Dalmacija Split

humanitarna promocija ženskog sporta

Dođite u nedjelju na Stari plac vidjeti sportašice - ponesite konzervu hrane

humanitarna promocija ženskog sporta
U nedjelju 15. rujna, u sklopu sklopu „Dana promocije ženskog sporta u Splitu“ na igralištu RK „Nada“ – „Stari plac“, Hrvatsko srce organizirat će humanitarno zbivanje od kojeg cjelokupni prihod ide u korist „MoSta“ – udruge koja skrbi i brine o beskućnicima.

U akciji će sudjelovati Ženski odbojkaški klub „Split 1700“,Ženski rukometni klub „Split 2010“, Ženska ekipa rugby kluba„Nada“, Ženski vaterpolski klub „Bura“, Ženski nogometni klub „Marjan“, Ženski košarkaški klub „Split“, Škola mode „Moć snova“, DJ Lady GI, DJ Vice, Udruga barmena Split, Sveučilišna organizacija, Trio Gušt…..

- Ideja je nastala zbog grupe ženskih članova koje su sportski aktivne u nekoliko splitskih klubova. Istovremeno, postoji stalna suradnja s humanitarnom udrugom „MoSt“ i na drugim projektima. Promocija ženskih klubova koja ima za cilj popularizaciju ženskih mlađih uzrasta na aktivan život, druženje, a na kraju i sportske rezultate spojena je s drugom aktivnosti, a to je humanitaran rad.

Vezano za kontakte s klubovima i glazbenicima, gotovo svi su se odmah odazvali ovom humanom događaju. Jedini problem trenutnog pristanka na sudjelovanje su bili termini klubova i glazbenika, te njihovi planirani ili dogovoreni angažmani.Nakon što je to utvrđeno uslijedio je i pristanak.

Glazbenike smo pozvali jer je promocija osmišljena kroz druženje, revijalne utakmice, te nakon toga i zabavu u kojoj je glazba neizostavni dio.Posebno je izazovno uskladiti nastupe DJ-eva i zabavnih i rock-funky grupa – kazala nam je Ivana Momčinović, tajnica HS-a.

- Program je osmišljen na način da nakon okupljanja klubova i posjetitelja, od 18,00 sati započnu revijalne utakmice uz DJ-eve, nakon toga slijede plesne grupe, te druženje, hrana i piće uz zabavnu glazbu. Sve se nastavlja uz disco rock funky glazbu i druženje članica klubova i posjetitelja.

Naravno da se nadamo da će postati tradicionalno.Nadamo se da će ova akcija biti prepoznata od ostatka splitskih ženskih klubova i sekcija, pa ne samo i ekipnog sporta već i individualnog.Teška su vremena za profesionalni sport, a time još teža i za amaterski, te je međusobna suradnja svih klubova prijeko potrebna za buduću egzistenciju, a nadamo se i njihov razvoj.Svaki ovaj događaj ne smije samo biti i puko druženje već je obavezno uklopiti i socijalni aspekt, a u ovom slučaju je to udruga „MoSt“ i naši sugrađani koji su zbog raznih okolnosti ostali bez krova nad glavom – kaže Momčinovićka, uz poziv svima i napomenu da je ulaznica – konzerva hrane.

Sve počinje u 17 sati.

PSD

Naslovnica Split