StoryEditorOCM
Dalmacijastradao u eksploziji

Mladić iz Primorskog Doca koji je nastradao u eksploziji nalazi se u teškom stanju, liječnici oprezni s prognozama

19. travnja 2017. - 19:04
nv10042007firuleDarioGrubis

Mladić star 16 godina koji je teško u utorak navečer nastradao u eksploziji u obiteljskoj kući u zaseoku Škrapići kraj Primorskog Doca nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split na Križinama.

- Njegovo zdravstveno stanje je teško, on je životno ugrožen ima teške opekline i ne možemo davati nikakve prognoze vezano uz njegov oporavak. Priključen je na respirator i vršimo potporu njegovih organa. Nažalost postoji i velika mogućnost infekcije, rekao je prof. dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Nesretni mladić je odmah nakon nesreće kolima Hitne pomoći dopremljen u KBC Split.

- Iz Šibenika nam je u utorak navečer dovezen pacijent sa teškim opeklinama. Odmah smo napravili inicijalnu operaciju, kako bi stabilizirali njegovo zdravstveno stanje, a u srijedu ujutro smo u cilju daljnje stabilizacije obavili dodatne operacijske mjere. Kod drugog ozlijeđenog mladića, koji je također smješten u KBC Split, radi se o lakšim opeklinama i kod njega provodimo konzervativne mjere liječenja te nad njime za sada nismo poduzeli operacijske mjere liječenja, rekao je dr. Ivan Utrobičić, šef odjela plastične kirurgije KBC-a Split.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:44