuna ima pravo i na službeni automobil 24 sata na dan, uključujući i putne troškove. Upozorili su i da je Državni zavod za zaštitu prirode kazao da se održavanje park-šume provodi na pogrešnoj stručnoj osnovi.

- Stručna osnova obuhvatila je samo dvije trećine park-šume Marjan! To je temelj na kojima sutra građevinski lobiji mogu prekrajati granice park-šume. Nikako ne možemo pristati na to da u našem mandatu dolazi do bespravne gradnje i da se reagira nonšalantno na takve stvari - kazao je Marinić.

Boban se osvrnula na Kodeks o Marjanu, koji su prije lanjskih izbora potpisali kandidati za gradonačelnika, pa i današnji poteštat Ivo Baldasar.

- Garantirao je potpisom da će do 30. lipnja doći do otvaranja Ville Dalmacije za javnost, do objave plana za sanaciju južne padine Marjana i plana za proširenje arboretuma. Vidjet ćemo tko će držati do svoje riječi, a tko će se pokazati nesposobnim i prevarantom - oštra je bila Boban.

Razočarana je što Marjan još nije proglašen kulturnim dobrom. Prozvani Koharević kaže da mu je plaća u skladu s propisima i ne odskače od drugih ravnatelja, a vozilo može koristiti 24 sata prema odluci gradonačelnika. Drži da nije bilo potrebe za internom revizijom, ali rezultati pokazuju da nema značajnijih propusta.


MILENA BUDIMIR
Naslovnica Split
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last