Dalmacija Split

kad se male ruke slože

Dan mladih: cilj je poboljšati suradnju s Gradom

kad se male ruke slože

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga – “Info zona”, “Kvart”, “MoSt”, “Pozitivna sila”, te “Prijatelj”, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

U događanju sudjeluje više od 20 udruga civilnog društva, te organizacija koje se bave mladima, a čiji će rad biti predstavljen kroz proslavu. Uz informativni te aktivistički dio programa, u kojemu će biti istaknute neke od lokacija kojima osobe s invaliditetom nemaju pristup, organizatori su za dvodnevnu feštu pripremili i hip-hop jam, ples na Bačvicama, šaroliki koncertni program, projekcije kratkih filmova te oslikavanje folija grafitima.

- Osnovna je poruka ove manifestacije da poboljšamo suradnju između civilnih udruga koje se bave mladima, ali i da poboljšamo suradnju s gradom i gradonačelnikom. Ne želimo da nas gradski političari doživljavaju kao dežurna smetala, nego kao ravnopravne partnere - kaže Maja Karačić, jedna od organizatorica Međunarodnog dana mladih u Splitu.
D. KRNIĆ
Naslovnica Split