StoryEditorOCM
DalmacijaZBOG GRADNJE PLINOVODA

Vozači, pripremite se na gužve i kruženje: od ponedjeljka pa do sredine travnja u Split ćete ovako

4. veljače 2017. - 16:12

Zbog gradnje plinovoda i kompletne rekonstrukcije prometnice, zatvara se od ponedjeljka, 6. veljače, od 9 sati Ulica Stjepana Radića u Solinu, od raskrižja Bilankuša do raskrižja Širine, doznajemo iz Grada Solina.

Privremena regulacija prometa će se odvijati na način da će se iz Splita promet odvijati kao do sada, Ulicom Stjepana Radića prema Klisu, a vozila iz smjera Klisa prometovat će alternativnim pravcima, i to prije Bilankuše skretat će prema Svetom Kaji: Ulicom don Frane Bulića, potom Kaštelanskom pa ispod nadvožnjaka lijevo put Salonitanske i dalje prema Širini, te Splitu.

Redovne prigradske autobusne linije, kao i prijevoz školske djece, odvijat će se prema navedenoj novoj prometnoj regulaciji a po svom starom voznom redu, dok će se po potrebi i prilagoditi novoj situaciji.

Autobusna linija broj 1 (Starine-HNK) prometovat će od svoje početne stanice i skretati u Kaštelansku ulicu, a potom u Salonitansku prema Širini i Splitu.

Policajci u akciji

Autobusna linija 5A (Dračevac-Solin-Visoka-HNK-Dračevac) vozit će od Ulice Petra Krešimira IV. ka Ulici Marka Marulića prema Meterizama, potom će se zaokrenuti na križanju Širina sa zaustavljanjem na južnoj strani zemljanog platoa pored tog raskrižja.

Autobusi 16 (Ninčevići-HNK-Ninčevići), te linija 22 (Klis Megdan-G.Rupotina-HNK-Klis Megdan) i sve ostale autobusne linije koje voze iz prigradskih pravaca, a koje prometuju iz Klisa prema Solinu, vozit će od Bilankuše prema Svetome Kaji, Ulicom don Frane Bulića, potom Kaštelanskom ulicom, i Salonitanskom natrag prema Širini i put Splita.

Na svim kritičnim križanjima regulaciju prometa će, kazuju nam, obavljati djelatnici Prometne policije, kao što su križanje Salonitanske i Kaštelanske ceste, križanje brze ceste Solin-Kaštela (D8) sa Salonitanskom i po potrebi na drugim mjestima.

Gotovo do proljeća

Predviđeni rok završetka radova i kompletna rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića jest sredina travnja ove godine.

Stručne službe Grada Solina će, vele, na tjednoj bazi koordinirati sa svim sudionicima u gradnji uključenima u proces izvođenja radova, a kako bi se radovi obavili kvalitetno i u okviru dogovorenih rokova.

Iako je Ulica Stjepana Radića u nadležnosti Županijske uprave za ceste, kao i činjenica da Grad Solin ne izdaje suglasnost za izvođenje radova na toj cesti, Grad Solin osjeća odgovornost prema sugrađanima jer se radi o glavnoj ulici koja prolazi kroz srce Grada Solina te će inzistirati na kvaliteti radova, ističu.

Također, mole sve sudionike u prometu koji prometuju navedenim dionicama na strpljenje i razumijevanje. O daljnjem tijeku i dinamici radova pravovremeno ćemo izvještavati javnost, poručuju.


Možete i ovuda

Postoji još jedan alternativni pravac za naše sugrađane, iz smjera Klisa preko Puta Majdana, pa prema Ulici Marka Marulića, Hektorovićeve do Matoševe ulice, i onda put Splita, ili iz Ulice Marka Marulića doći na Meterize pa prema Splitu – navodi gradonačelnik Dalibor Ninčević.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:29