StoryEditorOCM
Dalmacijapomoć s neba

Opet požar pored Splita: vatra u Rupotinama zaprijetila kućama, no kiša je spasila Klišane

Piše H, H.P., R.R.
24. srpnja 2017. - 03:35
pozar00

01:29 - Noćas oko 1 sat lokaliziran je požar kod Rupotina. Na terenu je bilo 78 vatrogasaca s 23 vozila. Gašenje im je otežavao vjetar, no pomogla im je kiša.

Da je riječ o požaru većih razmjera dovoljno govori podatak da se vatra vidjela čak i u nekim dijelovima Splita u kojemu je puhala i bura koja svakako ne pomaže vatrogascima.

23:50 - Iako slaba, no vatrogascima dragocjena, kiša je po svemu sudeći spasila Klišane od vjerojatne borbe s vatrom, jer je burin u zadnjih pola sata bio prijeteći okrenuo plamen iz Rupotina prema Klisu.

Otvoreni plamen se nakon dva sata borbe vatrogasaca s vjetrom, više ne vidi.

22:34 - Veliki požar u Rupotini kod Splita buknuo je u ponedjeljak navečer, a na terenu ga gase vatrogasci s čak 12 vozila, informacije su iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita.

Požar je buknuo u 21,18 sati, a u ovim trenutcima ugrožene su čak i kuće. Vatrogasci su istaknuli da intenzivno rade na gašenju vatrene buktinje, ali još ne mogu reći koliko će im trebati vremena da požar ugase.

Nakon nekih pola sata po dolasku vatrogasaca, koji su okružili opožareno područje, činilo se da je širenje plamena stavljeno pod kontrolu, no vjetar im otežava gašenje, svako toliko se ponovo razbukta plamen, i po svemu sudeći, "jamči" još jednu besanu noć na požarištu nadomak kuća.

Da je riječ o požaru većih razmjera dovoljno govori podatak da se vatra vidi čak i u nekim dijelovima Splita u kojemu puše i bura koja svakako ne pomaže vatrogascima.

požar gase pripadnici JVP-a Split i DVD-ova iz Solina, Vranjica, Kaštela, Klisa i Dugopolja, a prema najnovijim informacijama, požar je lokaliziran.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:10