StoryEditorOCM
Dalmacijapodiguta zastava

Na ovogodišnji međunarodni festival turističkog filma pristiglo 265 uradaka

9. studenog 2016. - 23:50
interstas_solin8-091116.JPG

Članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Moje dijete” Solin, ovogodišnji dobitnici kolektivne nagrade Grada Solina, svečano su u srijedu  ispred solinskog hotela President podigli zastavu 19. ITF'CRO, međunarodnog festivala turističkog filma. 

Ovim su ujedno najavljene i druge dvije turističke manifestacije koje će se do 12. studenoga također odvijati u ovim prostorima: 23. INTERSTAS, međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, te 14. KEA-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za međunarodni Zlatni cvijet – CiB.

U programu koji je vodila Edita Lučić Jelić sudjelovale su članice ženske klape “Marjanke”, Solinske mažoretkinje, Solinski bubamarci, Hrvatsko folklorno društvo "Jadro" i veterani KUD-a “Salona”, a priredbi su prisustvovali i učenici Turističko-ugostiteljske škole Split koji su od početka INTERSTAS-a, dio ove manifestacije.

Sve je pozdravio i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević izrazivši posebno zadovoljstvo što je Solin po sedmi put domaćim ovim turističkim priredbama.

Na ovogodišnji međunarodni festival turističkog filma iz 57 zemalja sa svih kontinenata pristiglo je 265 filmova, od čega je 58 nominiranih, od toga broja 51 su strani filmovi, a sedam ih je iz Hrvatske, koji će se natjecati za neku od festivalskih nagrada, hrvatsku nacionalnu nagradu “Baldo Čupić”, te Grand prix, kazao je Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije koji je također pozdravio sve sudionike i goste.

Festival turističkog filma potom je započeo prikazivanjem promotivnog filma solinske Turističke zajednice, kao i lanjskim laureatima, turističkim filmovima iz Budve, Italije... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:20