StoryEditorOCM
Dalmacijavisoke temperature

Sljedećih dana nas očekuju kiša i nevera, ali ubrzo opet stižu vrućine!

Piše PSD
25. srpnja 2017. - 10:21

Bit će manje toplo, pri čemu će tijekom prijepodneva prevladavati oblačno s kišom i grmljavinom.

U Slavoniji i Baranji povremeno će biti kiše, pri čemu će, uz ponegdje umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac, dan biti obilježen oblacima i nižom dnevnom temperaturom - najviša će biti između 21 i 24 stupnja.

Malo kiše ili pokojeg pljuska, uglavnom poslijepodnevnog, može biti i na dijelu sjevernog Jadrana te u gorju. 

Na moru će ponegdje puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak te će i ovdje u drugome dijelu dana oblaka biti manje nego u prvom. Uz promjenljivu se naoblaku prolazna kiša ili lokalni neverini očekuju mjestimice u Dalmaciji, gdje će puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, većinom slab i umjeren. Najviša temperaturu iznositi će od 25 do 30 stupnjeva, javlja HRT.

I na krajnjem će jugu biti promjenljive naoblake i mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, moguće i nevera. Nakon juga u noći i ujutro, danju će vjetar okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Najviša temperatura bit će oko 30 stupnjeva. 

Mjestimice na kišu treba računati i u srijedu, a od četvrtka je izgledno uglavnom suho, pri čemu će oblaka prema kraju tjedna biti sve manje. 

U srijedu će mjestimice puhati umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni vjetar koji u četvrtak, kada će biti vjetrovitije, ponegdje može biti jak.

Temperatura zraka do četvrtka se neće znatnije promijeniti, a od petka se očekuje njezin porast. Na krajnjem jugu neverina ili prolazne kiše bit će još uglavnom do četvrtka. Drugdje uglavnom sunčano, posebice prema kraju tjedna.

Nakon jugozapadnjaka i zapadnjaka u srijedu, u četvrtak će biti bure koja će mjestimice biti jaka s olujnim udarima. No, ona će brzo oslabjeti i već će u petak opet sredinom dana i poslijepodne biti zapadnog i jugozapadnog vjetra. I na moru će od petka opet biti vruće, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 21:09