StoryEditorOCM
Dalmacijado petka

Pripremite naočale, stigla je vremenska prognoza koju smo čekali!

Piše PSD
21. veljače 2017. - 09:40

Pad tlaka i jačanje jugozapadnjaka i juga, prethodit će novoj prolaznoj promjeni vremena u petak, vjerojatno sličnoj onoj u prošlome tjednu. U gorju ponovno i uz snijeg!

U istočnoj će Hrvatskoj u utorak biti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka ponegdje može biti slabe kiše ili rosulje. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 2 °C, a najviša poslijepodnevna uglavnom od 11 do 13 °C.

Još malo toplije i vjetrovitije bit će u središnjoj Hrvatskoj, također uz djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne povremeno s umjerenom naoblakom, piše HRT.

Pretežno sunčano u Dalmaciji

Jugozapadnjaka uz obalu i sjeverozapadnjaka na otvorenome moru bit će i na srednjem Jadranu, a ujutro i burina. Prevladavat će sunčano, uz povremeno više oblaka na sjevernijem dijelu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Najniža temperatura od -2 °C u unutrašnjosti do 4 °C na obali i otocima, a najviša između 12 i 15 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz također pretežno sunčano vrijeme, te slabo do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu gdjegod i jugozapadnjak.

Na Jadranu do petka djelomice ili pretežno sunčano i razmjerno toplo. U četvrtak na sjevernom dijelu ponegdje može pasti i malo kiše.

U petak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima najprije na sjevernom dijelu, a do kraja dana i drugdje.

Puhat će umjeren, u četvrtak i petak i jak jugozapadnjak i jugo, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:07